• Haberler
  • Genel
  • 'Yeni tasarı, eğitime darbe' – Kocatepe Gazetesi

'Yeni tasarı, eğitime darbe' – Kocatepe Gazetesi

Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen ve Eğitim-İş, Afyonkarahisar'da ortak eylem yaptı. Anıtpark önünde toplanan sendika üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapısını değiştiren yasa tasarısını protesto etti Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen ve Eğitim-İş Afyonkarahisar Şubeleri, 'Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yasalaşmaması için ortak eylem yaptı. Anıtpark'ta toplanan [&hellip]

“Yeni tasarı, eğitime darbe”

Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen ve Eğitim-İş, Afyonkarahisar’da ortak eylem yaptı. Anıtpark önünde toplanan sendika üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapısını değiştiren yasa tasarısını protesto etti

Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen ve Eğitim-İş Afyonkarahisar Şubeleri, “Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın yasalaşmaması için ortak eylem yaptı.
Anıtpark’ta toplanan yaklaşık 250 kişi adına Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Akyıldız ile Eğitim-İş İl Temsilcisi Ümit Kılçar, hükümetin yeni tasarıyı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçirmemesi gerektiğini belirtti.
TÜM KESİMLERE ÇAĞRI
Yeni yasa tasarısının öğretmen ve yöneticilere yeni yükler getireceğini söyleyen Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, “Hükümetin eğitim sistemini hem içerik, hem de yönetim anlayışı olarak kendi siyasal hedefleri ve ideolojik çizgisine paralel bir şekilde biçimlendirmesine sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Bu nedenle sendikalı ya da sendikasız ayrımı yapmadan, yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanlış ve taraflı uygulamaları nedeniyle mağdur olmuş, bugününden ve geleceğinden endişe eden bütün eğitim ve bilim emekçilerini, siyasi iktidarın her türden dayatmacı ve bizleri yok sayan uygulamalarına karşı sesimizi yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.
ÖĞRETMENLER
GÜVENCESİZ KALACAK
Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ömer Akyıldız ise yasa tasarısı ile öğretmenlerin güvencesiz bırakılmak istendiğini belirtti. Akyıldız, “Bin bir zorlukla eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenlere KPSS yetmezmiş gibi, şimdi de yeni bir sınav getirilmek istenmektedir. İktidar öğretmen alımlarında ve yönetici atamalarında bile kendinden olmayana tahammül edememekte, kendisine koşulsuz itaat edecek insanlarla çalışmak istemektedir” diye konuştu.
YERELLEŞMENİN
ÖNÜ AÇILACAK
Eğitim-İş İl Temsilcisi Ümit Kılçar da yeni tasarı ile eğitimde yerelleşmenin önünün açılacağını kaydetti. Kılçar, “Sayıları 100 bini bulan yönetici kadroları görevden alınacak, 4 yıl kısıtlaması ve valilere hiçbir kriter gözetmeksizin sadece yandaş yönetici atama yetkisi verilerek iktidarlarla gelen ve giden kadrolar oluşturulacak, işletmeye dönüştürülen eğitim kurumları çökertilerek CEO’ların atanmasının altyapısı oluşturulacak” ifadelerini kullandı.
ADAYLARDAN DESTEK
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya ve Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer’in katıldığı eylemde “Hırsız var”, “Birleşe, birleşe kazanacağız” sloganları atıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

3 sendika ve karmaşa

Anıtpark önündeki eylemden önce, eylemin yapılış tarzı ve saatiyle ilgili karmaşa yaşandı. Basın mensuplarına, “Saat 12’de Şemsettin Karahisari Ortaokulu’nda toplanıyoruz” şeklinde mesaj gönderen Türk Eğitim-Sen’in yürüyüş yapacağı ve Anıtpark’a gideceği, son anda öğrenildi.
Eğitim-Sen’in “PTT önünde açıklama yapılacak” duyurusu dolayısıyla Bankalar Caddesi’ndeki PTT önünde bekleyen basın mensupları, verilen saatin üzerinden 20 dakika geçmesine rağmen herhangi bir eylemle karşılaşmadı. Sendika yöneticileri “Son anda karar değişikliği oldu” diyerek, basın mensuplarını Anıtpark’a yönlendirdi.
Eğitim-İş’te de benzer bir durum gerçekleşti. Saat 12.30’da sendika binası önünde yürüyüş yapılacağı duyuruldu. Basın mensupları, duyurulan saatte sendika önünde görev almaya hazırlandı. Ancak sendika yetkilileri, kendilerini arayan basın mensuplarına “Biz Anıtpark’tayız” dediler.

Bakmadan Geçme