Yeni nesiller öğretmenlerin eseri olacak

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınlanan mesajlarda özverili ve kutsal mesleği icra eden öğretmenlerin bu özel günleri kutlandı ÖĞRETMENLİK İTİBARLI MESLEK Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, mutlu, huzurlu, modern, güçlü ve toplumsal refah seviyesi üst düzeyde bir ülke de olma yolunun eğitimden geçtiğini belirtti. Vali Güner “Eğitim, kalkınma ve gelişmenin de ana unsurudur. Küreselleşen dünyada [&hellip]

Yeni nesiller öğretmenlerin eseri olacak

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınlanan mesajlarda özverili ve kutsal mesleği icra eden öğretmenlerin bu özel günleri kutlandı

ÖĞRETMENLİK İTİBARLI MESLEK
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, mutlu, huzurlu, modern, güçlü ve toplumsal refah seviyesi üst düzeyde bir ülke de olma yolunun eğitimden geçtiğini belirtti. Vali Güner; “Eğitim, kalkınma ve gelişmenin de ana unsurudur. Küreselleşen dünyada ülkenin geleceği, yeni nesillerin nitelikli bir eğitim alarak yetiştirilmelerine bağlıdır. Eğitimin işlevlerini yerine getirmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, her şeyden önce öğretmenlerin gayretine bağlıdır. Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenlik, dünyanın her ülkesinde onurlu ve itibarlı meslektir. Öğretmenlik fedakârlık, cefakârlık isteyen saygın mesleklerin başındadır. Öğretmenler, her zaman her koşulda bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri doğru yürümenin anahtarı durumundadır.” dedi.
ÖĞRETİ
BEKLENTİSİ BÜYÜK
Vali Hakan Yusuf Güner, öğretmenlerden beklentinin, çocuklara ve gençlere, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri olduğunu belirtti. Vali Güner; “Gençlerimizin ve çocuklarımızın eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven, bireyler olarak yetiştirmeleri son derece önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
KAZANDIRACAKLARI
KATKILAR BÜYÜK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Öğretmenlerin, tarih boyunca dünyanın neresinde olursa olsun bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olduklarını belirten Çoban mesajında, öğretmenliğin toplumun en saygın ve en kutsal mesleği olduğunu ifade etti. Çoban şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ‘Yeni nesil en büyük Cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır’ sözüyle öğretmenlerimizin toplumsal hayata kazandıracakları katkılara işaret etmektedir. Geleceğimizi şekillendiren, ülkemizi yarınlara ve aydınlık geleceğe taşıyan sevgili öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini içtenlikle kutluyorum. Nesiller boyu yaşadıkları toplumlarda başarının, kardeşliğin ve aydınlığın temsilcileri olan öğretmenlerimize, sağlık ve huzur dolu bir yaşam dilerken, görevi başında şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.
BİR GÜNDE
HATIRLANMALARI
DOĞRU DEĞİL
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir basın bildirisi yayınladı. Geleceğin teminatı olan çocukları hayata hazırlayan, bilgi, birikim ve tecrübeleriyle onlara hayatlarında yön vermelerine katkılar sağlayan ve bu katkılarında sevgi ve saygıyı esirgemeden büyük bir özveri ile mesleklerini icra eden tüm öğretmenlerin özel ve önemli günü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladıklarını kaydetti. Yılmaz şu ifadeleri kullandı: “Öğretmenlerimiz her türlü takdirin üzerinde fedakârlık gerektiren önemli bir mesleğe sahiptirler. Bu yüzden öğretmenlerimizi sadece bir günde anmak ve 24 Kasım’da hatırlanan kişiler olarak görmek doğru değildir. Gelinen noktada görüyoruz ki sıkıntılı bir eğitim sistemiyle iç içeyiz. İktidar yetkililerinin eğitim alanında izlemiş oldukları yanlış politikalar eğitim sistemimizi çöküntüye uğratmış öğretmenimizin yanı sıra velilerimizi ve gelecek vadeden çocuklarımızı tedirgin etmiştir.”
Kendilerinin her fırsatta eğitimde alanında yaşanan sıkıntıları ve çözüm yollarını meclise ve basın toplantılarında gündeme taşıdıklarını kaydeden Milletvekili Yılmaz; “Eğitimde yaşanan sıkıntıları, öğretmen, veli ve öğrencilerimizin karşı karşıya kaldıkları zorlukları her ne kadar anlatmaya ve yetkilileri uyarmaya çalışsak da birileri kulak tıkamaya görmezden gelmeye devam etmektedir. En doğru biçimde eğitimin sürdürülebilirliği açısından herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Çocuklarımız için fedakârlık gösteren bilgi ve birimlerini sevgiyle aşılayan öğretmenlerimizin almış oldukları ücret ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalmakta, yoksulluk sınırı altına mahkûm edilmektedir. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor saygı değer öğretmenlerimizin içinde bulundukları sıkıntıların bir an evvel son bulmasını temenni ediyorum.” dedi.
BİRİKİMLER ÖĞRENCİLERE
HARCANIYOR
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Öğretmenlik kutsal ve önemli bir görevdir. Öğretmenlerimiz bütün bilgi ve birikimlerini sabırla öğrencilerinin eğitimi için harcamaktadırlar. Öğretmenlik kutsal olduğu kadar önemli bir görevdir. Bu görevin sorumluluğu doğrultusunda gelecek nesillere iyi bireyler yetiştirmek için büyük çaba harcayan öğretmenlerimiz, bilgi ve birikimlerini öğrencileri için harcamaktadırlar. Milli birlik beraberliğimizin teminatı olan öğretmenlerimiz, bizlere, çok büyük bir sabırla ve özveriyle gençlik yıllarının tüm enerjisini vererek topluma yararlı bir birey olabilmemiz adına var gücüyle çalışırlar. Gelecek nesillerimizi yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”
ONLARDA 24 KASIM’I KUTLADILAR
Öte yandan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, ATSO Başkan Hüsnü Serteser, MHP Merkez ilçe Başkanı Alper Yağcı, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel, ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı İsmail Elibol’da 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yayınladıkları mesajlarla kutladılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Öğretmenler Ata’nın huzuruna çıkacak

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilk tören Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek çelenk töreni ile başlayacak

Çelenk sunma töreni bugün saat 10.00’da başlayacak. Daha sonra Rehberlik Araştırma Salonu’nda (RAM) saat 11.00’de kutlama programı gerçekleştirilecek. Program kapsamında emekli öğretmenler adına bir emekli öğretmen konuşma yapacak. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Vali Hakan Yusuf Güner tarafından birer konuşma yapılacak olan program; Şiir okunması, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmeleri, oratoryo, ödül töreni ve korunun seslendirdiği şarkılarla sona erecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme