Yenilgiden sorumlu olanlar “değişim” diyor

CHP Afyonkarahisar İl Kongresi’nde konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve CHP TBMM Grup Başkan vekili Burcu Köksal, “Gerçek gündem CHP’nin iç meseleleri değil, bu tuzağa düşmemeliyiz” dedi

Haber

CHP İl Kongresi’nde 3 aday yarışıyor

CHP Grup Başkanvekili Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Mahalli İdareler Genel Seçimi için iddialı olduklarını söyledi. Başta Afyonkarahisar Belediyesi olmak üzere büyük kasabalar ve ilçelere CHP bayrağını dikeceklerini belirten Köksal, “Gerçek gündem CHP’nin iç meseleleri değil, bu tuzağa düşmemeliyiz.” dedi.

Haber

CHP İl Kongresi’nde 3 aday yarışıyor. Burcu Köksal

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. il kongresinde konuşan Afyonkarahisar Milletvekili Grup Başkanvekili Av. Burcu Köksal, partisinin İl Başkanlığı kongresinde partililere hitap etti. Köksal, şunları kaydetti: “Seçimlerde didindik, uğraştık, gecemizi, gündüzümüze kattık. Hepimiz üzüldük, sonuç istediğimiz gibi çıkmadı. Nerede yanlış yapıldığının muhasebesi yapılmadan değişim adı altında bir grup çıktı. Hala anlayabilmiş değilim. Bu değişimi isteyen grup her türlü karar mekanizmasında bulunan, diğer partilere 39 milletvekili verilsin diyen kişilerdi. Tam hesap sorulacakken görevlerinden ayrılan bu arkadaşlar televizyonlarda değişim diye boş göstermeye başladılar. Türkiye’nin gündemi CHP iç meselesi olmamalı. Bu tuzağa düşmemeliyiz. Emekli, dul ve yetim maaşları malum. EYT’de staj mağdurları var. Bazı taşeron işçiler kadrosuz kaldı. Çiftçinin ektiği para etmiyor. Pancar üreticilerini de bu sene üzdüler. Üniversiteler açıldı çocuklar yurt bulamıyor. Kiralık evler ateş pahası. Asgari ücretle çalışan bir anne baba dışarıda çocuğunu nasıl okutacak? Anaokuluna giden çocukların bir öğün yemeğini kestiler. Sizin tasarrufunuz batsın. Saraydan tasarrufunuzu yapın. İscehisar ilçemizin Çatalköyü’nde beş öğrencimizi taşımalı eğitim yüzünden kaybettik. Esnaf her gün kepenk kapatıyor. İnsanlar artık pazarlara akşam sırf biraz daha ucuz ürün alabilmek için gidiyor. Emeklilerimiz ucuz yağ, şeker, priniç alabilmek için çalışıyor. Bu insanların mağduriyetlerini konuşmalıyız. Ama ne oluyor CHP’nin iç meseleleri konuşuluyor. Saray, iktidar yeni bir anayasa değişikliği ile bir gündem daha oluşturdu. Amaç gündemi CHP ve yeni anayasa tartışmaları ile meşgul etmektir. Üzüldük, kırıldık ama yıkılmadık. CHP olarak köklerimizi Kuvayi Milliye’den alıyoruz. Sekiz yıldır milletvekiliyim. Övgüler de aldım eleştiriler de. Sekiz yıl boyunca her zaman elimden geleni yaptım. Ciddi bir oy artışı sağladık. Yaklaşan yerel seçimlerde bir CHP başarısı gösterilebileceğini görüyoruz. 2024 Yerel seçimlerinde başta Afyonkarahisar Belediyesi olmak üzere büyük ilçeler ve kasabalarda CHP bayrağını dikeceğiz. Ön seçim yapılmamasının mağduru olan bir milletvekiliyim. İttifak olup süreç kısalığından ön seçim yapılamamıştı.”

Kongre kurul raporlarının okunmasıyla devam ediyor.

Haber

CHP İl Kongresi’nde 3 aday yarışıyor. Burcu Köksal

Bakmadan Geçme