Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yenidoğan eğitimi tamamlandı

Sağlık Müdürlüğü tarafından organize

Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 2019 yılının 2. ve son eğitimi olan Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resusitasyon Programı- NRP) eğitimi, düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi

 

İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk, Ergen ve Kadın Üreme Sağlığı Birimince düzenlenen eğitimin kapanışında konuşan İl Sağlık Müdür Vekili Opr. Dr. Sedat Yunusoğlu, eğitimin oldukça faydalı geçtiğini söyleyerek eğitimi organize edenlere, eğitimcilere ve katılımcılara teşekkür etti.
50 kişinin katıldığı ve 3 gün süresince 2 grup halinde teorik ve pratik bilgiler eşliğinde devam eden NRP Eğitiminde katılımcılar, doğan her bebeğe aynı nitelikte canlandırma yapılabilecek şekilde eğitimi tamamladılar.
Sağlık Müdür Vekili Yunusoğlu’nun yanı sıra Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Güdücü, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Nihan Yerlikaya ile diğer kurum yöneticilerinin de katıldığı sertifika töreni, NRP Eğitim Sorumlusu Kibar Özdemir’in genel değerlendirme sunumundan sonra katılımcılara, sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.
3 gün süren eğitimde, ders sunumları Eğitim Sorumlusu Kibar Özdemir, Prof. Dr. Afşin Kundak, Uzm. Dr. Yasemin Şenel, Dr. Nihan Yerlikaya, Nazmi Kanad, Nalan Özer, Ebru Uzar, Ayşe Bayar tarafından gerçekleştirildi.