Yeni proje: Ucuz konut – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Bağımsız Belediye Başkan Adayı Aydemir Kurt yeni projesini açıkladı Afyonkarahisar Bağımsız Belediye Başkanı Adayı Aydemir Kurt, “ucuz konut” projesini açıkladı. Kurt, “Sayın Başbakanın dediği gibi faiz lobisi insanımızın kanını sülük gibi emiyor. Aç ve perişan işsiz halkımız emeğinin maalesef karşılığını alamıyor. 830 TL gibi bırakın geçinmeyi süründüren bir asgari geçim ücreti rakamı son derece [&hellip]

Yeni proje: Ucuz konut

Afyonkarahisar Bağımsız Belediye Başkan Adayı Aydemir Kurt yeni projesini açıkladı

Afyonkarahisar Bağımsız Belediye Başkanı Adayı Aydemir Kurt, “ucuz konut” projesini açıkladı. Kurt, “Sayın Başbakanın dediği gibi faiz lobisi insanımızın kanını sülük gibi emiyor. Aç ve perişan işsiz halkımız emeğinin maalesef karşılığını alamıyor. 830 TL gibi bırakın geçinmeyi süründüren bir asgari geçim ücreti rakamı son derece traji komik bir Türkiye modelini içler açısı halini yansıtıyor. Bu insanlar nasıl geçinir? Nasıl doyar? Bunu soran bile yok. Son zamanlarda artan su faturaları ve hayat pahalılığı tüm insanlarımızın hayatını perişan etmiştir” dedi.
KİRA ÖDER GİBİ
Belediye’ye ait arazilerden uygun olan bir bölümü bu işe ayırdıklarını söyleyen Kurt, özellikle gazete çalışanları da dâhil olmak üzere kira öder gibi hiç peşinatsız ayda 250 TL ila 300TL arası taksit tutarları olan evlerin prefabrik ve taşınabilir en az 100 metrekare alanda yer alacağını, tüm muhtaç ve hiç evi olmamış özellikle gazete çalışan ve basın mensuplarına asgari ücrete mahkûm insanların hizmetine sunulacağını söyledi.
Doğumdan ölüme kadar yaşayan halkın belediyeye ait emanetler olduğunu söyleyen Bağımsız aday Kurt, kabir yerlerinin de bedava olacağını belirtti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme