• Haberler
  • Genel
  • Yeni Hobi Bahçeleri için müraacatlar başlıyor

Yeni Hobi Bahçeleri için müraacatlar başlıyor

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Hobi Bahçeleri’nde yeni alanlar için müracaat başlıyor Afyonkarahisar Belediyesi’nin Devlet Parkı’nda ve Fuar Alanı’nda oluşturarak halkın hizmete sunduğu Hobi Bahçeleri’ne gösterilen ilgi yeni hobi bahçelerini de beraberinde getirdi.Daha önce 268 adet Hobi Bahçesi oluşturarak, kura ile hak sahiplerine teslim eden Afyonkarahisar Belediyesi, Fuar Alanı’nda yeni [&hellip]

Yeni Hobi Bahçeleri için müraacatlar başlıyor

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Hobi Bahçeleri’nde yeni alanlar için müracaat başlıyor

Afyonkarahisar Belediyesi’nin Devlet Parkı’nda ve Fuar Alanı’nda oluşturarak halkın hizmete sunduğu Hobi Bahçeleri’ne gösterilen ilgi yeni hobi bahçelerini de beraberinde getirdi.
Daha önce 268 adet Hobi Bahçesi oluşturarak, kura ile hak sahiplerine teslim eden Afyonkarahisar Belediyesi, Fuar Alanı’nda yeni yaptığı 40 adet hobi bahçesinin tahsis işlemleri için başvuruları başlattı.
5 yıllığına tahsis edilecek hobi bahçelerinde vatandaşlar domates, biber, patlıcan, salatalık, fasulye gibi birçok ürünü yetiştirme fırsatı bulacak. Emekli vatandaşlarımıza öncelik verilecek Hobi Bahçesi’ne sahip olmak isteyenler en geç 25 Haziran Perşembe günü mesai bitimine kadar Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne başvuru yapabilecekler.
Tahsis Sözleşmesinin imzalanması ve kura çekimi ise 26 Haziran saat 15:00’de Belediye Meclis Salonu’nda yapılacak. Hobi Bahçelerinin kullanım ücretinin peşin 120 lira, aylık 30 lira olduğu, toplam 1920 liraya mâl olduğu, bu ücretin 5 yılda eşit taksitte alınacağı belirtildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Müracaat için istenecek belgeler :
1-) İdarece verilen müracaat formu,
2-) Şüpheli bir durumun varlığı halinde resmi ve özel sağlık kuruluşlarından Sağlık Raporu (Herhangi bir bulaşıcı hastalık taşımadığına, alkol ve uyuşturucu müptelası olmadığına dair.)
3-) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
4-) İki (2) adet vesikalık fotoğraf,
5-) Emekli ise Emekli olduğuna dair belge, varsa Doktor Raporu ile aile etrafından birinin toprakla uğraşması zorunlu olduğuna dair doktor raporu, Yakın akraba veya arkadaş çevresi ile birlikte hobi bahçesini kullanacağına dair taahhütname, Gerekli görülmesi halinde Savcılık iyi hal belgesi
6- İkametgah Belgesi

Bakmadan Geçme