• Haberler
  • Genel
  • Yeni yıla siyaset karıştı – Kocatepe Gazetesi

Yeni yıla siyaset karıştı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarlı yöneticiler tarafından yayınlanan yeni yıl mesajlarında, 2014 yılının Afyonkarahisar ve Türkiye için sağlıklı, huzurlu, başarılı, bereketli, birlik ve beraberliğin sağlandığı bir yıl olması temennisinde bulunuldu. Siyasiler tarafından yayınlanan yeni yıl mesajlarında ise, Türkiye gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunuldu “YENİ YILDA GÜZEL ÇALIŞMALARAİMZA ATILACAK”Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yeni yıl dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Vali Balkanlıoğlu, [&hellip]

Yeni yıla siyaset karıştı

Afyonkarahisarlı yöneticiler tarafından yayınlanan yeni yıl mesajlarında, 2014 yılının Afyonkarahisar ve Türkiye için sağlıklı, huzurlu, başarılı, bereketli, birlik ve beraberliğin sağlandığı bir yıl olması temennisinde bulunuldu. Siyasiler tarafından yayınlanan yeni yıl mesajlarında ise, Türkiye gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunuldu

“YENİ YILDA GÜZEL ÇALIŞMALARA
İMZA ATILACAK”
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yeni yıl dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Vali Balkanlıoğlu, “2013 yılını Afyonkarahisarımız için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın özverili çalışmaları ve değerli iş adamalarımızın olumlu girişimleri sonucu bir adım daha ileri taşımış olarak geride bırakıyoruz. Ben inanıyorum ki 2014 yılında da çok güzel çalışmalara hep birlikte imza atacağız. Yeni umutlar ile bizleri beklemekte olan 2014 yılının tüm dünyaya olduğu gibi güzel ülkemiz ve güzel Afyonkarahisarımıza barış, huzur, mutluluk, sağlık getirmesini temenni ediyorum” DEDİ.
“İKİNCİ DÖNEMİM
USTALIK DÖNEMİ OLACAK”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise yayımladığı yeni yıl mesajında, yoğun bir tempoda çalışarak başarılarla dolu bir yılı daha geride bırakmanın mutluluğu içerisinde olduğunu dile getirdi.
2014 yılında da Afyonkarahisar ve Türkile adına güzel gelişmelerin yaşanmasını temenni eden Çoban, “Afyonkarahisar Belediyesi olarak başarılı bir takvim yılını daha geride bırakarak yeni bir yıla, 2014 yılına giriyoruz. 2014 yılı Belediyemiz açısından 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler ile yeni bir anlam kazanıyor. Halkımızın tercihlerine göre yeniden şekillenecek olan Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisimiz beş yıl boyunca halkımızın hizmet ve yatırım beklentilerini karşılamaya çalışacak. Hizmet çıtasını yükselten ve tarihinde ilk kez projeleri ve seçim taahhütleri ile hemşehrilerimizin ve Afyonkarahisar’da yaşayanların huzuruna çıkıp oy isteyen bir Belediye Başkanı olarak oylarınıza yeniden talibim. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye genelindeki ilk beş il belediye başkan adayından biri olmak bana ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerilerime büyük onur vermiştir. Bu onura layık olmak için çok çalışıp başarılı olacağız. Belediye Başkanlığı dönemimde ikinci beş yıllık dönem benim için inşallah ustalık dönemi olurken, kentimizi sizlerle birlikte şekillendirmeye devam edeceğiz.İkinci dönemimde yapacağımız yatırım ve hizmetlerimizi halkımızın beklentilerine cevap verecek şekilde şimdiden planladık. Seçim taahhütlerimizi çok yakın bir zamanda halkımızla paylaşacağız. Hemşehrilerime ve yaşayanlarımıza sağlık, mutluluk ve başarıyı Yüce Allah’tan niyaz ederken selam ve saygılarımı sunuyorum.
“BAŞBAKAN YOLSUZLUK
YAPANLARI KORUDU”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Toptaş yeni yılın Ülkemize birlik, huzur ve barış getirmesini diledi.
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş yeni yıl mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemiz son yıllarda zor bir sürece sürüklenmektedir. Bu süreç Ülkenin birlik ve bütünlüğünü tehdit eder hale gelmektedir. Türkiye’nin üniter yapısından, bağımsızlığından, demokrasiden yana olan herkesin bütünleşmesi gerekmektedir. Suriye’de 2 yıl önce ortak bakanlar kurulu toplarken birden bire ne olduysa içişlerine bizzat müdahale eden bir ülke haline geldik. Bu dış siyaset çizgisi bizi İran’la savaş tam tamları çalan bir noktaya getirdi. Türkiye’yi bu risklerden koruyacak iktidar sadece bizim oylarımızla oluşmuyorsa Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkan, vatandaşında rahatlayacağı bir yeni dönem oluşması için ülkemizde insanların güçlerini birleştirmesi gerekiyor. Yine 2013 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Kürdistan kelimesini sorumsuzca haykırmıştır. 