• Haberler
  • Genel
  • Yeni yılın ilk toplantısı için bilgi evi düşünülüyor

Yeni yılın ilk toplantısı için bilgi evi düşünülüyor

Belediye Meclis Toplantısında komisyon raporları ve teklifler görüşüldü. Yeni yılın ilk toplantısının bir aksilik olmaması halinde Necip Fazıl Kısakürek Bilgi Evi’nde yapılması düşünülüyor Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık ayı olağan Meclis Toplantısı’nı yaptı. Bir sonraki toplantı 2 Ocak Pazartesi akşamı saat 19.00’de yapılacak. Teklif maddeleri görüşüldü Afyonkarahisar Belediyesi Aralık toplantısında gündem maddeleri görüşülerek komisyonlardan gelen raporlar [&hellip]

Yeni yılın ilk toplantısı için bilgi evi düşünülüyor

Belediye Meclis Toplantısında komisyon raporları ve teklifler görüşüldü. Yeni yılın ilk toplantısının bir aksilik olmaması halinde Necip Fazıl Kısakürek Bilgi Evi’nde yapılması düşünülüyor

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık ayı olağan Meclis Toplantısı’nı yaptı. Bir sonraki toplantı 2 Ocak Pazartesi akşamı saat 19.00’de yapılacak.
Teklif maddeleri görüşüldü
Afyonkarahisar Belediyesi Aralık toplantısında gündem maddeleri görüşülerek komisyonlardan gelen raporlar karara bağlandı. Belediye’ye yapılacak taşınmazların şartlı ve şartsız bağışını kabul etmek için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Çetinkaya Mahallesi 20K-Ia pafta, 631 ada 186 ve 187 numaralı parsellerin maliye hazinesine bedelsiz devri hakkında ki teklif görüşüldü. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Akarçay ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında kalan yere DSİ’nin cami yapımına izin vermediğini belirti. Hazineye arazinin devredilip tekrar cami yapımı için izin isteneceğini söyledi. Söz konusu yer Akarçay’ın yanında bulunuyor.
Yıkılınca tehlike atlatıldı
Toplantıda, Bayındırlık ve İmar komisyonu raporları görüşülerek karara bağlandı. Erenler (Kumartaş) köyü 48 pafta, 1732 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması talebinin komisyonca incelendiği kaydedildi. Konu detaylı incelenerek tekrar meclis gündemine tekrar getirilecek. Deper köyü 7/2 pafta 6511 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması talebini inceleyen İmar Plan komis-yonunun ret kararı oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Konya yolu üzerinde Ataköy kavşağında Sosyal Konutların bulunduğu kısımda toplam 160 dönümlük alanda ki konutların oturmaya müsait olmadığını belirti. Belediye olarak Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’nden gerekli teknik desteği aldıklarını aktaran Çoban, binada kesinlikle oturulamayacağının tescillendiğini ifade etti. Çok sayıda vatandaşın bu konutları boşalttığını mülk sahipleriyle görüşeceklerini dile getiren Çoban, gerekli imar tadilatlarının yapıldığını, müteahhitle anlaşmanın sağlandığını söyledi. Burhanettin Çoban, binaların boşaltılmasıyla büyük tehlike atlatıldığını, yıkım sırasında bazı teknik adamların binaların bugüne kadar sağlam zemin sayesinde ayakta kaldığı yorumlarını aktardı. Burhanettin Çoban, bu binalarda kalmak isteyenlerin olması halinde de elektrik ve suların kesilmesiyle engelleme yoluna gideceklerini bildirdi.
Erenler bölgesi incelenecek
İnaz (Demirçevre) köyü 117 ada, 1,2,3,4,5,6,7 numaralı parsellerin bulunduğu alanda imar plan değişikliği talebi Belediye teknik elemanlarının yapacakları inceleme sonrası tekrar görüşülecek. Voyvoda Mahallesi 20K-4B pafta, 1284 ada, 1,2,3 numaralı parsellerin bulunduğu alanda imar plan değişikliği uygun görülmeyen komisyon raporu kabul edildi. Burhanettin Çoban, Gazlıgöl Caddesi Özerler Sitesi arkasında ki alanda yeterince sosyal donatı ayrılmadığı gerekçesiyle istenilen talebin komisyonca uygun görülmediğini söyledi. Erenler köyünün kuzeyi ile Çayırbağ Belediyesine kadar olan bölgenin imar planlarına dahil edilmesi talebine yönelik yapılan inceleme sonucu genel bir değerlendirme yapılmasına karar verildi. Erenler köyü için hazırlanan imar planlarında çıkan aksaklıkların giderilmesi talebi bölgedeki diğer talep ve şikayetlerin incelenmesinin ardından tekrar meclis gündemine geti-rilecek.
Polis lojmanlarına kat artışı ret edildi
Zafer Mahallesi 77 pafta 123 ada, 71 ve 140 parsellerin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması talebi kapsamında polis lojmanı yapım isteği görüşüldü. Lojmanların yapılabilmesi için talep edilen türde ki imar plan değişikliğini uygun görmeyen komisyon raporu kabul edildi. Bu maddenin ardından oylanan Deper köyü 7/2 pafta 6509 ve 6510 parsellerin bulunduğu alanda imar plan değişikliği talebinin içeriğinin de polis lojmanları yapımıyla ilgili olduğu kaydedildi. Görüşülen maddelerde yıkımı yapılan sosyal konutların arkasında kalan arsada 3 Şubat Sultandağı depremi sonrasında çürük olduğu için yıkılan polis lojmanlarının arsasına ve DSİ arkasında ki polis lojmanlarına kat artışı talep edildiği ifade edildi.
Beş noktaya numaralandırma yapıldı
Akçin köyü 1,2 pafta 103,104,105,106,107, 1185 numaralı parsellerin bulunduğu alanda imar plan değişikliği isteği daha detaylı incelenecek. Konu tekrar meclis gündemine getirilecek. Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde bulunan cadde ve sokak isimleri olmayan yerlere yeni numara veya ismin verilmesine karar verildi. Beş tane noktaya; 1980, 1981,1982, 1983, 1984 numaralarının verildiği açıklandı. Mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamayan meclis üyeleri; Selcan Hıdıroğlu, Betül Tarkan, Mahmut Karcı, Haydar Kaya’nın mazeretli sayılmaları oy birliğiyle kabul edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme