• Haberler
  • Genel
  • Yemenici'den 'aşı' uyarısı – Kocatepe Gazetesi

Yemenici'den 'aşı' uyarısı – Kocatepe Gazetesi

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, çocukların aşı ile hastalıklardan korunduğunu, bu nedenle aşıya önem verilmesi gerektiğini belirtti İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, 'Dünyada her yıl, 5 yaşın altında 2 bin beş yüz çocuk aşı ile önlenebilir hastalıklar nedeniyle ölmektedir. Aşılı çocuk, sağlıklı çocuktur. Gelecek nesillerin sağlıklı olması, aşılanan çocuk sayısının artmasıyla orantılıdır. İnsanların hastalıklardan ve [&hellip]

Yemenici’den “aşı” uyarısı

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, çocukların aşı ile hastalıklardan korunduğunu, bu nedenle aşıya önem verilmesi gerektiğini belirtti

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, “Dünyada her yıl, 5 yaşın altında 2 bin beş yüz çocuk aşı ile önlenebilir hastalıklar nedeniyle ölmektedir. Aşılı çocuk, sağlıklı çocuktur. Gelecek nesillerin sağlıklı olması, aşılanan çocuk sayısının artmasıyla orantılıdır. İnsanların hastalıklardan ve hastalıkların kötü sonuçlarından korunması için sağlam ve risk altındaki kişiler aşılanmaktadır. Aşıyla korunabilir hastalıkların ve ölümlerin önlenmesi için en önemli toplum sağlığına müdahale, bağışıklama yoluyla olmaktadır” dedi.
Yeminici, Aşılar belirli bir hastalığa yakalanmadan önce kişilere ulaşıp bağışıklaşmalarını sağlamak amacıyla verilir. Aşılanan kişi aşılandığı hastalıklara karşı bağışık yani dirençli olur. Oluşan direnç genellikle ömür boyu vücutta kalır ve hastalık etkeni ile karşılaşınca onu etkisiz kılmak için savaşır” ifadelerini kullandı.
Ülkemizde de aşıya önem verildiğine dikkat çeken yemenici, şöyle devam etti:
“Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Komitesi tarafından 5 yıldır kutlanılan ‘Avrupa Aşı Haftası’ bu yıl 24 Nisan – 01 Mayıs tarihleri arasında kutlanmaktadır. Bu yıl belirlenen ana tema ‘Kızamık ve Kızamıkçık’ hastalıklarının yok edilinceye kadar yürütülen çalışmaların bölgesel hedeflere ulaşmak amacıyla ulusal bağışıklama çalışmalarına ağırlık verilmesidir. Afyonkarahisar’da yürütülen aşılama çalışmalarımız yüzde 100’lere varan başarılı sonuçlar göstermektedir. Özellikle Sağlık Müdürlüğü bu konuda aşı ve aşılama konusunda oldukça hassas davranarak il genelinde tüm aşılanması gereken kişilere ulaşmaktadır. Aşılamanın her çocuk için yaşamsal olduğunu, her çocuğun sağlıklı ve hastalıksız yaşama hakkı olduğuna inanıyor ve çocuklarımızın eksik aşılarının tamamlatılmasını önemine dikkat çekiyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme