Yeni dönem yeni yüzler – Kocatepe Gazetesi

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçiminde Afyonkarahisar Milletvekilliği için yarışacak olan isimler belirlendi. Siyasi partiler tarafından milletvekili aday listeleri dün Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi. AK Parti’nin aday sıralaması, Veysel Eroğlu, Sait Açba, Halil Ürün, Ali Özkaya ve Ahmet Koca şeklinde belirlendi. MHP’de ise sıralama Kemalettin Yılmaz, Öncül Kazancı, Kadir Çalışıcı, Sefa [&hellip]

Yeni dönem yeni yüzler

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçiminde Afyonkarahisar Milletvekilliği için yarışacak olan isimler belirlendi. Siyasi partiler tarafından milletvekili aday listeleri dün Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi.

AK Parti’nin aday sıralaması, Veysel Eroğlu, Sait Açba, Halil Ürün, Ali Özkaya ve Ahmet Koca şeklinde belirlendi. MHP’de ise sıralama Kemalettin Yılmaz, Öncül Kazancı, Kadir Çalışıcı, Sefa Çetin ve Havvana Gencer olarak açıklandı. CHP’de ön seçimin sonucu geçerliliğini korurken, diğer partiler de aday listelerini açıkladılar. Adayların ve sıralamaların açıklanmasıyla birlikte seçim heyecanı bir kat daha artış gösterdi.
HAYIRLI NETİCELER VERECEK
Millitvekili aday listelerinin belli olmasının ardından AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve Milliyetçi Hareket Partisi Ahmet Zeki Ertürk, partilerinin il binalarında listeleri değerlendirdi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, listelerin basına açıklandığı zamana kadar bilgilerinin olmadığını hatırlattı. Zeybek, “Liste sayın genel başkanımızın yoğun çalışması neticesinde bugün 16.00 itibariyle Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi. Bizim de teşkilatlar olarak 17.00 dolaylarında haberimiz oldu. Basına listeler dağıtılana kadar kimi aramışsam, kimseden bir cevap alamadım. Bakanımız dahil, genel merkezden aradğıoım insanlar dahil kimse listenin ne olduğuna dair bir bilgiye sahip değildi. Önce partimize, ülkemize, ilimize hayırlı netice-ler vereceğinden eminiz” dedi.
“Büyük bir camiayız”
Afyonkarahisar ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunan Zeybek, “23 aday adayı kardeşimiz vardı. Mevcut milletvekilleri ile 28’di. Gönül isterdi ki 28’ini de görebilseydik. Hepsi de bizim kardeşimiz. Bakanıyla, milletvekili ile, aday adayı ile, teşkilatıyla büyük bir camiayız, aileyiz. Bizde küsme, kırılma söz konusu olmaz. 5-0 olursa sürpriz olmaz, demiştim. Aynı şeyi söylüyorum” diye konuştu.
“Tüm Afyon’u kucaklayacak bir liste”
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk ise MHP Genel Merkezi’nin tüm Afyonkarahisar’ı destekleyecek bir liste hazırladıklarını söyledi. Ertürk, “Tüm Afyon’u kapsayacak, kucaklayacak şekilde bir liste hazırlamıştır genel merkezimiz. bu listeleme-ler, kamuoyu araştırma şirketlerince yapılan değerlendirmeler, öte taraftan delegelerimizin kullanmış olduğu elektronik ortamdaki oylama sonucunda ve teşkilatlarımızın görüşleri doğrultusunda hazırlanmıştır. İl yönetimi olarak bizi tatmin eden bir listelemedir. Bütün arkadaşlarımız, bu listede yer alabilecek nitelikte insanlardır. Takdir edersiniz ki sıralama ve sayı sınırlıdır. Ne şekilde liste olursa olsun 11 arkadaşımız liste dışı kalacaktı. Bizi tatmin eden liste olmuştur” ifadelerini kullandı.
“Tekrar 7’ye çıkacak”
Milletvekili sayısının düştüğünü de hatırlatan Ertürk, “Keşke 7 milletvekilinden 5’e düşmeseydik, 7 arkadaşımızı bu listeye koyabilseydik. Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek başına iktidarında Afyon, dışarıya göç veren il olmaktan çıkacak, istihdam artıracak önlemleri getireceğiz. Afyonumuzun dışarıya giden göçünü durduğumuz gibi dışarıdan göç alan bir il haline dönüştürürsek kaybetmiş olduğumuz milletvekillerini de tekrar kazanmış oluruz” yorumunu yaptı. Ertürk, bütün milletvekili aday adaylarının ilk sıradaymış gibi çalışacaklarını da sözlerine ekledi.
MHP milletvekili aday listesinde 5’inci sırayı alan Havaana Gencer ise “5’inci sıradayım, inşallah hayırlı olacak. Bayanları temsil edeceğim. sonuçtan çok memnunum” dedi.
“Liste heyecanını 3 Nisan’da yaşadık”
CHP İl Başkanı Nevzat Ercan da milletvekili aday listelerini değerlendirdi. CHP Afyonkarahisar teşkilatının önseçim yaptığın hatırlatan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP genel merkezinin ön seçim sonuçlarını tırpanlamadığını, Afyonkarahisar halkının ve partililerin saygı duyduğunu söyledi.
CHP’de yaşanan değişimin iktidar yürüyüşü olduğunu ifade eden İl başkanı Ercan, “Biz liste heyecanını 3 Nisan’da yaşamıştık. Bilindiği gibi bizde ön seçim yapıldığından bir liste sıkıntısı olmadı. kendi üyelerimiz oy kullanarak, kendi tercihlerini belirledi. Bütün örgüt bu karara saygı duydu. tüm üyelerimiz ve partililerimiz ön seçim sayesinde listeyi içine sindirdik. küskünlük ve dargınlık olmadı. biz hem partimizdeki yükseliş hem adaylarımız hem de ön seçim yapmış halkın tercihlerine kulak vermiş olarak Afyonkarahisar’da iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.” dedi. Seçimde tüm partilerin tüm adaylarına başarılar dileyen CHP İl Başkanı Ercan, “CHP ülke genelinde bir değişimle yeni listelerini hazırladı. 78 vekilimiz listelerde yer almadı. taze kanlarla genç ve iktidarı hedefleyen bir CHP listesi oluştu. Yukarıda yaşanan bu değişimler ve iktidar hedefleyen CHP ile biz Afyonkarahisar’da oldukça iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Öte yandan diğer partilerin listelerini kendi içişleridir. AKP’de değişen pek bir şey yok. Sonuçta Bakan Eroğlu 4 yıllık, Sait Açba ve Ahmet Koca 8 yıldır milletvekili olan kişiler. MHP’de Aziz Aslan ve Eski Bakan Abdülkadir Akcan’ın olmaması şaşırtıcı. Ama söyledimiz gibi kendi içişleridir. Biz tüm partilerin tüm adaylarına başarı dileyerek hayırlı olmasını diliyoruz.” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme