• Haberler
  • Genel
  • Yenilikçi projeler üretecekler – Kocatepe Gazetesi

Yenilikçi projeler üretecekler – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından, mühendislik alanında doktora yapan ve yeterlilik aşamasını tamamlamış öğrenciler ile doktorasını yeni bitirmiş araştırmacılara yönelik “Mühendislik Alanında Ar-Ge Projesi Hazırlama Teknikleri Eğitim Programı” gerçekleştirildi. Program kapsamında TÜBİTAK-1001 projesi hazırlanması konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. ANS Kampusü 6. Eğitim Binası Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim programı, 3 [&hellip]

Yenilikçi projeler üretecekler

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından, mühendislik alanında doktora yapan ve yeterlilik aşamasını tamamlamış öğrenciler ile doktorasını yeni bitirmiş araştırmacılara yönelik “Mühendislik Alanında Ar-Ge Projesi Hazırlama Teknikleri Eğitim Programı” gerçekleştirildi. Program kapsamında TÜBİTAK-1001 projesi hazırlanması konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

ANS Kampusü 6. Eğitim Binası Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim programı, 3 gün teorik ve 1 gün uygulama olmak üzere 4 gün sürdü. Teorik eğitimler 2-4 Ekim 2012 tarihleri arasında, uygulama eğitimi ise 18 Ekim 2012 tarihinde yapıldı.
Eğitim Programı, “2237 Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı” kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen bir proje olup, projenin yürütücülüğünü AKÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tayfun Uygunoğlu yaptı. Eğitimler Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden Prof. Dr. Ilker Bekir Topçu, AKÜ’den Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Prof. Dr. Ömer Soykasap, Doç. Dr. Ali Sarıışık, Doç. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş, Doç. Dr. Taner Kavas, Doç. Dr. Tayfun Uygunoğlu, Düzce Üniversitesinden Doç. Dr. Serkan Subaşı tarafından verildi.
Eğitim programının son aşaması olan Proje Hazırlama Uygulamaları, 18 Ekim 2012 Perşembe günü ANS Kampusü 6. Eğitim Binası Mühendislik Fakültesi 311 no’lu derslikte gerçekleştirildi. İki bölümden oluşan uygulamalı eğitimin sabah gerçekleştirilen bölümünde Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Kavas, öğleden sonraki bölümünde ise Doç. Dr. Tayfun Uygunoğlu tarafından proje hazırlama teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.
Bu kapsamda Doç. Dr. Taner Kavas, “Ulusal boyutlu bakıldığında yenilikçi olmasına karşın uluslararası alanda tekrar içeren projeler bu kapsamda kesinlikle kabul görmemektedir” dedi. Projenin özet kısmının da önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Kavas, özet kısmının kısa, net, anlaşılır ancak projenin bütününü verecek şekilde kapsamlı olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Eğitim kapsamında katılımcılar, verilen bilgiler doğrultusunda uygulamalı olarak proje hazırladılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme