Yeni Yatırım, Yüzlerce Kişiye İstihdam!

Rus devi, Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldı, dev şirket yatırımından sonra yüzlerce kişiye istihdam sağlayacak.

Yandex, Türkiye’deki dijital pazardaki varlığını güçlendirmek ve yerelleştirilmiş bilgi teknolojisi ürünleri geliştirmek amacıyla 400 milyon dolarlık yatırım planlarını açıkladı. Yandex Search Türkiye CEO’su Alexander Popovskiy, Türkiye’nin dijital potansiyeline duydukları güveni vurgulayarak, “Önümüzdeki üç yıl içinde Türkiye’de bilgi teknolojisi ürünleri geliştirmek için 400 milyon dolardan fazla yatırım yapmayı ve yüzlerce kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz” dedi. Popovskiy, Yandex’in Türkiye pazarına uzun vadeli katkılar sunmayı hedeflediğini belirtti.
Popovskiy, ayrıca Türkiye’ye özel olarak geliştirilecek bir dizi yerelleştirilmiş ürünün yakında tanıtılacağını duyurdu. Bu yeni ürünlerin, Türkiye’nin dijital ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandığını ifade eden Popovskiy, “Amacımız, Türkiye’ye değer katarak yerel pazarda edindiğimiz başarıları daha da ileriye taşımak. Kısa süre içinde yapay zeka destekli arama motorumuz ve yerelleştirilmiş diğer hizmetlerimizi kullanıcılarla buluşturacağız” dedi.
Yandex’in küresel rekabet stratejisinde yerel pazarlara uyum sağlamaya önem verdiğini dile getiren Popovskiy, “Biz, birçok küresel markanın izlediği tek tip çözüm yaklaşımlarının aksine, yerel ihtiyaçlara yönelik çözümler sunuyoruz” dedi. Ayrıca Türkiye’nin teknoloji sektöründe sağladığı rekabetçi ortamdan memnuniyet duyduklarını ekleyen Popovskiy, Türkiye’nin zorluklara rağmen gelişen bir ekonomi olduğunu ve Yandex’in bu dijital ekosisteme katkıda bulunma arzusunda olduğunu ifade etti.
Yandex’in sunduğu hizmetlerin Türkiye’de geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ettiğini belirten Popovskiy, navigasyon ve arama gibi hizmetlere yeni yerel özellikler ekleyerek kullanıcı deneyimini daha da iyileştireceklerini açıkladı. Ayrıca, Yandex’in Türk işletmelerine yönelik B2B çözümler sunduğunu ve bu çözümlerle 300’den fazla Türk şirketine hizmet verdiklerini belirtti. Popovskiy, startup’lara yönelik başlattıkları yeni programla 40’tan fazla Türk girişimine ücretsiz erişim imkânı sunduklarını da sözlerine ekledi.
 

Bakmadan Geçme