Yeni vilayet binası derli toplu olacak

Kent Meydanı çalışması nedeniyle yıkılacak olan mevcut Valilik binasında faaliyet gösteren müdürlüklerin yerleştirilmesinde bir sıkıntı kalmadığını belirten İGM Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Valiliği’nin yeni hizmet binasında derli toplu kolay bir hizmetin tesis edileceğini vurguladı Bir ay içinde onay alınması bekleniyor İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, kent meydanı projesi doğrultusunda mevcut valilik binası yıkımı [&hellip]

Yeni vilayet binası derli toplu olacak

Kent Meydanı çalışması nedeniyle yıkılacak olan mevcut Valilik binasında faaliyet gösteren müdürlüklerin yerleştirilmesinde bir sıkıntı kalmadığını belirten İGM Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Valiliği’nin yeni hizmet binasında derli toplu kolay bir hizmetin tesis edileceğini vurguladı

Bir ay içinde onay alınması bekleniyor
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, kent meydanı projesi doğrultusunda mevcut valilik binası yıkımı ile kamu kurum, kuruluşlarının dağılımı hakkında bilgiler verdi. Korunması tescilli kültürel varlık statüsünde olan Afyonkarahisar Belediye eski binasının tamamen boşaltıldığını belirten Salih Sel, binaya yönelik proje çalışması yapıldığını söyledi. Avam projenin netleşmek üzere olduğunu kaydeden İGM Başkanı Salih Sel, projenin onaylanmasından sonra yapım aşamasına geçileceğini dile getirdi. Proje çerçevesinde bazı duvarların kalkıp statik açıdan bazı yerlere ilaveler yapılması ihtiyacından söz eden Sel; “Bina içerisinde gerekli tadilatlar yapılacak. Onay alındıktan sonra bu işlem hız kazanacaktır. Öyle tahmin ediyorum ki bina içeriside ki tadilat çalışması en az 4-5 ay sürer. Onay alınma işini arkadaşlar takip edecekler. En geç bir ay gibi bir süre de onayın alınacağını tahmin ediyorum. Bu önemli. Meydanın açılması işini Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu da takip ediyor. O açıdan gerekirse onlarda devreye girerler. Böylece bir an önce çözüm için çaba sarf ederler.” dedi.
Sıkıntı ve eksiklik yok
Afyonkarahisar Valiliği binasının yıkımı sonrasında bina içerisindeki kurumların dağılım yerleriyle ilgili bilgiler veren İGM Başkanı Salih Sel, Karaman İş Merkezi’nden Vali İrfan Balkanlıoğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Hakkı Demirsoy’la birlikte Sanayi Ticaret Müdürlüğü ve İl Nüfus Vatandaşlık Müdürlüklerine yer baktıklarını söyledi. Bu iki müdürlüğün de büyük ihtimalle Karaman İş Merkezine taşınacaklarını belirten Sel şöyle konuştu: “Bu iki müdürlük için bir kaç uygun yerler tespit ettik. Böylelikle bütün birimler yerleşmiş olacak. İnşallah bir sıkıntı olmayacak. Eski Tekel Binası’nın olduğu yere Kadastro ve Tapu Müdürlükleri taşınacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yine Karaman İş Merkezine taşınacak. Valilikle ilgili büroların büyük bir bölümü Belediye eski binasında yani Valilik binasında olacak. Uydukent’te inşa edilen Kültür ve Sanat Merkezi binasına Kültür ve Turizm Müdürlüğü taşınacak. Büyük ölçüde tamamlanan yerleştirme işleminde bir kaç eksik kalan müdürlüğümüzün Karaman İş Merkezine taşınmasıyla eksiklik giderilmiş olacak.”
Kız Meslek Lisesi de taşınacak
İGM Başkanı Salih Sel, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile yaptıkları görüşme sonrası Belediye eski binası yanında yer alan Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi’nin valilik binası yerleştirmesi kapsamında YSE’nin bulunduğu yere taşımanın düşünüldüğünü açıkladı. Söz konusu alana ilköğretim okulu, kız meslek lisesi ve ana okulu yapma düşüncesinin bulunduğunu dile getiren Sel sözlerine şöyle devam etti: “Bu düşünceyi hayata geçirmek istediğimiz arazi yaklaşık 40 bin metrekare. Oldukça büyük bir arazi. Kız Meslek Lisesini oraya yaptığımız zaman Afyonkarahisar Valiliğinin hepsi bir alanda toplanmış olacak. Derli toplu bir yapı oluşacak. Çok daha uygun hizmet verilir halde bir çalışma oluşturulacak. En son aşamada düşünülen şey budur.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme