Yeni Müze ile ziyaretçi sayısı artacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yeni Müze'nin açılmasıyla turistlerin ilgisinin artacağını kaydetti Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yeni Müze'nin açılmasıyla birlikte, Afyonkarahisar'daki turizmin gelişeceğini söyledi. Çoban, sırasıyla Müze Müdürlüğü, DSİ 183'üncü Şube Müdürlüğü, 11 Sondaj Şube Müdürlüğü ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.KÜLTÜR KOMPLEKSİ HÂLİNDEİlk olarak Müze Müdürü Mevlüt Üyümez'i ve müdürlük çalışanlarını ziyaret eden [&hellip]

Yeni Müze ile ziyaretçi sayısı artacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yeni Müze’nin açılmasıyla turistlerin ilgisinin artacağını kaydetti

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yeni Müze’nin açılmasıyla birlikte, Afyonkarahisar’daki turizmin gelişeceğini söyledi. Çoban, sırasıyla Müze Müdürlüğü, DSİ 183’üncü Şube Müdürlüğü, 11 Sondaj Şube Müdürlüğü ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
KÜLTÜR KOMPLEKSİ HÂLİNDE
İlk olarak Müze Müdürü Mevlüt Üyümez’i ve müdürlük çalışanlarını ziyaret eden Çoban, burada yeni müze inşaatının tamamlanmasıyla birlikte envanterlerinin en iyi şekilde sergileneceğini söyledi. Çoban, “TOKİ, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokolle ilimizin kültürel ve tarihi varlıkların daha iyi ve daha modern şartlarda muhafaza edileceği müze ve kültür kompleksi inşa ediyor. 6 üniteden oluşacak 3 katlı karmaşık, kültürel ve sosyal birçok hizmetin verilebileceği donanımlara sahip olacak. Müze bölümünde arkeoloji salonu, kent müzesi ve etnografya salonu, süreli sergi salonları, açık teşhir alanları, müze laboratuarları, müze eğitim alanları bulunacak” diye konuştu.
KAVŞAK NOKTASINDA OLACAK
Yeni Müze’de 400 kişilik konferans salonunun da bulunduğunu ifade eden Burhanettin Çoban, şöyle konuştu: “Konferans salonu ve kongre merkezinde ise 400 kişilik salonla beraber görsel sunum ve sinema gösterimlerinin yapılabileceği sistemler, sahne sanatlarına uygun sahne ve teknik servisler, kongrelerde ihtiyaç duyulacak. Simültane çeviri altyapısı, ses ve ışık denetimi de merkezin donatıları yer alacak. Afyon’un Ankara, Antalya, İzmir, Eskişehir, Konya arasında mola ve kavşak noktası olan konumu da dikkate alınarak tasarlanan kompleks, birçok sosyal hizmetin verilebileceği bir yapı olacak. Komplekste süreli servis, satış, yiyecek içecek alanları oluşturularak, bir mutfak kurulacak. Şehirdeki turist yoğunluğu da dikkate alınarak tasarlanan kompleks de 200 araç kapasiteli bir otopark ve tur otobüsleri için park yeri de yapılacak.”
ÇEVRE BELDELER
ATIK SU TESİSİ’NE
Müze ziyaretinin ardından DSİ 11 Sondaj Şube Müdürlüğü ve 183 Şube Müdürlüğü’ne geçen Çoban, burada Şube Müdürleri İsmet Kızıltepe ve İbrahim İşbilen’le görüştü. Burada kurumların çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Çoban, Fethibey, Susuz, Çayırbağ, Beyyazı ve Çıkrık beldeleri ile Erenler köyünün kanalizasyonlarının Atık Su Arıtma Tesisi’ne bağlanacağını belirtti. Çoban’a ve beraberindeki heyete çalışmaları hakkında bilgiler veren DSİ 183’üncü Şube Müdürü İbrahim İşbilen, baraj, gölet, taşkın koruma gibi yatırımların bütün hızıyla devam ettiğini söyledi. DSİ ziyaretlerinin ardından Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam ve müdürlük çalışanlarını da ziyaret eden Çoban, burada Müdür Alaçam ile bir süre sohbet etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

ARAÇ PARKURU
YENİLENDİ
Afyonkarahisar Belediyesi, kredisiz, borçlanmadan, kendi öz kaynaklarıyla satın aldığı araç ve iş makinelerle araç parkurunu tamamen yeniledi. Afyonkarahisar Belediyesi, bu dönemde 124 adet iş makinesi araç ve gereç aldı. Bu araçlar için 16 milyon liralık harcama yapan Belediye, aldığı araçlarla hizmet kalitesini arttırdı.

AKARÇAY VAADİNE KİMSE İNANMAMIŞTI

Seçim çalışmaları kapsamında Osmangazi ve Orhangazi mahallelerine giden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı coşkulu bir kalabalık karşıladı. Yağan yağmura aldırış etmeyen mahalle sakinleri, Çoban’ı dinledi. Osmangazi ve Orhangazi mahallelerine sürekli geldiğinden bahseden Başkan Çoban, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Okullarımızı ziyarete ve Akarçay inşaatına sürekli geldik. Biz seçimden seçime değil her zaman geliriz. Mahallelerimizde 2 defa yemekli ya da yemeksiz toplantılarımız olur. 2009 seçimlerinde Akarçay’ı ihya edeceğim dediğim zaman kimse inanmadı. 1960, 1990 gündeme gelmiş ama çözülememiş. Bakanımıza gittiğimde Akarçay’ın taşkın koruma olarak yapmasını ve ben de çevresinin peyzajını yapacağımı söyledim ve Afyon’a söz verdik sözümüzü yerine getirdik.”
HİZMETLER ÇOK GÜZEL
Afyonkarahisar halkına yapılan hizmetlerin helal olmasını temenni eden Çoban, Akarçay’ın Uydukent bölgesinin çehresini değiştirdiğini söyledi. Çoban, “Vatandaşlarımızın sabah namazından sonra Akarçay’a gelip dolaşıyor ve geziyor. Yarış için tekneler aldık, dragon aldık, köprülerimizi LED ışıklarıyla aydınlattık. Kalemizi de aydınlattık. Afyon’a sadece Akarçay yapılmadı. Dev bir Devlet Hastanesi yapıldı. 300 kişilikte yeni bir kadın doğum hastanesi açılıyor. 150 kişilik tek kişilik 150 kişilikte iki kişilik odalar olacak özel hastaneden hiçbir fark yok. Osmangazili Fadime Gelin doğum yapınca özel odalarda kalacak. Bundan 12 sene önce devlet hastanelerimizde 12-16 kişilik odalarda kalınıyor ve özel odalarda bile banyo, lavabo yoktu. Doktorun özel muayenesine gitmeden kimseye bakılmıyordu. Eskiden böyle şeyler hayaldi. Yollarımız artık kaymak gibi yollarda gidiyor ve kaza risklerimiz azaldı. Afyonkarahisar’a hızlı tren geliyor. Hizmetler çok güzel” dedi.
YARIN PROJELER AÇIKLANIYOR
“Yeşilyurt mahallemize Afyon’un en büyük parklarından birini yapacağız” diyen Başkan adayı Çoban, “Adı Mehmet Sami Hancıoğlu Masal dünyası parkı olacak. Eski Başkanımız Mehmet Sami Hancıoğlu ve Bakanımız İsmet Atilla Beye her ikisinden de hizmetlerinden dolayı Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz. Doğalgaz bizlere bağlı bir şirket değil, ama doğalgaz 2 yıl içinde Afyon’da bitirmek zorunda ek bir süre olmazsa. Bizler artık Başbakanımızın ve Bakanımızın desteğiyle destanlar yazıyoruz. Belediyemizin eskiden para bulamazdı şimdi parayı harcayacak müteahhit bulamıyoruz. 2013 yılında ihale ettiğimiz işleri müteahhitler iş yetişmiyor. Kasamızda trilyonlarca 2014 yılına kaldı. İnşallah bu cumartesi projelerimizi halka sunacağız. Muhtarlarımızı, iş adamlarımız davet ettik. Program sonunda mahalle muhtar adayları kendilerini tanıttı” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme