• Haberler
  • Genel
  • Yeni teşvik yasası yolda – Kocatepe Gazetesi

Yeni teşvik yasası yolda – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar için yeni teşviklerin yolda olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın teşvik yasasında her zaman hak ettiği yerde olduğunu kaydeden ATSO Başkanı Serteser, “Önceki teşvik yasasında 3. bölgede yer aldık. Yeni teşvik yasasında Afyonkarahisar avantajlı bölgeler arasında yer alacak.” dedi 2011 yılı Ağustos ayında devir alınarak Eylül ayında faaliyete başlayan [&hellip]

Yeni teşvik yasası yolda

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar için yeni teşviklerin yolda olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın teşvik yasasında her zaman hak ettiği yerde olduğunu kaydeden ATSO Başkanı Serteser, “Önceki teşvik yasasında 3. bölgede yer aldık. Yeni teşvik yasasında Afyonkarahisar avantajlı bölgeler arasında yer alacak.” dedi

2011 yılı Ağustos ayında devir alınarak Eylül ayında faaliyete başlayan ve bünyesinde 170 kişiyi istihdam eden Botaş Nehir Tekstil’e protokol tarafından gerçekleştirilen ziyarete İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Ekrem Ünlüyalvaç, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay katıldı.
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun Çin’de düzenlenen mermer fuarında olması nedeniyle katılamadığı işletme ziyaretinde protokole, fabrika sahasını gezdiren Fabrika Müdürü Arif İmre üretim aşamaları ve kullanılan makinalar hakkında bilgiler verdi.
Çalışmaları yerinde incelediler
Yapılan ziyarette konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, protokol mensuplarıyla Afyonkarahisar’a yatırım, üretim, ihracat yapan ve is-tihdam sağlayan işletmeleri tek tek ziyaret ettiklerini söyledi. Bu ziyaretlerle işletmelerin çalışmalarını yerinde görme fırsatı bulduklarını kaydeden Çoban; “Afyonkarahisar’da 1998 yılından sonra kurulan bu işletme bir süreliğine kapanmıştı ancak, daha sonra Muzaffer Kılavuz Botaş Nehir Tekstil olarak bu tesise sahip çıktı ve işletmenin devamını sağladı. Burada 200’e yakın kişi istihdam ediliyor. Yapılan kaliteli üretim ile firmamız teknolojik yönden Türkiye’deki en önemli iplik işletmecilerinden biri konumunda. Bize verilen bilgiye göre Botaş Nehir Tekstil Türkiye’de bu şekilde iplik üretiminde ilk 5’e giren firmalar arasında. Bu da bizi fazlasıyla gururlandırdı” dedi.
“İstihdama büyük önem veriyoruz”
Gerek Türkiye’de gerekse Afyonkarahisar’da istihdama büyük önem verdiklerini dile getiren Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Sereteser, kapanan bir işletmenin üretiminin Botaş Nehir Tekstil ismi ile devam etmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Firmanın en kaliteli tekstil ürünleri üreten firmalara iplik ürettiklerini, o firmalarında bu ürünleri ihraç ederek ülkeye döviz girdisi sağladığını kaydeden ATSO Başkanı Serteser; “Bunun Afyonkarahisar’dan yapılması bizleri mutlu ediyor. Üzüldüğümüz bir konu var oda, tesisin yanında 14 bin m2 boş bir alan duruyor. Firma sahibimiz Muzaffer Kılavuz beyden biz buraya bir yatırım yapmasını bekliyoruz. Sanırım oda yeni teşvikleri bekliyor. Edindiğimiz bilgilerde yeni teşviklerin eli kulağında ama şunu bilmenizi isteriz, Afyonkarahisar teşviklerde her zaman iyi yerlerde olu-yor. Önceki teşvikte 3. bölgedeydi. Yeni teşvikte de ben Afyonkarahisar’ın avantajlı bölgeler arasında olacağına eminim” şeklinde konuştu.
İşletme Sahibi Muzaffer Kılavuz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile geti-rerek, 25 yıldır İstanbul Çerkezköy’de kumaş üretimi yaptıklarını, tesisi 2011 Ağustos ayında devir alarak Eylül ayında faaliyete geçtiklerini söyledi. Kılavuz, Türkiye ve Afyonkarahisar ekonomisine katma değer sağlayarak hizmet vermekten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme