Yenidoğan Bebek Çetesi İçin İddianame!

Başsavcılık 'Yenidoğan Çetesi' olarak bilinen şüpheliler için iddianameyi tamamladı. Peki bu 'yenidoğan çetesi' kim?

“Yenidoğan Çetesi” suç örgütü, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği yaparak acil durumda olan bebek hastalarını, önceden anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip, ölümlerine sebep olduğu iddiasıyla gündeme geldi. Çetenin temel hedefinin, devraldıkları yenidoğan yoğun bakım ünitelerini doldurmak ve hastaların sağlık basamaklarını manipüle ederek SGK'dan yüksek ücret almak olduğu iddia ediliyor.
İddianamede, 10 bebek "maktul" olarak yer alırken, beş kişi "müşteki", SGK İstanbul İl Müdürlüğü "suçtan zarar gören" olarak belirtildi. Ayrıca, 19 hastane ve sağlık şirketi "malen sorumlu", 47 kişi ise "şüpheli" olarak kayıtlara geçti.
Örgütün lideri olduğu iddia edilen kişi Doktor Fırat Sarı, yönetiminde ise Doktor İlker Gönen ve 112 Acil Çağrı Merkezi’nde görevli ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir bulunuyor.
İddianamede, Fırat Sarı ve İlker Gönen için 10 kez "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "suç örgütü kurma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Gıyasettin Mert Özdemir ise benzer suçlardan 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası ile yargılanıyor.
Diğer şüphelilere de benzer suçlardan ceza talep edilirken, suçtan sorumlu tutulan hastaneler ve sağlık şirketleri için kapatılma ve mal varlıklarına el konulması istendi. İddianame, Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde değerlendirilmeyi bekliyor.
 

Bakmadan Geçme