Yeni pazar yeri yüz güldürecek

İlkbaharda açılışı planlanan yeni pazar yeri ile hem vatandaşın hem de esnafın yüzünün güleceğini söyleyen Hazır Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcıları Oda Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, yeni pazarın alış veriş merkezi gibi hizmet vereceğini açıkladı Hazır Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcıları Oda Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban ile herhangi [&hellip]

Yeni pazar yeri yüz güldürecek

İlkbaharda açılışı planlanan yeni pazar yeri ile hem vatandaşın hem de esnafın yüzünün güleceğini söyleyen Hazır Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcıları Oda Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, yeni pazarın alış veriş merkezi gibi hizmet vereceğini açıkladı

Hazır Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcıları Oda Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban ile herhangi bir sorun yaşamadıklarını, esnafın sesine kulak verildiğini belirtti.
“KONUŞUYOR TARTIŞIYOR UZLAŞIYORUZ”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’la görev süresi boyunca karşı karşıya kalmadıklarını, kavga etmediklerini söyleyen Hüseyin Karnıbüyük, yaklaşık 16 yıldır Oda Başkanlığı yaptığını bu döneme kadar kavga etmediği hiçbir Belediye Başkanı olmadığını belirtti. Karnıbüyük; “Mevcut Başkanımız genel kurul toplantımızdaki konuşmasında doğru söyledi. Kendisi ile kavga etmedik. Daha önceki kavgalarımızda şahsi değil esnaf ve sanatkarın hak ve menfaatleri içindi. Sayın Belediye Başkanımızı 5 yıllık süre içerisinde tüm esnaf ve sanatkarımız, oda teşkilatları 7-24 hangi konuda olursa olsun arayıp ulaşabildik. Kendisi ile konuşabiliyoruz, tartışabiliyoruz ama uzlaşıyoruz. Yani Başkanımızdan memnunuz. Bugüne kadar ne istediysek Belediye Başkanımız esnaf ve sanatkarımız için herşeyi yaptı.” dedi.
“UYUM SORUNUMUZ OLMADI”
Burhanettin Çoban’ın pazarcı esnafı için kapalı pazar yeri, çarşıdaki esnaf için yaya yolları ve yollar yaptığını belirten Oda Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, yapılan hizmetler nedeniyle Çoban başta olmak üzere Belediye çalışanlarına teşekkür etti. Mevcut Belediye yönetimi ile uyum sorunu olmadığını kaydeden Karnıbüyük; “Yeni pazar yeri için Sayın Başkanımız Mart ayı içerisinde açılış yapılacağını açıkladı. Altı yıl önce Halil Ağa Semt Pazarı’ndan Fuar Pazarına gittiğimizde esnafımız adına ver yansın ettik. Mevcut esnaf ve sanatkarımızı kaydeceğimizi, esnaf ve sanatkarımızın maddi durumunun bozulacağını belirtmiştik. Nitekim 6 yıl önce bin olan esnaf sayımız bugün 500’dür. Dediklerimiz ne yazık ki gerçeğe dönüştü. Bedeli vatandaş ve esnaf ödedi.” diye konuştu.
BOZULAN İŞLER DÜZELECEK
Hüseyin Karnıbüyük, yıkılan eski otogarın yanında bulunan Halil Ağa Semt Pazarı’ndan Fuar Alanına taşınma sırasında söylediklerinin gerçeğe dönüştüğünü belirtti. Pazarcı esnafı olarak beklentilerinin mevcut esnafın korunması için şehir merkezinde yapılan yeni pazar yerine büyük ihtiyaç duyduklarını aktaran Karnıbüyük; “Şehir merkezinde esnaf ve vatandaşın ciddi anlamda ihtiyaç duyduğu pazar yeri yapımını gerçekleştiren Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyoruz. Biz bir an önce bu pazar yerine kavgasız gürültüsüz geçip, esnafın evine ekmeğini götürmesini sağlamak istiyoruz. Bu pazar yeri ile bozulan işlerin düzeleceğine inanıyoruz. Pınardan su akarsa testi dolar. Pınardan su akmazsa testiler dolmaz. Bu pazar yeri ulaşım itibariyle rahat olacağından esnafta vatandaşda rahat edecek.” şeklinde konuştu.
“PAZAR YERİ AFYON’A YAKIŞACAK”
Yeni pazar yerinin tamamen tamamlanarak hizmete açılmasını iple çektiklerini söyleyen Hüseyin Karınbüyük, işin bitme aşamasına ulaştığını kaydetti. Yeni pazar yerini gördüğünü son derece güzel bir pazar yeri yapıldığını anlatan Karnıbüyük şöyle konuştu: “Mükemmel bir pazar yeri yapıldı. Afyon’a ve halkına yakışır bir pazar yeri yapıldı. Çok temiz her şeyi ile mükemmel olmuş. Örneğin bir Özdilek AVM’ye gidip alışveriş yapmakla yeni pazar yerinden alışveriş yapmak arasında fark olmayacak. Hem esnafımız hem de insanımız açısından yeni pazar yeri yüz güldürecek. Tüm meslek dalları bir pazar yerinde son derece temiz ve çağdaş şekilde hizmet verebilecek. AK Partili yöneticilere ve Sayın Belediye Başkanımıza şunu açık ve net söylüyorum; Yeni pazar yeri birçok esnafın yararlanabileceği büyük bir alışveriş merkezi oluyor. Bu hizmeti bize sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.”
Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme