• Haberler
  • Siyaset
  • 'Yeniden yaşamamak için Cumhuriyet'e sahip çıkalım'

'Yeniden yaşamamak için Cumhuriyet'e sahip çıkalım'

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “Şehit ve gazilerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Onlar demokrasimizin kahramanlarıdır” dediHain darbe girişiminde 249 yurttaşımızın şehit, 2301 yurttaşımızın gazi olduğunu hatırlatan CHP il Başkanı Demirkırkan şunları söyledi:'Onlar bizim demokrasi tarihimizdeki altın sayfalarda yerlerini aldılar. Şehit ve gazilerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Onlar demokrasimizin kahramanlarıdır. 15 Temmuz günü [&hellip]

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “Şehit ve gazilerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Onlar demokrasimizin kahramanlarıdır” dedi
Hain darbe girişiminde 249 yurttaşımızın şehit, 2301 yurttaşımızın gazi olduğunu hatırlatan CHP il Başkanı Demirkırkan şunları söyledi:
“Onlar bizim demokrasi tarihimizdeki altın sayfalarda yerlerini aldılar. Şehit ve gazilerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Onlar demokrasimizin kahramanlarıdır. 15 Temmuz günü Türk Silahlı Kuvvetleri içinde Fetullah Gülen Cemaatine mensup bir grup askerin başlattığı bu hain kalkışma, yurtsever asker ve polislerimizin, halkımızın, siyasi partilerin ve basın kuruluşlarının aynı anda darbeye ve darbecilere karşı tavizsiz karşı duruşları, güçlü ve kararlı müdahaleleri ile bastırılmış ve darbeciler önce sivil direniş ve bunu takip eden askeri ve adli tedbirlerle bertaraf edilmiştir.
TBMM parti ayrımı yapmaksızın sabaha kadar çalışarak darbecilere karşı dik durarak kendi varlığını, onurunu korumuş, demokrasiyi savunması halka moral verirken, darbecilerin iradesini de kırmıştır. Parlamentoda grubu bulunan dört siyasi partinin liderleri ve milletvekilleri darbeye karşı açık net bir tavır koymuşlardır. Darbe sonrası oluşan milli birlik ruhu Yenikapı’da anlamını bulmuş ancak darbe tehlikesi atlatılınca bu uzlaşı maalesef sürdürülememiştir. Darbe girişimin ardından yaşananlar bize demokrasimizin teminatı olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkesinin ne kadar yaşamsal olduğu bir kez daha göstermiştir. Aradan geçen bir yılın ardından bir kez daha bu girişimin sorumlularını lanetliyorum. Her türlü darbeye karşı çıkmak tüm demokratların demokrasiden yana olanların bu ülkeye namus borcudur. Hep birlikte ve her zaman ne darbe, ne dikta, yaşasın tam demokrasi demeliyiz. İnancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun, bu ülkenin tüm insanları, bu ülkenin  meydanlarında özgürce gezebilmelidir. 15 Temmuz darbe girişimi, 3. sınıf demokrasinin ortaya çıkardığı bir tablodur. Bu ülkenin insanları özgürlükçü demokrasiye layıktır. Ülkemizde yeniden bu tür menfur olaylarla karşılaşmamanın tek yolu Cumhuriyetin kurucu değerlerine sonuna kadar sahip çıkmak, Mustafa Kemal’in ilke ve inkılaplarından ayrılmamaktır.”

Bakmadan Geçme