'Yeni hal yasasının düzeleceğinden umutluyuz'

Afyonkarahisar Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Çiloğlu ve ekibi Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği'ni ziyaret etti. Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, dernek hakkında Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği üyelerine bilgi verdi. Afyonkarahisar Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Çiloğlu, hal esnafının tüm basın camiasına selam ve hürmetlerini ileterek, [&hellip]

Afyonkarahisar Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Çiloğlu ve ekibi Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni ziyaret etti. Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, dernek hakkında Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği üyelerine bilgi verdi. Afyonkarahisar Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Çiloğlu, hal esnafının tüm basın camiasına selam ve hürmetlerini ileterek, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneğinin meslek çalışanlarına ve şehre hayırlı olmasını diledi.
“GÜZEL BİR HALDE ÇALIŞIYORUZ”
Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Ali Çiloğlu, Afyonkarahisar Toptancı Hali’nin bölgede yer alan en kapsamlı ve en güzel hal olduğunu belirterek, “Bu durumu hem yazın çok sıcak günlerinde yaşıyoruz hem de hava sıcaklığının sıfırın altında eksileri gösterdiği bu günlerde bire bir yaşıyoruz. Zemheri günlerini idrak ediyoruz. Artık Afyonumuzda gece sıcaklığının – 10 derece ve altına düştüğünü günlerde gündüz sıcaklığının az olmasına karşı halimiz yaz mevsiminde serin, kış mevsiminde ise ılımandır. Bu sayede üretim bölgesinden getirtmiş olduğumuz yaş sebze meyveleri hasar görmeden mevcut halimizde bugüne dek 18 yıl boyunca tüketicilerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Yaş sebze meyve komisyoncuları olarak güzel bir halde çalışmamızdan dolayı kendimizi şanslı görüyoruz.” dedi.
“FİYATLARI ARZ
TALEP BELİRLİYOR”
Yaş sebze meyve fiyatları açısından piyasayı değerlendiren Ali Çiloğlu şöyle konuştu:
“Yaş sebze, meyve fiyatları bilindiği üzere talebe göre şekillenir. Mevcut üretici bölge hallerinde arz talebe göre fiyat belirlenir. Örneğin üretici Hali dediğimiz Antalya’da, Alanya’daki seralarda yani örtü altı mahsulün merkezi olan bu yerlerde böyle soğuk günlerde havanın soğukluğu ve üretim azlığından dolayı bir metrekareye Antalya’da geçtiğimiz hafta 180 kilogram yağmur düştü. Yaklaşık 20 gündür seraların hiçbir şekilde güneş görmemesinden dolayı üretim azaldı. Bu nedenle fiyatlar bir miktar yükseldi. Ama afakî bir fiyat yüksekliği sözkonusu değildir. Havanın düzelmesiyle beraber önümüzde ki günlerde fiyatlarda kendiliğinden düşecektir.”
“İNŞALLAH YASA DÜZELECEK”
5957 Sayılı Hal Yasası hakkında da bilgi veren Çiloğlu şunları söyledi:
“Bilindiği üzere 5957 Sayılı Hal Yasası şu anda beklemede. İnşallah devlet büyüklerimizin bizi geçmişte ve her zaman dinledikleri gibi bu sefer de beklenti ve önerilerimizi dikkate alacaklarını düşünüyoruz. Daha önceki 80 Sayılı Haller Yasasına göre biz idare ediliyorduk. Sonrasında 2011 yılında 5957 Sayılı Hal Yasası ile biz bu dönemde de bazı badireleri atlattık. Ama hiçbir şekilde bizi dışlamadan gereken ne ise görülerek yapıldı. Aynı dönem ve hükümet içerisinde bunlar yapıldı. İnşallah bu dönemde de biz Toptancı Hallerinde komisyonculuk yapan kişiler olarak kesinlikle başkalarının ön görüsüyle işin yanlış görülmesine hiçbir şekilde müsaade edilmeyeceğini düşünüyoruz. Biz buna içtenlikle inanıyor ve düzeleceğini o şekilde idrak ediyor ve görüyoruz. Türk Hal Federasyonu olarak da birlik beraberlik içerisinde araştırmalara devam ediyoruz. İnşallah düzelecek.”
Ziyarette; Dernek Başkanı Ali Çiloğlu’nun yanı sıra, Nuri Türkmen, Ali İhsan Çavaş, Fahrettin Çelik ile birlikte basın mensupları da hazır bulundu.

Bakmadan Geçme