• Haberler
  • Genel
  • Yeni doktor, yeni ameliyat – Kocatepe Gazetesi

Yeni doktor, yeni ameliyat – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde göreve yeni başlayan Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Bildiler, Afyonkarahisar’da daha önce yapılmamış bir ameliyatı gerçekleştirdi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde göreve yeni başlayan Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Bildiler, bugüne kadar yapılmamış olan Venöz Malformasyon olarak tarif edilen 'anormal toplardamar yumağı' operasyonunu 14 yaşında bir kız çocuğunda gerçekleştirdi.14 YAŞINDAKİ [&hellip]

Yeni doktor, yeni ameliyat

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde göreve yeni başlayan Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Bildiler, Afyonkarahisar’da daha önce yapılmamış bir ameliyatı gerçekleştirdi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde göreve yeni başlayan Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Bildiler, bugüne kadar yapılmamış olan Venöz Malformasyon olarak tarif edilen “anormal toplardamar yumağı” operasyonunu 14 yaşında bir kız çocuğunda gerçekleştirdi.
14 YAŞINDAKİ HASTA,
SAĞLIĞINA KAVUŞTU
14 yaşındaki hastanın sağ ayağında giderek artan şişlik, ağrı ve renk değişikliği şikâyeti ile Kalp Damar Cerrahi polikliniğine müracaat etti, gerekli tetkik ve tahlillerin ardından venöz malformasyon tanısı konularak operasyona kararı verildi. Başarılı geçen ameliyatta anormal olan toplardamarlar cerrahi olarak çıkartıldı.
Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Bildiler, hastalıkla ilgili yaptığı açıklamada bu tür damar anormalliklerinin yeni doğanda görülür halde olmasına rağmen daha geç dönemlerde de göze çarptığını belirtti.
KLİNİK MUAYENE ÖNEMLİ
Bildiler, “Hastalar genelde damarsal kitlede ağrı ve çevresindeki sertlikten şikâyet ederler. Lezyon mavi renkli yumuşak ve bastırmak ile küçülebilen niteliktedir. Lezyonlar çoğu zaman tektir fakat bazen birden fazla lezyon aynı hastada görülür. Klinik muayene ve görüntüleme yöntemleri tanıda önemlidir” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme