YDS ne zaman açıklanacak?

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 22 Ekim tarihli YDS sınav sonuçları için ÖSYM tarih verdi! İşte YDS/2 sınav sonucu sorgulama!

Haber
YDS sınav sonuçları için tarih belli oldu. 2023 YDS/2 sonuçları için gözler ÖSYM’ye çevrildi. 22 Ekim tarihinde adayların katılımı ile organize edilen sınavın soruları ve cevapları erişime açıldı. Sınavları tamamlayan adaylar YDS sonuç takvimini gündemine aldı. İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinden yapılan sınavda adaylara toplam 80 soru yöneltildi. 100 puan üzerinden değerlendirilecek sınavlarda yanlış cevaplar doğru yanıtları etkilemeyecek. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy YDS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden paylaşılacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle beraber sorgulama işlemi yapabilecek. Peki YDS/2 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM tarafından açıklanan takvim…

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

100 binden fazla adayın katılımıyla düzenlenen YDS/2 sınavı bugün tamamlanacak. Sınavlardan çıkış yapan öğrenciler, sonuç tarihine odaklandı. ÖSYM tarafından organize edilecek sınavın sonuçlarından elde edilen puanların geçerlilik süresi 5 yıl olacak. Sınavların değerlendirmesinde 4 yanlış 1 doğruyu götürmeyecek. Adaylar, ÖSYM AİS üzerinden erişime açılacak sonuç ekranında sınavda elde ettikleri puanı, doğru ve yanlış cevap sayılarını görüntüleyebilecekler. Sınavda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılacak. Sınav günü, salonlarda kopya çektiği, sınav kurallarına uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacak. YDS/2 sınav sonuçları basılı olarak veya mail yoluyla adaylara bildirilmeyecek. Yabancı dil oturumlarına katılan adaylar için internet üzerinden açıklanan sonuçlar tebliğ hükmünde olacak. Peki YDS/2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, YDS sınav sonuç tarihi…

YDS/2 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı’nda yılın ikinci oturumu bugün tamamlanıyor. Saat 10.15’de başlayan sınavlar 13.15’de sona erecek.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yaptığı açıklamada YDS sınav sonuçlarının 7 Kasım Salı günü erişime açılacağını duyurdu.

İngilizce oturumuna 91 bin 149 aday, Arapça oturumuna 5 bin 334 aday, Almanca oturumuna 1938 aday, Fransızca oturumuna 1018 aday ve son olarak Rusça oturumuna ise 793 aday katılacak.

YDS SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

ÖSYM tarafından “ YDS sınav sonuçları açıklandı” duyurusu resmi sosyal medya hesabı ve ÖSYM AİS üzerinden paylaşılacak.

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle beraber sonuç sorgulama işlemi yapabilecek.

Sonuç ekranında İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça oturumlarından doğru yanıt sayısı, yanlış cevap sayısı, boş yanıt sayısı ve sınavdan elde edilen puanlar ekranda yer alacak.

YDS SINAVLARINA KATILAN ADAYLAR DİKKAT!
Sınav salonlarında konuşan, kopya çeken veya veren, görevlilere soru soran, kalem silgi vb. alışveriş yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılabilecek. ÖSYM tarafından belirtilen sınav kurallarına uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacak.

Adayların sınavlarının geçerli olabilmesi için sınava atandığı salonda katılması, sınav giriş belgesini teslim etmesi, kopya çekme veya çekilmesi yardım etme girişiminde bulunmaması, salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin talimatlarına uyması gerekmektedir.

YDS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır.Test hazırlanmayan dillerde çeviriler, ÖSYM’de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

Bakmadan Geçme