• Haberler
  • Genel
  • Yemenici personeli dinledi – Kocatepe Gazetesi

Yemenici personeli dinledi – Kocatepe Gazetesi

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, taşrada bulunan personelinin sorunlarını birinci ağızdan dinlemeye devam ediyor Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici teşkilat mensuplarının sorun, ihtiyaç ve taleplerini yerinde dinleme programı kapsamında Sandıklı, Başmakçı, Dazkırı, Dinar, Evciler, Kızılören ve Hocalar ilçelerinde çalışan personel ile Sandıklı'da buluştu.İl Sağlık Müdürü Dr.Necip Yemenici, başkanlığında yapılan toplantıda Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. [&hellip]

Yemenici personeli dinledi

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, taşrada bulunan personelinin sorunlarını birinci ağızdan dinlemeye devam ediyor

Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici teşkilat mensuplarının sorun, ihtiyaç ve taleplerini yerinde dinleme programı kapsamında Sandıklı, Başmakçı, Dazkırı, Dinar, Evciler, Kızılören ve Hocalar ilçelerinde çalışan personel ile Sandıklı’da buluştu.
İl Sağlık Müdürü Dr.Necip Yemenici, başkanlığında yapılan toplantıda Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat, Şube Müdürleri Tahir Dinler ve Abdurrahman Temel ile birlikte Mutemetlik Sorumlusu Mehmet Aktaş da hazır bulundular. İlçelerde çalışan personelin sorunlarını dinlemek amacıyla düzenlenen toplantıya yörede çalışan başhekim, doktor, ebe, hemşire, sağlık memuru ve hizmetliler katılarak karşılaştıkları özel ya da genel sorunları Sağlık Müdürü Necip Yemenici’ye aktardılar. Dr. Necip Yemenici, Aile Hekimliği ile ilgili sorular gelmesi üzerine bu konuda özverili çalışan personeline teşekkür etti. Dr. Yemenici; “Aile Hekimliği uygulamasına en sorunsuz geçen illerden biriyiz. İstiyoruz ki yüzde 95’lerde başarı oranımız olsun. Bugünkü başarımız yüzde 90 civarıdır. Bu bile bizim için sevindirici bir olaydır. Yeni geçilen bir uygulama olması sebebiyle bir takım sıkıntıların olması gayet normal. Ama Bakanlığımız da bu konuları dikkate alıp doktorlarımızı en az şe-kilde zararla atlatacak şekilde çözmeye uğraşı-yor. O yüzden sizlerden biraz daha iyiniyet ve özveri bekliyoruz. Ayrıca böyle toplantılar vesilesi ile bizlere sorunlarınızı hiç düşünmeden aktarmanızı istiyoruz.” dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, hasta vatandaşlara olan bazı olumsuz davranışlara da dikkat çekti. “Temennim o dur ki bizim personelimiz ne olursa olsun ayağına gelen hastadan gülen yüzünü, bir ‘hoşgeldiniz, nasılsınız’ deyişini eksik etmesin.” diyen Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici;
“Elbette bazen sabrınızı sorlayan hadiseler oluyordur, elbette sizin de kişisel ya da ailevi sıkıntılarınız vardır. Ama tüm bunlara rağmen yine de sizlerden çok bir şey istemiyoruz. Sadece güler yüz ve de bir cümle ‘Nasılsınız, neyiniz var, geçmiş olsun!’ Emin olun bu ufacık ilgiyi sizden gören hastanız size daha çok güvenecek ve inanacaktır. Yeni hastanemizde çok güzel bir konferans salonu yapılıyor. Ben burada personelimize iletişim, diksiyon, hastaya davranış gibi konularda hizmet içi eğitim verdirmek istiyorum. Artık üniversite ile beraber mi yaparız, kendimiz mi yaparız onu o gün gelince netleştireceğiz. Ama bir ömür boyu sürmesi gereken bu eğitimlere ben gerekenden de daha çok önem vermek istiyorum. Hasta memnuniyeti için çalışan çok sayıda personelimiz var. Onları örnek gösteriyor ve kendilerine gerekli ödülü veriyoruz. İstiyo-ruz ki her personelimiz bu ödülden nasibini alsın. Bu konuda sizlerden de gayret bekliyo-ruz.” diye konuştu. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası Dr. Necip Yemenici ve beraberindeki ekip Sandıklı Devlet Hastanesine ek yapılacak binanın temelini incelediler. Sandıklı Hastanesi kısa bir süre önce eski binasına ek olarak yeni bina ile yenilenmiş, bu sene içinde de eski bina yıkılarak yeni binaya ek yapımına başlanmıştı. Dr. Yemenici burada inşaat yetkilisinden bilgiler aldı. Ek binanın 2012 yılının Temmuz ayına bitirilmesi öngörülüyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme