• Haberler
  • Genel
  • Yenilikçi demokratlar seçime hazırlanıyor – Kocatepe Gazetesi

Yenilikçi demokratlar seçime hazırlanıyor – Kocatepe Gazetesi

Yenilikçi Demokrat Mühendisler Korel Termal Otel’de toplanarak TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nin 9. olağan genel kurul toplantısı öncesi düşüncelerini ortaya koydular Yenilikçi Demokrat Mühendisler TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nin 9. olağan genel kurul toplantısı öncesinde bir araya geldiler. Hazırlık dokuzuncu kongreye Yenilikçi Demokrat Mühendisler grubundan Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olan İlker Demirgöz, toplantı [&hellip]

Yenilikçi demokratlar seçime hazırlanıyor

Yenilikçi Demokrat Mühendisler Korel Termal Otel’de toplanarak TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nin 9. olağan genel kurul toplantısı öncesi düşüncelerini ortaya koydular

Yenilikçi Demokrat Mühendisler TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nin 9. olağan genel kurul toplantısı öncesinde bir araya geldiler.
Hazırlık dokuzuncu kongreye
Yenilikçi Demokrat Mühendisler grubundan Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olan İlker Demirgöz, toplantı hakkında bilgi verdi. Demirgöz, 15 Ocak Pazar günü Eskişehir’de yapılacak olan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nin 9. olağan genel kurul toplantısı öncesinde Yenilikçi Demokrat Mühendisler olarak bir araya geldiklerini belirtti. İlker Demirgöz, Yenilikçi Demokrat Mühendisler oluşumu olarak 2,5 yıl önce yine Korel Termal Otel’de tanışma ve buluşma günü düzenlediklerini ifade etti.
Verilecek destek önemli
Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkan adayı İlker Demirgöz, Oda’nın yedi kişilik yönetim kurulu üyeliğine kendi grup-larından meslektaşlarının desteğiyle 3 kişinin girdiğini söyledi. Diğer 4 kişinin katılımcı mühendisler grubundan seçildiğini belirten Demirgöz; “İnşallah bu dönem yedisi asil yedisi yedek olmak üzere kendi grubumuzdan 7 arkadaşımızın seçilmesini istiyoruz. On dört kişi yeni yönetime talibiz. Kazanacağımızı da düşünüyoruz. Afyon’daki meslektaşlarımızın vereceği destekler bu anlamda çok önemli.” dedi.
Refah Türkiye için
projeler üretilecek
Yenilikçi Demokrat Mühendisler grubunun bir proje ile yönetime talip olduklarını anlatan Şube Başkan adayı İlker Demirgöz, 2,5 yıl önce 21. Yüzyıl Türkiye’sini hayal ettiklerini dile getirdi. 21. Yüzyıl Türkiyesi’nde üreten, ihraç eden, kentsel dönüşümü sağlamış, her alanda demokratikleşmiş, yenilenebilir enerji kullanan refah, müreffeh bir Türkiye hayal ettiklerini belirten İlker Demirgöz; “Hayal ettiğimiz Türkiye’nin inşasında mühendisler çok önemli rol oynayacaklar. Bu rolü üstlenecek mühendislerin de onları sürükleyecek bir oda ve yönetime ihtiyaçları var. Bu ihtiyacı gördük. İnşallah bu anlamda projeler geliştireceğiz. Bu projeleri gerçekleştirebilmek için de yönetime talip olduk.” diye konuştu.
Yıldızlar karması yönetime talip
Katılımcı Demokrat Mühendislerin 1970 yılından itibaren Makine Mühendisleri Odasını yöneten ekol olduğunu söyleyen Şube Başkan adayı İlker Demirgöz, mevcut yönetimin oda gelişimi, mühendislerin haklarını arama konusunda çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Tek sesli olan yönetimin politize halde olduğu düşüncesine sahip olduklarını aktaran Demirgöz şunları söyledi: “Kütahya, Afyon ve Bilecik Oda temsilciliklerimizde görevlendirme atama ile oluyor. Biz yönetime geldiğimiz zaman Kütahya, Afyon, Bilecik, Tavşanlı temsilciliklerimizde seçim yapılacak. Adı gibi gerçekten demokrat olacak. Yelpazemize bakıldığında bizim yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız çok farklı dünya görüşlerine mensup. Ben buna bir yıldızlar karması diyorum. Aynı zamanda sektörel olarak da çok homojen bir dağılım var.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme