• Haberler
  • Genel
  • Yeni mahallelerde çalışmalar başladı – Kocatepe Gazetesi

Yeni mahallelerde çalışmalar başladı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi, köy tüzel kişiliği kaldırılarak merkeze bağlanan mahallerin çehresini değiştiriyor Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 2013 yılı Aralık ayında Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile köy tüzel kişiliği kaldırılarak merkeze bağlanan 10 mahalleye hizmet götürülmeye devam edildiği bildirildi.Açıklamada, İlgili kararnamenin ardından mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda, ‘merkeze bağlı mahalleler ne hizmet alıyorsa yeni mahallerinde aynı hizmeti alacağını’ [&hellip]

Yeni mahallelerde çalışmalar başladı

Afyonkarahisar Belediyesi, köy tüzel kişiliği kaldırılarak merkeze bağlanan mahallerin çehresini değiştiriyor

Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 2013 yılı Aralık ayında Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile köy tüzel kişiliği kaldırılarak merkeze bağlanan 10 mahalleye hizmet götürülmeye devam edildiği bildirildi.
Açıklamada, İlgili kararnamenin ardından mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda, ‘merkeze bağlı mahalleler ne hizmet alıyorsa yeni mahallerinde aynı hizmeti alacağını’ belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın, bu sözünü yerine getirerek Afyonkarahisar Belediyesi’nin, bu mahallelere hizmetleri ulaştırmayla başladığı belirtildi.
HİZMET EĞİTİMDEN BAŞLADI
Afyonkarahisar’ın bir mahallesi haline gelen bu mahallelere ilk etapta eğitim alanında hizmet götüren Belediye’nin tüm okullara bilgisayar, projeksiyon cihazı, yazıcı ve LCD televizyon ile birlikte spor malzemeleri teslim ettiği bildirilen açıklamada okulların bahçelerindeki oyun alanlarının tartan pistle kaplandığı ifade edildi.
ÇÖP KOYTEYNIRI YERLEŞTİRİLDİ
Merkeze bağlanan mahallerdeki tüm muhtarlıklara bilgisayar ve yazıcı verildiği bildirilen açıklamada, muhtarların teknolojiye ayak uydurmalarının sağlandığı ifade edilirken, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından camilerin; halı, zemin kaplama, ayakkabılık, ses sistemi, ısıtma sistemi ve benzeri tüm ihtiyaçlarının karşılandığı belirtildi. Açıklamada, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından genel bir temizlik çalışması yapılan mahallelerde gerekli noktalara çöp konteynırı yerleştirildiği bildirildi.
YOL DÜZENLEME VE PARKE ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
İlk etapta yapılan bu hizmetlerin ardından mahallelerin çehresini değiştirmek için Afyonkarahisar Belediyesi’nin çalışmalarına devam ettiği belirtilen açıklamada, şehir merkezine en yakın mahallerden olan Ataköy Mahallesi’nde temizlik, yol düzenleme ve parke çalışması başlatılarak mahallenin kullanışsız olan tüm yollarına parke taşı döşendiği belirtildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme