• Haberler
  • Genel
  • Yemenici: Acil Servis % 1 hatayı bile kaldırmaz

Yemenici: Acil Servis % 1 hatayı bile kaldırmaz

Afyonkarahisbar il Sağlık Müdürlüğü tarafından Acil Servis’te görevli personele “Temel Eğitim Modül” kursu düzenlendi. Eğitimin açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, 112 Acil Servisi’nin yüzde bir hayatı bile kaldırmayacağını söyledi 23-27 Haziran tarihleri arasında toplam 5 gün sürecek olan “Temel Eğitim Modül” kursu, Gazlıgöl’de bulunan Pala’s Termal’de, gerçekleştirildi. 13’üncüsü düzenlenen kurs çoğunluğu Devlet Hastanesi [&hellip]

Yemenici: Acil Servis % 1 hatayı bile kaldırmaz

Afyonkarahisbar il Sağlık Müdürlüğü tarafından Acil Servis’te görevli personele “Temel Eğitim Modül” kursu düzenlendi. Eğitimin açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, 112 Acil Servisi’nin yüzde bir hayatı bile kaldırmayacağını söyledi

23-27 Haziran tarihleri arasında toplam 5 gün sürecek olan “Temel Eğitim Modül” kursu, Gazlıgöl’de bulunan Pala’s Termal’de, gerçekleştirildi. 13’üncüsü düzenlenen kurs çoğunluğu Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli 25 katılımcı ile başladı.
“YÜZDE YÜZ BAŞARI
YAKALANMALI”
Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, eğitim alan katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “112 Acil Servisi artık halkımızın en çok başvurduğu bir birimimizdir. Hayati öneme sahip olması nedeniyle de yüzde 1 hatayı bile kaldırmıyor ne yazık ki. 100 vakanın 99’unu başarı ile atlatsanız ama 1 vakada diyelim ki yoğun trafikten dolayı geç kalsanız ertesi gün başarılı vakalarınız değil bu hatanız gündeme gelecektir. İşte, idarecileriniz olarak bizler de sizlerin yüzde 100 oranında başarıyı yakalamanız için durmaksızın eğitimler düzenliyoruz. Okulda aldığınız eğitimlerin yanında sağlık alanında yaşanan son gelişmeleri de içeren bu eğitimler ile hem mesleki bilginiz artacak hem de daha serinkanlı müdahale etme kabiliyeti kazanmış olacaksınız.” dedi.
“112 SAĞLIK HİZMETİNİN GÖZ BEBEĞİ”
112 Acil Servisi’nin sağlık hizmetinin göz bebeği konumunda olduğunu belirten Yemenici, “Türkiye çapında yaklaşık 4 bin Acil Ambulans var. Bu büyük bir hizmet ağı demektir. Her biri günde en az 3 vakaya çıksa toplamda 12 bin vakaya ulaşır. Bütün bu rakamlar devletimizin verdiği önemi, halkımızın verdiği güveni gösteriyor. Sizler de kalitenizi, bu eğitimlerle yükselterek devletimizin ve milletimizin sizlere değer biçtiği öneme ve güvene layık olmalısınız. Lütfen bunu idrak edin. Bu vesile ile bu eğitimi düzenleyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, sizlerden de azami istifade etmenizi temenni ediyorum.” diye konuştu.
13’üncüsü düzenlenen “Temel Eğitim Modül” kursunda AKÜ’den bir öğretim görevlisi, Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Başhekimliği’nden görevli bir uzman doktor ve 7 Paramedik-ATT eğitimcisi görev alıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme