Yeni müzede yüzde 65'lik ilerleme kaydedildi

18 Mayıs Müzeler Günü nedeniyle Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde program düzenlendi.HİPER BAĞLANTILI MÜZELERProgramın açılış konuşmasını yapan Müze Müdürü 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından 'Uluslararası Müzeler Günü' kabul edildiğini hatırlattı. Üyümez, 'UNESCO tarafından da tüm dünyada '18 Mayıs Müzeler Günü' olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde 1982 yılından bu yana Bakanlığımız girişimleriyle her [&hellip]

18 Mayıs Müzeler Günü nedeniyle Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde program düzenlendi.
HİPER BAĞLANTILI MÜZELER
Programın açılış konuşmasını yapan Müze Müdürü 18 Mayıs; Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından “Uluslararası Müzeler Günü” kabul edildiğini hatırlattı. Üyümez, “UNESCO tarafından da tüm dünyada ‘18 Mayıs Müzeler Günü’ olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde 1982 yılından bu yana Bakanlığımız girişimleriyle her yıl Müzeler Günü olarak kutlanmaktadır. Hiper bağlantı terimi yani “Hyperconnectivity”, yüz yüze iletişim, e-posta, anlık mesajlaşma, telefon ya da internet gibi bugün sahip olduğumuz çoklu iletişim araçlarını tanımlamak amacıyla 2001 yılında türetilen bir terimdir. Bu küresel bağlantılar ağı, her geçen gün daha karmaşık, çeşitli ve entegre hale geliyor. Günümüzün hiper bağlantılı dünyasında müzeler de bu akıma katılıyor. Bu sebeple, Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM), 2018 Uluslararası Müzeler Günü için ‘Hiper Bağlantılı Müzeler: Yeni Yaklaşımlar, Yeni Kitleler’ temasını seçti” dedi.


YENİ MÜZE İLE AFYON ÇEKİM MERKEZİ
Program kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Sanat Tarihçisi Bilal Aynur, AKÜ’den Dr. Ümit Emrah Kurt konuşma yaptı. İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Tanır, gelişmiş ülkelerin kültür ve turizme önem verdiklerini, Türkiye’nin kalkınabilmesi için mutlaka kültürel kalkınmaya da önem vermesi gerektiğini ifade etti. Tanır, “Afyonkarahisar’da yeni müze inşaatında yüzde 65’lik bir gerçekleşme olmuştur. Yeni müzemizin yapılmasıyla Müzik Müzesi, Çeşmeli Konak, İstiklal Tanıtım Merkezi bir araya geldiğinde bir çekim merkezi olacağına inanıyoruz. 48 bin kültür varlığını kapsayan bir müzeye sahibiz” diye konuştu. Programda kurumsal tanıtım film izlenildikten sonra Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından dans gösterisi sunuldu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme