• Haberler
  • Genel
  • Yeni teşvik Afyon'a 4 yıl ek imkan sağlayacak

Yeni teşvik Afyon'a 4 yıl ek imkan sağlayacak

SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya, Afyonkarahisar için 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere 31 Aralık 2016 tarihine kadar sürecek olan yeni teşvik uygulamasının 4 yıl daha ek imkân sağladığını vurguladı. Kaya, teşvikin ile yeni yatırımlar kazandıracağı gibi mevcut yatırımların kapasitesini arttıracağını belirtti Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, teşvik uygulama [&hellip]

Yeni teşvik Afyon’a 4 yıl ek imkan sağlayacak

SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya, Afyonkarahisar için 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere 31 Aralık 2016 tarihine kadar sürecek olan yeni teşvik uygulamasının 4 yıl daha ek imkân sağladığını vurguladı. Kaya, teşvikin ile yeni yatırımlar kazandıracağı gibi mevcut yatırımların kapasitesini arttıracağını belirtti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, teşvik uygulama oranının ne olacağına yönelik Bakanlar Kurulu kararının 14 Temmuz Pazar günkü Resmi Gazete’de yayınlandığını söyledi. Kaya, Afyonkarahisar’ın bir sayılı cetvelde 31 Aralık 2016 tarihine kadar teşvik kapsamına alındığını açıkladı.
AFYON’DA SİGORTALI
ORANI 50 BİN ARTTI
SGK İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, 5084 Sayılı Yasa ile teşvik uygulaması getirildiğini belirterek, sonrasında uygulamanın 5615 sayılı yasa ile revize edildiğini hatırlattı. Nihai olarak teşvik uygulamasının 31 Aralık 2012 tarihinde yasa ile sonlandığını kaydeden Kaya; “Bu teşvik uygulaması ile ilgili olarak en büyük fayda yatırım imkânlarının artmasıdır. Teşvik kanunu ile bu amaçlanmaktadır. İş hayatında olup da sosyal güvenlik kapsamında olanların sisteme dâhil olmasıdır. Yeni istihdam kapasitelerinin arttırılmasına vesile olmuştur. Son 10 yılımıza baktığımızda Afyonkarahisar ilimizde de gözle görülür bir oranda yaklaşık 50 bin sigortalı artışı sağlanmak suretiyle eskiden 30-35 bin sigortalı aralığı 80-85 bin aralığına yükselmiştir. Bunun ne kadar amacına uygun olduğu da aşikârdır.” dedi.
SÜRE 31 ARALIK 2016’YI KAPSIYOR
SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya, TBMM’nde çıkarılan kanunlarla, teşviklerin bölgesel, sosyal, ekonomik olarak özel sektörü kapsayan, daha önceki uygulamalarla aynı şekilde olduğunu kaydetti. İstihdam oluşturanlara, sayıca 10 ve daha fazla sigortalı çalışanların teşvikinin devamına ilişkin kanun çıktığını belirten Kaya; “Bununla ilgili teşvik uygulama oranının ne olacağı şeklinde ki Bakanlar Kurulu kararı da 14 Temmuz Pazar günkü Resmi Gazete de yayınlandı. İlimiz bir sayılı cetvelde 31 Aralık 2016 tarihine kadar teşvik kapsamına alındı. Bu 2017 yılının başına kadar bir süre demektir.” diye konuştu.
SGK İŞ VE İŞLEMLERİ BİLDİRECEK
M. Uğur Kaya, Afyonkarahisar’ın teşvik uygulamasının geriye dönük olarak 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren uygulanacağını ifade etti. Kaya, usul ve esaslarının da geriye dönük mahsuplama işleminin önümüzdeki günlerde kurum Başkanlığınca yayınlanan genelge ile duyurulacağını belirtti. İş ve işlemlerin, işverenlere, onların iş ve işlemlerini yürüten muhasebeci, mali müşavirlerine iletileceğini aktaran Kaya; “Burada ilimiz için baktığımızda yeni teşvik bir 4 yıl daha ek imkân sağladığı ortadadır. Bu teşviklerin ilimize yeni yatırımlar kazandıracağı gibi mevcut yatırımların da kapasitesini arttıracağı ve artırmasa dahi bu yatırımların ayakta durmasını sağlayacağı aşikârdır. Bu nedenle buna vesile olan teşvik kanununun çıkmasına emeği geçenlere, katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. İlimize hayırlı, uğurlu olmasını, işverenlerimize hayırlı bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme