• Haberler
  • Genel
  • “Yeniden milli mücadele gerekiyor” – Kocatepe Gazetesi

“Yeniden milli mücadele gerekiyor” – Kocatepe Gazetesi

MHP heyeti tarafından siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik yapılan ziyaretler aralıksız devam ediyor. Heyet dün MP il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan MP İl Başkanı Selahattin Genç, yeniden bir milli mücadele yapmanın gündeme geldiğini vurguladı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan ve beraberindekiler MP İl [&hellip]

"Yeniden milli mücadele gerekiyor"

MHP heyeti tarafından siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik yapılan ziyaretler aralıksız devam ediyor. Heyet dün MP il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan MP İl Başkanı Selahattin Genç, yeniden bir milli mücadele yapmanın gündeme geldiğini vurguladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan ve beraberindekiler MP İl Başkanı Selahattin Genç ve partilileri ziyaret ettiler. MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Afyonkarahisar’daki siyaset kültürüne, uzlaşma katmak istediklerini söyledi.
“ONLAR AKİLSE
AFYONLULAR ARİFTİR”
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, vatan ve millet adına birlikte düşünme ve hareket etme olgusuna katkı sağlama amacıyla ziyaretlerde bulunduklarının altını çizdi. Türkiye’de son aylarda yaşanan olayların artık siyasi parti meselelerini aşarak vatan meselesi haline geldiğini kaydeden Aslan; “Bizler hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım Türk Milleti’nin mensupları olarak ecdadımızın bize kanları ve canları ile emanet olarak vatan yapıp bırakmış olduğu bu topraklarda bu milletin dirliğini beraberliğini bozacak karşısında olduğumuzu bu vesile ile kamuoyuna aktarmak istiyoruz. Bize göre şu anda çözülme süreci olan onların ifadesi ile çözüm sürecinde gerçekten yüce Türk Milleti üzerinde çok kirli oyunlar oynanıyor. Bizim görüşümüz budur. Bu oyunlara Necip Türk Milleti’nin mensupları kesinlikle müsaade etmeyeceklerdir. Tekrar söylüyorum bir kaç gün içerisinde Afyon’da olacakları bilinen 63 tane PKK ve BDP’nin sözcülüğünü yaptıklarını düşündüğümüz insanların Afyonlulara verebilecekleri birşey yoktur. Bunların ikna edebilecekleri bir Afyonlu arif insanda yoktur. Onlar akil insanlarsa, Kurtuluş Savaşı’nın kazanıldığı bu topraklarda yaşayan hemşehrilerimizde çok ariftirler.” dedi.
KATKI BİRLİKTE SAĞLANMALI
Akil insanlar olarak tanımlanan heyette yer alacak isimlerin bugüne kadar yaşadıkları hayat tarzının belli olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı Aziz Aslan, heyetteki kişilerin Afyonlulara benzer bir tarafları olmadığını kaydetti. Sözkonusu kişilerin vatan hayrına bir düşünceleri olmadığını ifade eden Aslan; “Bu insanların Türk Milleti’nin tarihini bildiklerinide düşünmüyoruz. Türk Milleti’nin dünyada ne kadar eza, cefa çektiğini Türk tarihini ve dünya tarihini ne de İslam tarihi ile ilgili bir bilgilerinin olmadığını düşünüyoruz. Bu yüzden her gittikleri yerde tepki alan şahısları bu gezileri ve düşüncelerinden vazgeçmeye, hükümetide bu düşüncelerinden dönmeye çağırıyoruz. Bu millet oyunun farkındadır. Artık son aylarda Türkiye’de gelişen olaylar sayesinde oduna, kömüre, makarnaya, bulgura koşmak yerine yavaş yavaş bayrağının, vatanının tehlikede olduğu idraki başlamış bulunmaktadır. Bu da artık önüne geçilemez bir hal almıştır. Bizler MHP olarak Afyon’daki tüm siyasi partilerimizle ve hatta mevcut iktidara geçmişte oy vermiş olan bizim gibi düşünen vatan evlatlarınında yüreklerinin sızladığını düşünerek artık birlikte vatanın bölünmez bütünlüğü yönünde katkı sağlamamız gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.
TÜRK MİLLETİ’NİN
BEKASI TEHLİKEDE
Millet Partisi (MP) İl Başkanı Selahattin Genç, MHP heyetinin ziyaretinden son derece mutlu olduklarını söyledi. Genç, Türk Milleti’nin varlık ve bekaasının tehlikeye düştüğü bir dönemde bulunulduğunu belirtti. MHP ile birlikte kendilerinin, diğer partilerin, bir kaç parti dışında milletin varlık ve bekaasının tehlikede olduğu düşüncesini paylaştıklarını söyleyen Genç; “Millet bekaasının tehlikeye düştüğü günlerde aynı inanca, aynı imana bağlı insanların ilk işleri bir ve beraber olmaktır. Bunun dersi bize Kurtuluş Savaşında verilmiştir. Değişik düşüncelere sahip bir çok insan Kurtuluş Savaşı’nda beraber olmuş ve bize bu ülkeyi yeniden kazandırmışlardır. Bu kazanç yeniden elimizden alınmak istenmektedir. Türk Milleti’nin tehlikeye düştüğü alanlar vardır. Her 200-300 yılda bir Türk Milleti’nin varlık ve bekaası düşmanları tarafından tehlikeye düşürülür. Göktürk devletinin yıkılışı, Selçuklu devletinin yıkılışı, Osmanlı devletinin yıkılışı bize güzel birer örnektir. Bu örneklere baktığımızda bugünkü durumu aynen görüyoruz. Yeniden milli mücadele yapmak gerekiyor. İnancı imanı bir olan herkes beraber olacak hiçbir ene ve ihtirasımızı öne düşürmeden beraber olmalıyız. Biz milletimiz için diğer partilerle birlikte mücadele vermeye hazırız.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme