Yeni Yılın İlk İGM Toplantısı Yapıldı

İGM Ocak ayı toplantılarının ilk birleşimi dün tamamlandı. Meclis üyeleri bugün sabah ikinci birleşim için toplanacak.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) 2024 yılı Ocak ayının ilk birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından Çoban, 2024 yılının hayırlara vesile olmasını diledi.

Toplantıda gündem dışı iki konu okutularak rapor hazırlanıp meclis gündemine gelmesi için ilgili komisyonlara gönderildi. İlçe İnsan Hakları Kurulunda görev almak üzere, bir asil bir yedek olmak üzere iki üyenin seçilmesi konusu oybirliği ile ilgili komisyonlarda görüşülecek.

Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisli, 03 UR 976 plakalı Renault Megane marka otomobilin tahsis süresinin dolması nedeniyle, tekrar tahsis talebi önce komisyonda görüşülecek. Toplantı sonunda söz alan

İhsaniye MHP İGM Üyesi Hamit Çakır, ilçede öğrenim gören öğrenciler için otobüs talebinde bulundu. “İlçemizin bir araca ihtiyacı vardır.” diyen Çakır, şöyle konuştu: “Köy nüfusumuz ve köylerimiz ağırlıklı, ilçe merkezimiz küçüktür. İhsaniye merkez küçük olması münasebeti ile içerideki işlerimizi görüyoruz. Ama eğitimde biraz sıkıntı yaşıyoruz. Ziyaretlerimiz neticesinde böyle bir talep geldi. Meclis olarak yapabileceğimiz bir şey varsa İhsaniye Milli Eğitim Müdürlüğü adına tahsis konusunda böyle bir tahsis isteniliyor.”

Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, “Zamanında Milli Eğitim’e verilmişti. O zaman araçlar belediyeler kapatılınca talep edilseydi belki olurdu. Bildiğim kadarıyla şimdi İl Özel İdaremiz de boşta araç yok. İlerde olursa değerlendirilir.” dedi. Meclis üyeleri yarın Ocak ayı toplantılarının ikinci birleşimi için biraraya gelecekler.

Haber

Bakmadan Geçme