• Haberler
  • Genel
  • Yeni yatırım atağı yok – Kocatepe Gazetesi

Yeni yatırım atağı yok – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da arazi tahsisi yapılan firmaların yatırımlarını sürdürdüğünü belirten Defterdar Mustafa Ceylan, 'Kamuoyunun bildiklerinin haricinde henüz yeni yatırım talebi yok' dedi Defterdar Mustafa Ceylan, tevşik kanunu kapsamındaki yatırımların son durumunu değerlendirdi. Ceylan, henüz kamuoyunun bildikleri haricinde yeni bir yatırım atağının söz konusu olmadığını açıkladı.ARAZİ İHALE EDİLECEK Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, daha önce yatırım amacıyla arazi tahsisi [&hellip]

Yeni yatırım atağı yok

Afyonkarahisar’da arazi tahsisi yapılan firmaların yatırımlarını sürdürdüğünü belirten Defterdar Mustafa Ceylan, “Kamuoyunun bildiklerinin haricinde henüz yeni yatırım talebi yok” dedi

Defterdar Mustafa Ceylan, tevşik kanunu kapsamındaki yatırımların son durumunu değerlendirdi. Ceylan, henüz kamuoyunun bildikleri haricinde yeni bir yatırım atağının söz konusu olmadığını açıkladı.
ARAZİ İHALE EDİLECEK
Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, daha önce yatırım amacıyla arazi tahsisi yaptıkları işletmelerin çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Bu işletmelerden bir tanesinin taahhütlerini yerine getiremediği için tahsis edilen araziyi geri aldıklarını belirten Ceylan; “İsim zikretmek istemiyorum. O araziyi tekrar yatırım amacıyla ihale etmek üzere Maliye Bakanlığı’ndan izin istedik. Bakanlığımızdan izin geldiğinde yeni müracaatların olacağını tahmin ediyoruz. Antalya’dan bir kaç firma termal otel yapmak üzere bizimle görüşmelerde bulundular. Büyük ihtimalle o arazinin ihalesine bu firmalar katılacaklar. Biz bir ihale açacağız. Bu ihaleye hangi firmaların katılacağını bilemeyiz. Onun için isim zikretmeyi uygun görmüyoruz. İhaleye zaten birden fazla firma iştirak etmek durumunda. Gerek yerel işadamlarımız gerekse Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen işadamları katılacaklar. Biz o araziyi termal bölgesinde olması nedeniyle termal otel yapımı için ihale edeceğiz.” dedi.
TALEPLER ETÜT AŞAMASINDA
Daha önce bir yatırımcıdan geri aldıkları taşınmazla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini, o arazinin yatırımcılarla çekinceli bulunduğunu kaydeden Defterdar Mustafa Ceylan şöyle konuştu: “Oruçoğlu’nun olduğu bölgede de bir taşınmazımızın çalışmaları devam etmektedir. Genel olarak hayvancılık yatırımları için farklı bölgelerden talepler var. İhsaniye bölgesinden de talep var. Bu talepler şu anda etüt aşamasında. Vatandaşlara biz yerleri önerdik. Kendileri gidip bakıyorlar. Eğer uygun görürlerse gerekli işlemlere başlayacaklar. Yatırımların son durumu şu anda budur. Yeni bir yatırım atağı henüz yok. Daha doğrusu biz taşınmazı irtifak hakkı tesisi için gönderdiğimizden henüz yatırıma sunamadık. Diğerleri ise hazır olmakla birlikte itilaflı olmaları nedeniyle bekliyor.”

Bakmadan Geçme