• Haberler
  • Gündem
  • Yeni neslin mimarı Ata'nın yolunda Türk öğretmenidir!

Yeni neslin mimarı Ata'nın yolunda Türk öğretmenidir!

İGM Üyesi emekli öğretmen Hüseyin Özdinç, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mecliste gündem dışı söz alarak konuşma yaptı.'ÖĞRETMENSANATKÂRLAR SANATKÂRI'Hüseyin Özdinç, yaratılmış varlıkların içinde en yüce, en üstün ve en şerefli varlık olan insanın, yaratılışın en son halkası olduktan sonra Yaratıcının ilk insanı öğretici olarak görevlendirdiğini söyledi. İnsanın yaratılıştan getirdiği yüceliğini, üstünlüğünü, şerefini korumak, daha da [&hellip]

İGM Üyesi emekli öğretmen Hüseyin Özdinç, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mecliste gündem dışı söz alarak konuşma yaptı.
“ÖĞRETMEN
SANATKÂRLAR SANATKÂRI”
Hüseyin Özdinç, yaratılmış varlıkların içinde en yüce, en üstün ve en şerefli varlık olan insanın, yaratılışın en son halkası olduktan sonra Yaratıcının ilk insanı öğretici olarak görevlendirdiğini söyledi. İnsanın yaratılıştan getirdiği yüceliğini, üstünlüğünü, şerefini korumak, daha da yüceltmenin aile, okul, çevre olmak üzere toplumun görevi olduğuna değinen Özdinç, “Bu görev aynı zamanda sanattır. Bu sanatı en iyi icra eden ise öğretmendir. Yani öğretmen, insan gibi yüce bir varlığa şekil veren, onu geleceğe hazırlayan sanatkârlar sanatkârıdır. A’dan başlayıp mini ellere yazmayı, körpe dimağları aydınlatmayı bu sanatkârlar sağlar.  Yirmi dokuz harfe ruhundan ruh, canından can katar öğretmen. Kelime, cümle derken paragraflar sıra dağlar gibi uzar, yüksek dağlar gibi büyür ve yücelir öğretmenle. Rüyalar şekillenir, hayatlar biçimlenir. Taşta, mermerde şekildir,  kır çiçeklerinde duygu, fabrikalarda dişlidir, makinedir öğretmen. Yüce dağlara uzanan yoldur, ovalarda göğeren ekindir, kıvrım kıvrım akan ırmak, ırmakta köprü, köpüren deniz, denizde liman, gemi, denizaltıdır öğretmen.” dedi.
“ÖĞRETMEN HAYAT KAYNAĞI”
Huzurlu, ilerlemiş, uygar bir ülkenin, yaşanılır bir dünyanın, öğretmenlerin öpülesi elleri ile sağlandığını vurgulayan Özdinç, “Barış onunladır. Hasta, sakat, yoksul, zengin ayırt etmeden yeni neslin mimarıdır öğretmen.   Bilimdir, sanattır, ahlâktır, Atatürk’ün yolunda Türk öğretmenidir. Hem anlatılan çağlar boyu, hem anlatan. Öğretmeni tarif ve açıklamak imkânsızdır. Çünkü öğretmen hayat kaynağıdır, atmosferdir. Varlığı ve değeri ancak yokluğu ile veya görevini yapmaması, ihmal etmesi ile anlaşılır. Bu ise toplumun bütünü ile çöküşü ve yok oluşu demektir. Bu sebeple Türk öğretmeni olarak; Türkçeyi en iyi şekilde konuşmalıyız. Öğretmen olarak konumumuzu, görev ve yetkilerimizi iyi bilmeli, buna göre davranmalıyız. Kılık- kıyafetimizle, söz ve davranışlarımızla öğrencilerimize örnek olmalıyız kendimizi ve dersimizi sevdirmeliyiz. Sözümüzle özümüz birbirine uymalı, öğrencilerimizin güvenini kazanmalıyız. Sabırlı, azimli, adil olmalıyız.” diye konuştu.
“DİLEK SABIR
METANET VE BAŞARI”
“Büyük Türk Milleti her şeyin en iyisine layıktır” diyen Özdinç şöyle konuştu: “Bu milletin geleceğini şekillendiren Türk öğretmeni için liyakatin sınırı yoktur. İdrak ettiğimiz 24 Kasım Öğretmenler Gününün yıl dönümünde başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, melun PKK’nın şehit ettiği genç öğretmenlerimizi, Türk Milli Eğitimine hizmetler vermiş ve ebediyete göç etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Emekli olmuş öğretmenlerimize sağlık ve mutluluk, hasta öğretmenlerimize acil şifa, çalışan öğretmenlerimize zor ve çileli yollarında sabır, metanet ve başarılar dilerim.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme