Yenidoğan Çetesini Çökerten Savcı Kimdir?

Türkiye'yi derinden sarsan Yenidoğan Çetesi'ni çökerten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'in kim olduğu merak ediliyor.

Gerekli olmadığı halde bebekleri yoğun bakım ünitelerinde tutan, bu işlemle devleti dolandırmaya çalışan ve bebeklerin ölümüne neden olan Yenidoğan Çetesi, yürekli bir Cumhuriyet Savcısı tarafından çökertildi. O Cumhuriyet Savcısı’nın adı Yavuz Engin…

Yenidoğan Çetesini Çökerten Savcı Kimdir?

Kendisini Emekli Müsteşar olarak tanıtan ve Yenidoğan Çetesi üyesi olan Mustafa Kemal Zengin tarafından makamında tehdit edilen, buna karşılık tehdidi aynı sertlikle bertaraf eden Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, 1989 yılında Almanya’da doğdu. Aslen Bolulu olan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, ilkokul, ortaokul ve liseyi Bolu’da tamamladı. Yavuz Engin, 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak meslek hayatına başladı.  İstanbul Barosu’nda avukatlık stajını tamamlayan Yavuz Engin, Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı’nın ardından Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na tayin oldu. 

Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’in, kendisini tehdit edenlere karşı kullandığı şu ifadeler beğeni topladı:

“Kurt kapanına girerek kucağımıza düşen şahıslar, Türk adaletinin elindedir. 2400 yıllık Türk devlet geleneğine kafa tutanlar pişman olacaklar ve bizimle hiç tanışmamış olmayı dileyeceklerdir. Bana destek sunanlar ve sunmayanlar daima hafızamda olacaktır.”

Yorumlar 1
Gul 21 Ekim 2024 11:27

Helal olsun takdir ettim. Umarım bütün savcılarımız böyle davranır

Bakmadan Geçme