Yeni yasanın ilk yapı ruhsatı verildi

4708 Sayılı “Yapı Denetimi Uygulama Usul ve Esasları Yönetmeliği”ne göre ilimizdeki ilk Yapı Ruhsatı düzenlendi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yapı ruhsatını Afyonkarahisar Yapı Denetim Firmasına teslim etti “Hayırlı olsun”Kanun gereği ilgili yapı ruhsatında müteahhit olarak görev alan Aşkınlar İnşaat, Yunus Emre Mahallesinde bulunan inşaatının ruhsatı ile ilgili Afyonkarahisar Yapı Denetim Şirketiyle anlaştı. Yapılan anlaşmayla birlikte [&hellip]

Yeni yasanın ilk yapı ruhsatı verildi

4708 Sayılı “Yapı Denetimi Uygulama Usul ve Esasları Yönetmeliği”ne göre ilimizdeki ilk Yapı Ruhsatı düzenlendi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yapı ruhsatını Afyonkarahisar Yapı Denetim Firmasına teslim etti

“Hayırlı olsun”
Kanun gereği ilgili yapı ruhsatında müteahhit olarak görev alan Aşkınlar İnşaat, Yunus Emre Mahallesinde bulunan inşaatının ruhsatı ile ilgili Afyonkarahisar Yapı Denetim Şirketiyle anlaştı. Yapılan anlaşmayla birlikte Belediye teknik elemanları bu konuda gerekli çalışmaları yaparak ilimizdeki ilk yapı ruhsatını düzenledi ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Yapı Denetim Şirketine teslim etti.
01 Ocak 2011 tarihi itibari ile tüm illerde 4708 Sayılı ” Yapı Denetim Uygulama Usul ve Esasları Yönetmeliği” ne göre Yapı Ruhsatı tanzim edilmeye başlandığını hatırlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ilimizde ilk Yapı Ruhsatının düzenlendiğini söyledi. Düzenlenen yapı ruhsatını Afyonkarahisar Yapı Denetim Şirketi Yetkilisi İnşaat Mühendisi Proje ve Uygulama Denetçisi İrfan Sepin’e teslim eden Başkan Çoban hayırlı olmasını temenni etti.
İmar Müdürlüğü sağlam adımlar atıyor
Afyonkarahisar Yapı Denetim Şirketi Yetkilisi İnşaat Mühendisi İrfan Sepin ise Afyonkarahisar Belediyesi İmar Müdürlüğü çalışanlarının yönetmelik gereği çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdüğünü belirtti ve yönetmeliklere uygun hareket ederek sağlam adımlar attıklarını belirtti. Birçok vilayette uygulamada yavaş kalındığını ifade eden İrfan Sepin, “Birçok ilde, mesela Yapı Denetimin ilk uygulandığı Denizli ilinde ilk yapı denetimine tabi bir yılda çok zor verilmişti. Uygulama Afyonkarahisar’da olabildiğince hızlı bir şekilde ilerli-yor. Her ne kadar müteahhitler bu konuda çok telaşlansa da “geç kaldık” düşüncesine kapılsa da uygulama diğer vilayetlere göre çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu konuda Afyonkarahisar Belediyesi İmar Müdürlüğü de çalışmalarında oldukça titiz davranarak kanuna ve yönetmeliklere uygun hareket ederek sağlam adımlarla ilerlemektedirler.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme