'Yeni Nesil Gazeteciler' sertifikalarını alıyor

Yazılı basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanmasına yönelik, Basın İlan Kurumu (BİK) Proje Geliştirme ve Ar-Ge Birimi'nin hazırladığı Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenen 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı' sona eriyor. 22 kursiyerin katıldığı programın kapanış ve sertifika töreni bugün Afyonkarahisar Valiliği Konferans Salonu'nda saat 13:30'da gerçekleşecek.15 GÜNDE, 90 SAAT EĞİTİM [&hellip]

Yazılı basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanmasına yönelik, Basın İlan Kurumu (BİK) Proje Geliştirme ve Ar-Ge Birimi’nin hazırladığı Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenen “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı” sona eriyor. 22 kursiyerin katıldığı programın kapanış ve sertifika töreni bugün Afyonkarahisar Valiliği Konferans Salonu’nda saat 13:30’da gerçekleşecek.
15 GÜNDE, 90 SAAT EĞİTİM ALDILAR
22 kursiyere 15 gün boyunca, toplam 90 saat habercilik, fotoğrafçılık, televizyon spikerliği ile sunuculuğu, radyo programcılığı, medya etiği, basın çalışanlarının hakları, arşivcilik ve internet haberciliği gibi konularında eğitim verildi.
PROGRAMA KATILIM YOĞUN OLACAK
Sertifika törenine Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, gazete ve televizyonların sahiplerinin de katılması bekleniyor.
Sertifikalarını alan kursiyerler “Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İşbaşı İstihdam Programı” kapsamında çeşitli yazılı basın, televizyon ve sivil toplum kurumlarında (9) ay süre ile istihdam edilecek.

Bakmadan Geçme