• Haberler
  • Genel
  • Yeniden “hoşgeldin” helikopter – Kocatepe Gazetesi

Yeniden “hoşgeldin” helikopter – Kocatepe Gazetesi

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, helikopter ambulansın yeniden Afyonkarahisar’da hizmet vermeye başladığını söyledi İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, helikopter ambulansın Afyonkarahisar’da yeniden hizmet vermeye başladığını aktardı. Yemenici, “Hem coğrafî zorlukları açısından ilimiz için, hem de önemli yolların kesiştiği bölgemiz için helikopter ambulansımızı çok önemli görüyoruz. Havadan ilk yardımın ve hasta naklinin sağlanmasını insana verilen bir [&hellip]

Yeniden "hoşgeldin" helikopter

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, helikopter ambulansın yeniden Afyonkarahisar’da hizmet vermeye başladığını söyledi

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, helikopter ambulansın Afyonkarahisar’da yeniden hizmet vermeye başladığını aktardı. Yemenici, “Hem coğrafî zorlukları açısından ilimiz için, hem de önemli yolların kesiştiği bölgemiz için helikopter ambulansımızı çok önemli görüyoruz. Havadan ilk yardımın ve hasta naklinin sağlanmasını insana verilen bir değer ve aynı zamanda hasta memnuniyeti olarak görüyoruz. Sağlık hizmetlerimize katkısını bildiğimizden büyük önem verdiğimiz helikopter ambulans 12 Nisan 2014 tarihinde ilimize gelerek görevine kaldığı yerden devam etmektedir” dedi.
EKİBİMİZE
BAŞARILAR DİLİYORUM
Yemenici, şöyle devam etti:
“Helikopter ambulansımızda 2 pilot,1 doktor,1 sağlık personeli olmak üzere 4 uçuş ekibi; 1 yer teknisyeni olmak üzere günde 5 kişi, gün doğumu gün batımı saatleri arasında hizmet veriyor. Helikopter ambulansımızın içinde acil müdahale için gerekli donanım bulunmaktadır. Helikopter ambulans, karadan ulaşılması zor ve ya 30 dakikadan daha uzun sürede ulaşılabilecek bölgelerdeki vakalarda, çok yaralının bulunduğu olaylarda, acil olarak ileri merkezlerde tedavi altına alınması gereken özellikle yenidoğan bebekler ve hastaların daha kısa sürede nakledilmeleri için kullanılmaktadır.Helikopter ambulansımızın ilimize ve bölgemize tekrar hayırlı olmasını temenni ediyor; bu hizmeti vatandaşlarımıza ulaştıracak ekibimize de başarılar diliyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme