• Haberler
  • Gündem
  • Yediği kurşun hayatını kurtardı! – Kocatepe Gazetesi

Yediği kurşun hayatını kurtardı! – Kocatepe Gazetesi

  Muş'un Varto ilçesinde PKK'lı teröristler evlerine girmek üzere olan askerlere pusu atmış, o pusuda Afyonkarahisarlı Uzman Jandarma Çavuş Ertuğrul Demir'e 4 kurşun isabet etmişti. Demir o saldırıda gazi oldu. Teröristlerin attığı ilk kurşun Demir'in belinde takılı olan silahının kabzasını ve şarjörünü delerek sırtına saplandı. Sırtına saplanan kurşunun Demir'in hayatını kurtardığı ortaya çıktı.16 yıl boyunca [&hellip]

Muş’un Varto ilçesinde PKK’lı teröristler evlerine girmek üzere olan askerlere pusu atmış, o pusuda Afyonkarahisarlı Uzman Jandarma Çavuş Ertuğrul Demir’e 4 kurşun isabet etmişti. Demir o saldırıda gazi oldu. Teröristlerin attığı ilk kurşun Demir’in belinde takılı olan silahının kabzasını ve şarjörünü delerek sırtına saplandı. Sırtına saplanan kurşunun Demir’in hayatını kurtardığı ortaya çıktı.
16 yıl boyunca Uzman Jandarma Çavuş olarak görev yapan Ertuğrul Demir (39), ülkenin doğusunda ve batısında pek çok başarılı operasyonda görev aldı. Son görev yeri olan Muş’un Varto İlçesi’nde ise PKK’lı teröristler tarafından 3 arkadaşı ile 4 Ağustos 2015 günü pusuya düşürüldü. Teröristlerinde dağlardan şehirlere inip hendekler kazdıkları bir dönemde görev yaptığını anlatan Demir, “Kamuflajlı olarak şehre inişimizin yasak olduğu günlerdi. Ailemi getirememiştim. Bekar arkadaşlarla birlikte kalıyorduk.” dedi.  
“SAĞ TARAFIMDA
 AĞRI HİSSETTİM”
Tayin olduktan 12 gün sonra pusuya düştüğünü anlatan Demir, akşam saat 20. 30’da saldırıya uğradıklarını ve daha önce hissetmediği kadar şiddetli bir ağrı hissettiğini söyledi.  Demir, “Mesai bitmiş 3 arkadaş olarak birlikten ayrılmıştık. Hava karanlıktı. Apartmanın önüne geldik. Günün kritiğini yapıp ayrılacaktık. Birden sokak lambaları karardı. İlçenin bütün elektrikleri söndü. Biz bir şeyler olduğunu anladık. Bir anda sağ tarafımda ağrı hissettim. Ben 39 yaşındayım. İlk defa böyle bir ağrı hissediyorum. Herhalde çatıdan sırtıma bir kaya yada tuğla düştü sandım. Sonra bir anda silah sesleri duydum. Tabi bunlar saniyelik oluyor.  Bir sızlama daha hissettim sırtımda. Sonra her taraftan silah sesleri geliyordu. Anladık ki pusuya düştük.” dedi.
“TERÖRİSTLE GÖZ GÖZE GELDİM”
Pusuya düşürüldüklerini anlayan Demir, teröristle göz göze geldiğini söyledi. Teröristin üzerine kurşun sıkarak geldiğini anlatan Demir, “Hemen silahımı çıkardım. Bize pusu kuran terör mensuplarıyla göz göze geldim. Tabancamı çıkardım ateş edeceğim. Fakat tetik düşmedi. Ben anlamadım neden tetik düşmüyor? Silahı karanlıkta yaklaştırdım, elime silahın parçaları geldi. O esnada karşımdan 10- 15 metre ötemde terörist kurşun sıkarak üzerime geliyor. Silahımı ateşleyemiyorum. Adam karşımdan bana doğru geliyor. Silahımı bir taş gibi fırlatıp kendimi korumaya çalışayım diye düşünürken bir kurşunda karnıma isabet etti. Sonra ben bilincimi yitirdim.” dedi.
“KABZENİN PARÇALARI
SIRTIMA SAPLANMIŞ”
Sırtındaki ilk ağrının sebebini çok sonradan öğrendiğini söyleyen Demir, ilk kurşunun silahının kabzasını ve şarjörünü delerek sırtına saplandığını ifade etti. Demir, “Tabanca belimdeydi. Teröristin attığı kurşun kabzeyi ve şarjörü parçalayıp belime girmiş. Kebzenin parçaları sırtıma saplanmış. O ağrının sebebi buymuş. 3 kurşun sırtımdan 1 kurşun karnımdan toplum dört kurşun yedim. Dört terörist olduğunu daha sonradan öğrendim.” diye konuştu.
“ÖDÜNÇ MERMİ
VERMESEM ÖLECEKMİŞİM!”
Saldırıdan sonra nasıl kurtulduğunu da anlatan Demir, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ben her defasında tabancamı kullanıp, terörist alnından vuramadığım için pişmanlık ve agresiflik içerisindeydim. Doktorlarım bana şunu söyledi. O kurşun tabancamı delip sırtıma girmemiş olsa benim ya felç yada hayatta olmayacağımı söylüyorlar. Bunun sebebi şu. Olayın olduğu gün sabah birlikte yaralandığımız arkadaşımız benden 3 tane mermi istedi. Silahımda tamamen doluydu. Şarjörümde 17, namluda da 1 mermi olmak üzere toplam 18 mermim vardı. Bende çıkarıp 5 mermi verdim. Benim şarjörümde 12 tane mermim kaldı. Teröristin ilk attığı kurşun şarjörden girip sırtıma saplanmıştı. Eğer 17 kurşun şarjörümde olsaydı, karşıdan gelen kurşun bunu delip geçemez ve sırtıma giremezdi. Geçemediği zaman 17 kurşunun barut haznesi ile gelen kurşun bir araya geldiğinde orada küçük bir el bombası etkisi oluşturup beni belki de hayattan kopartırdı. Allah’ın bana bir işareti. Bunun sayesinde hayatta kaldık.”
YANINDAN AYIRMIYOR
Malul Gazi Uzman Jandarma Çavuş Ertuğrul Demir, silahının kabzasını ve şarjörünü delip sırtına saplanan o mermiyi ve kendisiyle birlikte gazi olan silahını yanından hiç ayırmıyor.
>>Nail AZBAY’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme