Yenilikçilerin zirvesi – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden İşletme ve Ekonomi Topluluğu'nun 'Eski köye yeni adet getirenlerin buluşma noktası' sloganıyla düzenlediği İnovasyon Zirvesi başladı AKÜ İşletme ve Ekonomi Topluluğu'na üye öğrencileri, mezuniyet sonrası ideal ve hayallerini Anadolu Genç İnovasyon Derneği çatısı altında toplayan genç ve sosyal girişimciler ile AKÜ Kariyer Danışmanlık Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle [&hellip]

Yenilikçilerin zirvesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden İşletme ve Ekonomi Topluluğu’nun “Eski köye yeni adet getirenlerin buluşma noktası” sloganıyla düzenlediği İnovasyon Zirvesi başladı

AKÜ İşletme ve Ekonomi Topluluğu’na üye öğrencileri, mezuniyet sonrası ideal ve hayallerini Anadolu Genç İnovasyon Derneği çatısı altında toplayan genç ve sosyal girişimciler ile AKÜ Kariyer Danışmanlık Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen zirve, “2023 hedeflerine ulaşmak yolunda inovasyon ve girişimcilik kavramı” başlığı altında gerçekleştirildi. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Anadolu Genç İnovasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Öztaylan, İnovasyon Zirvesi’nin AKÜ’nün marka organizasyonu olarak ulusal basında yer bulduğunu söyledi. Afyonkarahisar İl Dernekler Müdürü Nuri Ahmet Gök ise yaptığı konuşmada, Anadolu Genç İnovasyon Derneği’nin 15 Mart 2013 tarihinden bugüne güzel çalışmalara imza atmak üzere yoğun bir program sürdürdüğüne şahit olduğunu söyledi.
SÜRÜDEN AYRILAN KOYUNU FARK ETTİM
AFSİAD Başkanı Hüseyin Şehitoğlu ise emekli bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak 22 yaşında iş hayatına başladığını kaydederek, “Bugün geldiğim noktada ise 41 ülkeye ihracat yapan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde Konsey Başkanı olan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Afyon’u temsil eden bir delege, Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyonkarahisar Belediyesi’nde meclis üyesi ve AFSİAD’ın başındaki bir kişi oldum” dedi. Afyonkarahisar’ın madencilik sektöründe önemli bir kent olduğunu ifade eden Şehitoğlu, “Bu alanda işletmesi olan biri olmama rağmen sürüden ayrılmış mor koyunu fark ettim. Lise yıllarından beri bir hedefim ve hayalim vardı. Bunları gerçekleştirmeyi başardım. Tüm bunları ise önce Allah’ın takdiri sonra hocalarımızın gösterdiği yol ve tabii ki girişimcilik ruhu ile gerçekleştirdim. Ne yapabilirim diye çok araştırdım. Çok ciddi merhalelerden geçtim” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

YENİLİKÇİLİK HZ. ADEM’LE BAŞLAR
Açılış konuşmalarının ardından “İnovasyonun Neresindeyiz” adlı bir sunum yapan Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker ise “İnovasyonun gelişimine baktığınız zaman sürecin Hz. Adem ile başladığını görürüz. Hz. Adem’in yediği yasaklı elma nedeniyle tanrı tarafından kovulması, şu andaki Suudi Arabistan bölgesinden Hindistan’ın sağ tarafındaki adalara kadar giden yapısıdır bu. İşte insanoğlu dünyaya geldikten sonra bu düşünceler egemen haline geliyor” dedi.

Bakmadan Geçme