2013 yılının son günlerinde 17 Aralık yolsuzluk operasyonu başlamıştır. İlk defa bir başbakan yolsuzlukların üzerine giden Savcıları ve Emniyet Mensuplarının üzerine girmiştir. Yürütme organı Yasama organından sonra Yargı organını egemenliğine almıştır. Başbakan bu süreçte hırsızlık yapanları, devleti soyanları korumuştur.Basının özgür olduğu, herkesin dinlenme korkusunun olmadığı yani büyük Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaştığı bir ülke olmasını diliyorum. Afyonkarahisarımızın; geliştiği, yaşanılabilir bir kent olduğu, hak ettiği yeri aldığı bir kent olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Milletimizin; birlik ve beraberliğini koruduğu,Cumhuriyet’in kazanımlarının yok edilmediği,huzur ve barış içinde yaşamasını diliyor, tüm hemşerilerimin yeni yılını kutluyorum.”
“DEMOKRASİ DIŞI GÜÇLER
HÜKÜMETİ YIPRATMAYA ÇALIŞIYOR”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye’de demokrasi dışı güçlerin hükümeti yıpratmaya yönelik her girişiminin aziz Türk milleti tarafından engellendiğini belirterek, 2014 yılında yapılacak olan seçimlerin de bunun bir tekrarının yaşanacağını belirtti.
Zeybek, yayınladığı yeni yıl mesajında AK Parti iktidarının 2013 yılında da bir zamanlar hayal bile edilemeyen pek çok yeniliği milletin hizmetine sunduğunu belirterek, gelinen noktada AK Parti’nin Türkiye tarihinde eşi görülmemiş bir biçimde hizmet çıtasını yükselttiğini ifade etti. Türkiye’de seçimle gelen iktidarları seçimle gönderemeyen bir takım kesimlerin ayak oyunları ile siyaseti itibarsızlaştırma girişimleri olduğunu ifade eden Zeybek, bu kesimlere en güzel cevabın sandıkta halk tarafından verileceğini ifade etti Milletin ya da devletin zerre kadar malını çalan kişi ya da gruplara karşı başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hiçbir devlet adamının müsama göstermeyeceğine dikkat çeken Zeybek, “Tüm bu yaşananlar karşısında ise milletimiz oynanan oyunu tıpkı önceden olduğu gibi görmektedir. Bunun oyuna cevabı halkımız inşallah yeni yılda sandıkta verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 2014’ün Afyonkarahisar’a ülkemize, bölgemize, dünyanın bütün mazlum halklarına barış, huzur, istikrar getirmesini Yüce Allah’tan temenni ediyorum.”
“2013’ÜN GÜNDEMİ
GEZİ VE YOLSUZLUKLAR”
2013 yılını da değerlendiren Görgöz, şöyle devam etti:
“Gezi olaylarında halkımızın yasaklara, baskılara ve AKP iktidarının zulmüne karşı verdiği onurlu mücadele ve direniş, dünyada tüm halkların örnek aldığı bir eylem olarak tarihte yerini almıştır. 2013 Yılının sonuna geldiğimizde, 17 Aralık’ta yapılan bir operasyon sonucundaki iddialara ve yapılan açıklamalara göre, en başta başbakanın, iktidar partisinin, bakanların ve yakınlarının bulaştığı yolsuzlukları, hırsızlıkları, yapılan talanları ve koca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni nasıl çökertmeye çalıştıklarını konuşarak yeni bir yıla giriyoruz. Gözü dönmüş iktidarın, görülen tüm çirkinliklere rağmen, hala daha kirli emellerine ulaşmak için hukuku tamamen siyasallaştırdığını, adaleti yok etmek için ellerinden gelenin daha fazlasını yapmaya gayret ettiğini görüyoruz.”
“YENİ YIL İŞ CAMİASINA
BEREKET GETİRSİN”
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil ve ATSO Başkanı Hüsnü Sereteser yaptıkları ortak yeni yıl mesajında, 2014 yılının Afyonkarahisar’a, Türkiye’ye ve Dünyaya sağlık, mutluluk, başarı, birlik ve beraberlik getirmesini dilerken, iş camiasına hayırlı, bereketli ve bol kazançlara vesile olmasını temenni ettiler.
“HALK SAĞLIĞINI KORUMAYA
YÖNELİK PROJELER DEVAM EDECEK”
Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün ise yayınladığı yeni yıl mesajında, müdürlük olarak hizmete başladıkları 2012 yılından bu yana hayata geçirdikleri projeleri 2013 yılında da aynı hız ve heyecanla devam ettirdiklerini ifade etti.
Halkın sağlığını korumaya yönelik yeni projeler geliştirip, bu projeleri kademe, kademe uyguladıklarını kaydeden Akgün, “2014 yılında daha heyecanlı ve coşkulu bir şekilde, yeni ve güzel projelerle halkımızla buluşmak dileğiyle; herkesin yeni yılını kutlar, ‘Sağlıklı Yaşam ve Hareketli Yılı’ olarak ilan edilen 2014 yılının daha sağlıklı, daha mutlu ve huzurlu bir toplum olmamıza vesile olmasını diliyorum.Hep birlikte daha iyi daha güzel ve daha sağlıklı bir hayata doğru nice yeni yıllara” şeklinde konuştu.
“BARIŞ DOLU BİR YIL GEÇİRİLSİN”
Sandıklı Belediye Başkan Vekili Dr. Hakan Bolcal yayınladığı yeni yıl mesajında, yeni yılda küskünlüklerin, hastalıkların, mutsuzlukların bitmesi, sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik ve barış dolu bir yıl geçirilmesini temenni etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme