Yeni Hoca: H. Erkin Şimşir

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden AFJET Afyonspor Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir'le anlaşma sağladı. Afyonspor'da aslen Ordulu olan Teknik Direktör Cüneyt Tiryaki'nin görevinden istifa etmesinin ardından yerine gelen yeni Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir'in de Ordulu olması dikkat çekti. Geçen sezon AFJET Afyonspor'la aynı anda Bölgesel Amatör Lig'den (BAL) şampiyon olarak 3. [&hellip]

Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden AFJET Afyonspor Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir’le anlaşma sağladı. Afyonspor’da aslen Ordulu olan Teknik Direktör Cüneyt Tiryaki’nin görevinden istifa etmesinin ardından yerine gelen yeni Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir’in de Ordulu olması dikkat çekti. Geçen sezon AFJET Afyonspor’la aynı anda Bölgesel Amatör Lig’den (BAL) şampiyon olarak 3. Lige terfi eden Türk Metal Kırıkkalespor’un şampiyonluğunda görev alan Teknik Direktör Hasan Şimşir’le sezon sonuna kadar anlaşan Afjet Afyonspor sezonu 2. Lige terfi ile tamamlamak istiyor. İl Genel Meclisi Başkanı ve AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel’in makamında Teknik Adam Hasan Erkin Şimşir’e yapılan imza törenine Başkan Sel, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Ulutürk, Hasan Hüseyin Bayaman, Nurettin Akşab, Yavuz Coşkun, Ali Şahin, AFYOK ve 03 Gençlik Taraftar Grubu temsilcileri katıldı.
“TEKLİFLERİMİZİ OLDUĞU GİBİ KABUL ETTİLER”
Hasan Erkin Şimşir’e sunulan teklifi olduğu gibi kabul ettiği için teşekkür eden Başkan Sel, “İnşallah bugünden itibaren Teknik Direktör olarak Hasan Erkin Şimşir’le çalışacağız. Ben şimdiden hocama başarılar diliyorum. Şu anki oynadığımız oyun ben inanıyorum, iddia ediyorum 2. Ligi’nde üzerinde top oynuyoruz. Şuna inanıyorum ki mevcut takıma iki üç takviyeyle 2. Lig’de de şampiyon oluruz. Bizim gibi hakikaten böyle top oynayan takım çok az. Son maçlarda bil hassa son 4-5 maçtır bu çok açık ve net gözüküyor. Son 4 maçını kazanan bir Tarsus’a karşı, 20 puanı olan bir Tarsus’a karşı siz 18 puandasınız ve 5 tane atıyorsunuz. Yediğiniz ikinci golde gol filan değil. Açık konuşayım, gol filan değil ama zaten 5-1 giden maça oyuncularımız itiraz etmek istediler. Oyuncularımızı biz çektik geri kimse üzerine düşmedi, hakem zaten vermiş golü itiraz etmenin bir esprisi bir anlamı yok. Biz takımımıza güveniyoruz, oynanan oyundan memnunuz hocamızda çok tecrübeli sağolsun bizi kırmadı, geldi. İnşallah yolumuza bundan sonra Erkin Hocamla beraber devam edeceğiz. Ben şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çok anlayışlı davrandılar, bizim tekliflerimizi olduğu gibi kabul ettiler. Bundan dolayı da teşekkür ederim. Hay hay şöyle olsun böyle olsun kesinlikle demedi. Bunu özellikle vurguluyorum. Sözleşme olarak sezon sonuna kadar da anlaşma yapıldı” ifadesine yer verdi.
“AFYON’DA YAPILANMA ÇOK GÜZEL VE ÖZEL”
Afyonkarahisar’da spor alınanda ortaya koyulan yapılanmadan övgü ile bahseden Teknik Adam Hasan Erkin Şimşir, “Bütün liglerde çalışmış olmamın bir avantajı var. Fakat böyle bir yapılanma karşısında böyle bir davete hayır diyemezdim. Bana destek olan başta başkanımız ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Burada yapılanma anlamında hakikaten çok çok özel ve çok güzel şeyler var. Türk futbolunun bir antrenörü olarak yapılanları görünce duygulanmamak elde değil. İyi giden ve iyi yapılanan bir kulüp var. Kulüp diyorum çünkü Türkiye’de kulüp olmamış takımlar var. Yönetim ve takım anlamındaki yapılanma bizim için çok önemli. İyi giden şeylerin üzerine bir tuğlada biz koyabilirsek bizim için çok anlamlı olacak. Onun için Başkana da Yönetim Kurulu’na da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  
“KALİTE YAKALANMIŞSA
NETİCESİ ŞAMPİYONLUK OLUR”
Takımın kalitesinden bahseden Teknik Direktör Şimşir, “AFJET Afyonspor hakikaten geçen sene BAL’dan çıkarak büyük bir başarı elde etti. BAL’dan çıkmak hakikaten çok zordur. 3. Lig gibi değil. 3. Lig’de daha profesyonel fakat hedefe ulaşmak daha kolay olabilir. Hedefe ulaşacak takım yaparsanız, iyi yapılanırsanız şöyle ki daha kolay ilk 5’i yakalayıp Play-Off şansınız var. Ama BAL’da öyle değil. Statü de yanlış yabancı oyuncuların oynaması da ligi zorlaştırıyor. Fakat burada tabi kalite biraz daha artıyor, kalite arttıkça da hedefe ulaşmak daha önemli hale geliyor. Zaten başkanım ve yönetim kurulu çok güzel ve iyi giden bir şeyler var. İyi gidiyorsa hedef tabi ki önce Play-Off sonra şampiyonluk, olmayacak bir şey değil. Zaten bu hafta kazanılan 3 puan AFJET Afyonspor’un neyi yapıp neyi yapamayacağını gösteren bir maçtı bana göre. Lig ikincisiyle oynuyorsunuz ve içeride oynadığınız bir maçta 5 gol atabiliyorsanız bu takımın kalitesini gösterir. Bu kalite yakalanmışsa neticesi şampiyonluk olması lazımdır. İnşallah da neticesine ulaşır” diye konuştu.
Yapılan imza töreninde sezon sonuna kadar hazırlanan sözleşmeyi imzalayan Hasan Erkin Şimşir kendisini AFJET Afyonspor’a bağladı. Törenin ardından 03 Gençlik Taraftar Grubu Şimşir’e çiçek takdim etti. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in haberi

Sel, Aytekin’e başsağlığı diledi

Türkeli Gazetesi Spor Muhabirliği görevinden emekli olan Bekir Aytekin’in babasının vefatı üzerine açıklama yapan AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, “Türkeli’den emekli olan Spor Muhabiri kardeşimiz Bekir’in babası vefat etmiş. Ona da başsağlığı diliyorum ve Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

HASAN ERKİN
ŞİMŞİR KİMDİR?

Kendisine öz geçmişi sorulan Teknik Adam Şimşir, “23 Kasım 1963 Ordu doğumluyum. Gençlerbirliği’nde uzun seneler futbol oynadıktan sonra milli takımda da 12 kez forma giydim. Yaklaşık 10 tane kulüpte top oynadım. Diyarbakırspor, Siirt, Giresun, Münih Türk Gücü, Petrol Ofisi, Gençlerbirliği’nde 7 sene. Ondan sonraki antrenörlük hayatımda 2. Lig’de Sincanspor, Ankaraspor’da 6 sene Gençlerbirliği’nde 10 sene a takım dahil bütün kademelerinde Türkiye Kupası’nı kazandığımız sene de Samet Aybaba’yla birlikte görev yaptım. Ayrıca Kahramanmaraş’ta geçen sene de Kırıkkalespor’da burada şampiyon yapmak nasip oldu bizi de tekrar buraya gelmekte Allah nasip etti. Yiyecek ekmeğimiz varmış. Ama bu bir süreç, her geçen sene bize bir deneydi. Bu deneyi de inşallah güzel bir şekilde neticelendiririz” cevabını verdi.

Bakmadan Geçme