• Haberler
  • Genel
  • Yer: Barış Manço Şenlik Alanı, Konser: Kurtalan Ekspres

Yer: Barış Manço Şenlik Alanı, Konser: Kurtalan Ekspres

Bahar Şenlikleri'nin ilk gününde sahne alan Kurtalan Ekspresi, konser alanını dolduran binlerce gence unutulmaz bir gece yaşattı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 19'uncu Bahar Şenlikleri'nin ilk gününde Türk rock müziğinin efsane gruplarından Kurtalan Ekspresi sahne aldı. Barış Manço şarkılarının çalındığı konser alanın adının ‘Barış Manço’ olması da, konsere ayrı bir anlam kattı. Kurtalan Ekspresi'nin şarkılarıyla 80 [&hellip]

Yer: Barış Manço Şenlik Alanı, Konser: Kurtalan Ekspres

Bahar Şenlikleri’nin ilk gününde sahne alan Kurtalan Ekspresi, konser alanını dolduran binlerce gence unutulmaz bir gece yaşattı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 19’uncu Bahar Şenlikleri’nin ilk gününde Türk rock müziğinin efsane gruplarından Kurtalan Ekspresi sahne aldı. Barış Manço şarkılarının çalındığı konser alanın adının ‘Barış Manço’ olması da, konsere ayrı bir anlam kattı.
Kurtalan Ekspresi’nin şarkılarıyla 80 ve 90’lı yıllara dönen binlerce kişinin unutulmaz bir gece yaşadığı Kurtalan Ekspresi konserinde, grubun eski üyeleri ve rock müziğe damgasını vurmuş Barış Manço ve Cem Karaca unutulmadı. Barış Manço Şenlik Alanı’nı dolduran 5 bini aşkın AKÜ öğrencisi Afyonkarahisarlı hep bir ağızdan şarkıları söyleyip eğlendi. Tamirci Çırağı, Gülpembe gibi şarkılarda hem coşan hem de hüzünlenen gençler, Gülpembe ikinci kez çalındığında şarkıyı Barış Manço ile birlikte seslendirdiler.
Şarkının sözlerine eşlik eden AKÜ’lü gençlerin sesine Barış Manço’nun yalın sesi ile kaydedilmiş sesi de karıştı. Gençlerle kurdukları iletişim ve enstrümanlara hakimiyetleriyle dikkat çeken Kurtalan Ekspresi sahnede 1.5 saatten fazla kaldı. Birbirinden güzel şarkıları seslendiren grup, geçen yıl verdiği sözü tutuklarını hatırlattı. AKÜ’lü gençlerle olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Kurtalan Ekspresi’nin gitaristi Ahmet Güvenç, gençlerden aldıkları enerjinin kendilerine de güç verdiğini anlattı.
Konserin son iki şarkısı öncesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Conkar, Kurtalan Ekspresi üyeleri adına Gitarist Ahmet Güvenç’e çiçek takdim etti. Kendileri yolculuk yaparken çiçeklerin solacağını söyleyen Güverç, çiçekleri gençlere armağan etti. Grup üyeleri buketteki çiçekleri tek tek gençlere atarken, gençler çiçekleri kapmak için birbirleriyle yarıştı. Konserin ardından DJ performansıyla devam eden şenlik konserlerinin ilkinde gençler gece geç saatlere kadar eğlendi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme