• Haberler
  • Gündem
  • 'Yazın yapılacak çalışmalar Çarşı'yı hareketlendirecek'

'Yazın yapılacak çalışmalar Çarşı'yı hareketlendirecek'

Uzun Çarşı, Yoncaaltı Pazaryeri, Köle Hanı, Gastronomi Sokağı çalışmalarının bu yaz tamamlanacağını ve bu projelerin 'Çarşı'ya hareket katacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 'Uydukent'in yağmur suyu alt yapısı ve Rahvan At Yarışı pistini de bu yaz yapacağız' dedi. AFJET'e yeni bir Genel Müdür atanacağını belirten Başkan Zeybek, 'Gökçe Mahallesi'ndeki TOKİ projesinin ihalesi yeniden yapılacak. İnşaat [&hellip]

Uzun Çarşı, Yoncaaltı Pazaryeri, Köle Hanı, Gastronomi Sokağı çalışmalarının bu yaz tamamlanacağını ve bu projelerin “Çarşı’ya hareket katacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Uydukent’in yağmur suyu alt yapısı ve Rahvan At Yarışı pistini de bu yaz yapacağız” dedi. AFJET’e yeni bir Genel Müdür atanacağını belirten Başkan Zeybek, “Gökçe Mahallesi’ndeki TOKİ projesinin ihalesi yeniden yapılacak. İnşaat durmayacak, ihale sonrası çalışmalar devam edecek” dedi. Teleferik işletmecisinden Belediye’nin yıllık 120 bin TL kira alacağını belirten Zeybek, AFJET Afyonspor yönetimi için de işadamları ile görüşme halinde olduklarını bildirdi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt ile muhabir Burcu Aydın’ın sorularını gazeteniz Kocatepe okurları için yanıtladı.
Özellikle muhalefet tarafından tartışılan güncel konulardan biri olan Teleferik projesini detaylarıyla anlatan Mehmet Zeybek, “Teleferik projesi ihalesini şehrimizin ve belediyemizin yararına olacak şekilde çok iyi şartlarda verdik. Şirketten yıllık 120 bin TL kira alacağız. Karahisar Kalesi üzerindeki ve aşağıda yapılacak sosyal tesislerin tamamından Belediye olarak cirodan % 3 pay alacağız. İşletme ne kadar çalışırsa biz de o kadar istifade edeceğiz. Önümüzdeki hafta şantiyeyi Erdal Akar Parkı’nın bulunduğu alana kuracaklar. Söylediklerine göre Karahisar Kalesi’ne geçici bir asansör kuracaklar. Teleferik kullanımında Afyonlular’aiundirimlibir fiyat uygulanacak. İl dışından gelene yaklaşık 50 TL civarında bir fiyat düşünülüyor. Afyonlular’ave öğrencilere sanırım 20-30 TL civarında rakamlar düşünülüyor. Personel şirketin kendi personellerinden oluşacak. Erdal Akar Parkı’nın aşağısında sosyal tesisler, 18 tane dükkân olacak. Birer halı sahası, basketbol sahası olacak. Biz işletmeden para alacağız.” dedi.
“YOLCU GARANTİSİ DURUMUNU
YANLIŞ ANLADILAR”
Teleferik projesinde yolcu garantisinin yanlış anlaşıldığına dikkat çeken Zeybek, “Arkadaşlar yolcu garantisi konusunu yanlış anladılar. Hesap şuydu; 140 bin yolcu çarpı 25 TL toplam 3 milyon 500 bin TL civarında, 15 yıl kiraya vereceğimize göre, çarpı 15 dediğimizde 52,5 milyon TL’lik bir bedel ortaya çıkıyordu. Maliyet bu. Hiç yolcu olmasa, bile Belediye 15 yıl vadeli faizsiz bir şekilde 52,5 milyon TL’ye tesis yaptıracaktı. Biz belediye olarak bunu kendimiz yapsak 55 milyon TL bankadan kredi alsak 15 yılda ödeyeceğimiz rakam 150 milyon TL’yi bulurdu. Karlı olan hangisi ortadadır. Ama maalesef bu anlaşılamadı. Şimdikine hiçbir şeye Belediye olarak karışmıyoruz, sadece yer teslimini yaptık. Biz belediye olarak yıllık alacağımız kira ile cirodan alacağımız payı irat kaydedeceğiz. Anıtlar Kurulu ile ilgili de bir problem yok. Karahisar Kalesi üzerine 70 metrekarelik bir kafeterya yapılacak. Yürüyüş yolları, seyir terasları, bir tane cam teras, aşağıda 18 adet dükkân, halı saha, basketbol sahası yapılacak. İşletmenin yaptığı her işten kazanacağı paradan yüzde 3 oranda ciro alacağız.” diye konuştu.

“ŞU ANDA ESKİ BAĞ-KUR BİNASININ OLDUĞU ALANDA OTOPARK YAPACAK MALİ DURUM YOK”
Teleferik yerine, yıkılan eski Bağ-Kur binasının bulunduğu alana yapılacak çok katlı otopark projesinin yapılması eleştirilerini yanıtlayan Zeybek, “Teleferik projesinin Belediye’ye bir maliyeti yoktur. Biz Belediye olarak beş kuruş para teleferik projesi için harcamayacağız. Belediye’ye hiçbir yükü yoktur. Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak. Eski Bağ-Kur binasının bulunduğu alana yapılacak çok katlı otopark projesi için en son çıkardığımız maliyet yaklaşık 60 küsur milyon TL’lik bir rakam ortaya çıktı. Şu anda Afyonkarahisar Belediyesi olarak 60 küsur milyon TL’yi çıkarıp o projeyi yapabilecek durumumuz yoktur. Onu biraz öteleyelim diye düşündük.” şeklinde konuştu.
“RAHVAN AT YARIŞLARININ ŞAMPİYONASI AFYON’DA YAPILACAK”
Afyonkarahisar Belediyesi olarak; Uzun Çarşı projesi, tarihi konaklar, Orhangazi, Osmangazi ve Yeşilyurt Mahallelerinde yağmur suyu şebeke hattı işlerini ihale ettiklerini belirten Zeybek, “Uydukent’teki yağmur suyu atık projemizin tutarı yaklaşık 60 milyon TL’dir. Bunun yanı sıra Rahvan At Yarış Pisti yapım işi ihalesine çıkıyorum. Onun bedeli de 25 milyon TL’dir. Pist yapımı için Gençlik ve Spor Bakanımız M. Muharrem Kasapoğlu’ndan ödenek aldık. Pisti Uydukent ikinci bölgede, Deprem evlerinin arkasında yapacağız. Yani otogarın arka kısımlarında yapacağız. Orada 600 bin metrekarelik bir alanımız var. İnşallah onun önümüzdeki hafta ihalesini gerçekleştireceğiz. Rahvan At Yarış pistini tamamladıktan sonra Türkiye Rahvan At Yarışları Federasyon Başkanı pist bitince Türkiye şampiyonasını Afyonkarahisar’da yapabileceklerini söyledi.” ifadelerine yer verdi.
“ORTA REFÜJLERİN TAMAMI BAŞKENTTEKİ TEK BİR ÖRNEK OLACAK”
Yeşilyol Caddesi üzerindeki refüj çalışmalarına yönelik eleştirileri yorumlayan Zeybek şu ifadeleri kullandı: “Bordürler sıkça boyanmaktan dolayı perişan durumdaydı. Şehri şehir yapan unsurlardan biride görselidir. Şehrin görseline bakmak gerekiyor. Kırk santimetre bir bordür yapılmış. Onun üzerinede 40 santimetre bir ferforje demir yapılmış. Maliyeti üç katına çıkıyor. Zarar gördüğünde demirin düzelme durumu olmuyor onu tekrar hurdaya atıyorsunuz. Ankara’da görülür başkentte orta refüjlerin tamamı komple new jersey denilen bizim yeni kullandığımız bordürlerdendir. Bunun kalıbını çıkarttırmak için Afyon’da iş yapanlarla yaklaşık 4 ay uğraştık. Ankara’dan kalıpları satın alıp geldik. Şu anda Yüntaş’ta kendimiz imal ediyor, döküyor, kullanıyoruz. Yeşilyol ve Ordu Bulvarı caddelerini bu şekilde yapacağız. Üretimi yaptıkça Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki cadde refüjlerinide bu şekilde yapacağız. Doğal çimento renginde hiç boya kullanılmayacak. O şekilde şehre bir güzellik katalım istiyoruz. Böylece masrafıda kısmış olacağız. Bu alanlarda yeşili yeniden düzenliyoruz. Bordür derinliğini artırarak yeşil alanlar için toprak takviyesi yapıyoruz. Bu çalışmalar bittikten sonra orta refüjdekiaydınlatmaları yaya yolu kenarına alacağız. Yeşilyol ve Ordu Bulvarı Caddelerinde alt geçitlerde kullandığımız dekoratif direklerle aydınlatma yapacağız. Refüjler eskisi gibi rengarenk değil, ya gün ışığı ya da beyaz renkte olacak.”
“GÖKÇE MAHALLESİNDE TOPLU KONUT VE MİLLET KÜTÜPHANE İNŞAAT İHALELERİ YENİLENECEK”
Gökçe Mahallesi’nde toplu konut inşaatının durdurulduğu iddiasına açıklık getiren Zeybek şöyle konuştu: “Gökçe Mahallesinde TOKİ tarafından yapılacak olan toplu konut inşaatı durmadı. Fiyatlardaki dalgalanmalar nedeniyle Devlet müteahhitlere bir imkân tanıdı. Resmi ihale alan müteahhitlerin tamamı ihaleyi fesh etme yoluna gittiler. Kısa sürede Gökçe Mahallesi’ndeki TOK Projesi de yeniden ihale yapılarak inşaat devam edecek. Bu karar ekonomik durumla yani piyasa ile ilgili bir karardır. Herhalde Millet Kütüphanesi işinde de galiba müteahhitfesh etme yoluna gidecek. Böylece ihaleler yenilenerek güncel rakamlara göre yapılacak.”
“ULAŞTIRMA BAKANI BU AYİÇERİSİNDE HIZLI TREN VE AFRAY PROJE TEMELİNİ ATACAK”
AFRAY projesi ile ilgili son durumu açıklayan Zeybek şunları söyledi: “Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birebir görüştük. Haziran ayı meclis toplantımızda Sayın Bakanımıza fahri hemşehrilik beraatı verme yönünde karar alacağız. Çünkü hızlı tren projesi gerçekten Afyon ekonomisine ciddi katkı sunacak. Seyahat süresi bir saat 15 dakikaya düşecek. İhaleyi alan firma yurt dışı kaynaklı kredileri tamamlamış. Hızlı bir şekilde işe başlayacak. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu herhalde bu ay içerisinde gelip hem hızlı tren projesinin temel atmasını hem de AFRAY projesinin üniversite ile Ali Çetinkaya Garı arasındaki çalışmanın temelini atacak. Sayın Bakanımızın programına göre tarih kesinleştirilecek.”
“YONCAALTI CAMİ YANINA OTOPARKLIÖRNEK BİR ESNAF YAPILANMASI OLUŞTURACAK PAZAR YERİ YAPILACAK”
Mehmet Zeybek, Yoncaaltı Camii yanındaki dükkânların yıkımı konusunun muhalefet kanadında sıkça eleştirilmesi ve otoparklı pazaryeri inşaatının yapımına yönelik düşüncelerini aktardı. Zeybek şunları kaydetti: “Yoncaaltı Camii yanında yapacağımız otoparklı pazaryerini 2023 yılı seçiminden önce bitirip teslim etmeyi planlıyoruz. Orada 17 metrekareden oluşan 36 adet dükkân yapacağız. Burada temiz örnek bir esnaf oluşumu sağlayacağız. Sahipler Sultan yatırının bulunduğu alandan giriş çıkış yapılacak şekilde oluşturacağımız platformda yük asansörü olacak. Bodrumda da yaklaşık 85 araçlık otopark yapacağız. Oradaki tarihi dokuyu da muhafaza ederken Sahipler sultan yatırınıda korumuş olacağız. Sahipler Sultan türbesi’ni kurtarmış olacağız hemde oraya farklı bir değer katmış olacağız. Esnaflarımızla da konuyu görüştüm. Yerleşik bir pazar olursa çarşının tekrar canlandırılacağı ifade edildi. Eski pazar geleneği devam edecek. Haftanın 7 günü açık kalacak bir pazaryeri olacak. Eskiden olduğu gibi il merkezinde bir pazaryeri tekrar hizmet verecek. Malumdur Ankara Ulus’ta da bu şekilde bir pazaryeri var. Yıkım ihalesini verdik. Üst katları yıktılar. Sanırım bodrum kat yıkılacak. İnşallah bu yaz ihalesini yapacağız. Oluşturacağımız temiz, örnek esnaf yapılanmasına uyum sağlayacak çok temiz iki balıkçı dükkânının da hizmet vermesini amaçlıyoruz. Pazar içerisinde şarküteride düşünüyoruz. Bu anlattıklarımın dışında farklı amaçlarla kullanıma vermeyeceğiz.”
“6 HAZİRAN PAZARTESİ UZUN ÇARŞI ÇALIŞMASI BAŞLIYOR”
Uzun Çarşı’daki çalışmalar hakkında bilgi veren Zeybek sözlerine şöyle devam etti: “Uzun Çarşı’da çalışmalara 6 Haziran 2022 Pazartesi günü inşallah başlayacağız. Uzun Çarşı’da bulunan Fatih Sarrafiye, sokak sağlıklaştırmasını yapan kişi tarafından örnek olması için yapıldı. Uzunçarşı’daki tabela kirliliği görülüyor. Bu kirlilik şehrimize hiç yakışmıyor. İlgili arkadaşlarımız güzel bir proje üzerinde çalıştılar. Tabelalar tek tip olacak. Uzun Çarşı’da kaldırımları dörder metre yapmayı planlıyorum. Ortada sadece tek aracın geçebileceği bir transit geçit yolu kuracağız. Otopark olmayacak. Oturma grubu koymak istedim esnaflarımız olmaz diye ısrarcı davrandılar. Dekoratif bir aydınlatma yapacağız. Kesinlikle araç parkı olmayacak. Afyon Belediyesi olarak Köle Hanı’nın tahsisini Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden biz aldık. İnşallah orayı da yeniden restore edeceğiz. İç kısmını da çay ocağı gibi yapacağız. Yukarıdan aşağıya yürüyerek gelenlere burada Osmanlı ve Afyon’un yöresel kostümleriyle servisler yapılacak. Gastronomi Sokağını eski Gıda Kontrol Laboratuvarının olduğu alanda yapacağız. Eski Gıda Kontrol Laboratuvarını yıktıktan sonra Afyon konaklarımızın tek katlı minyatürlerini yaparak güzel bir meydan oluşturacağız. Burada tescilli ürünlerimiz; Ev makarnası nasıl kesilir? Ev bükmesi nasıl yapılır? Kadayıf yapımı nasıl olur bunlar bire bir görülecek. Yukarı mahallelerimizi gezen kişiler aşağıya indiklerinde yöresel lezzetlerimizin ve el işi örneklerimizin yapıldığını görüp alışverişlerini yaparlar diye oraya böyle bir güzellik kazandıralım diye düşünüyoruz. Herşey hazır yıkım ihalesini verdik. Yıkımı yapacak müteahhit hurda fiyatları düştü diye vazgeçti, teminatını yaktı. Önümüzdeki hafta burayı Encümen’de tekrar ihaleye çıkacağız. Bir an önce yıkıp bir an önce yapmak niyetindeyiz. Uzunçarşı projesi, Yoncaltı Camii yanındaki otoparklı pazaryeri yapımı, Gastronomi Sokağı ve Köle Hanı bu yaz inşallah arka arkaya hizmete girecek. İfade ettiğim üzere Rahvan At Pisti işi içinde ihaleye çıkıyoruz. Nereden bakarsanız bunların hepsi en az 350 milyon TL’Lik yatırımlardır. Hepside ekonomiye katkı sağlayacak, çarşıyı canlandıracak işlerdir. Anlattıklarımız kimilerine farklı geliyor. Uzun Çarşı’da bulunan Fatih Sarrafiye oranın yapımı için İstanbul’dan bir iç mimar getirerek Belediye projesini gösterdiklerini belirtti. İç mimar projenin uygulanması halinde dükkânın en az 1,5 kat artacağını söylemiş. Akşam saat 18.00’de sarraflar kapatıyorlar. Biz orada ışıklandırma yaptıktan sonra 22.00’ye kadar açık kalsınlar neticede burada ticaret yapılıyor. İnşallah tüm bunları bu sene tamamlamayı düşünüyoruz.”
“ONLAR KONUŞACAKLAR BİZ İŞİMİZİ YAPIYORUZ”
Her hafta basın toplantısında istisnasız Belediye yönetimi ve icraatları eleştiren muhalefetle ilgi düşüncesini açıklayan Zeybek, “Onlar konuşacaklar biz işimizi yapıyoruz. Teleferik projesiyle ilgili olarak yolcu garantili vermeyin dedik diye önceki gün yine tekrarladılar. Şimdi de yer teslimi yapıyor diye başladılar. Bizde yolcu garantili proje yapmıyoruz diye açıklama yaptıktan sonra bu seferde yolcu garantili değilmiş diye sözlerini çevirdiler. Biz Afyon’un gelişmesi, Afyon’un güzelleşmesi için gayret sarf ediyoruz. Onlar eleştirecekler biz yolumuza devam edeceğiz, arkadaşlarımız eleştirebilirler.”
“HESABIMIZ AÇIK KİMSEYİ ZENGİN ETME, PEŞKEŞ ÇEKME ÖZELLİKLERİMİZ YOK, BU İTHAM ABESLE İŞTİGALDİR”
Bisiklet yolu ile ilgili olarak CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın “Kimler zengin edildi?” eleştirilerini değerlendiren Zeybek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından birçok il ‘Bisiklet Sever İl’ ünvanını aldı. Otelcilerle konuyu görüştük. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, bisiklet yolu yapmamız halinde bize destek olacağını söyledi. Yüzde 50’si bakanlık hibeli olarak bizde bisiklet yolu yaptık. Bisiklet yolu yapmanın belli şartları vardır. Ham yoldan yapılırsa belli miktar kazılacak. Çökmeyen malzeme ile doldurup sıkıştırılması gerekiyor. Üzerine grabeton atıp üzerine hasır yayılacak. Onun üzerinede tekrar beton atılacak. Beton üzeride şaplanacak. Aynı şekilde biz asfalt olan yerlerde sadece asfaltı keserek onu 25 santimetre oyduk. Çünkü asfaltın altındaki sıkıştırılmış yoldu. Ben orada dolgu malzeme parası ödemem dedim. Çünkü ben herşeyi kuruşuna kadar hesap ediyorum. Biz 24 kilometrelik bir bisiklet yolu yaptık. Bisiklet yolu yapılınca termal oteller müşterilerinin kullanımına sunmak için bisikletler aldılar. Arkadaşlar eleştirebilirler. Burcu hanımın eleştirmesinden biz gocunmuyoruz. Hesabımız, kitabımız açıktır. Bizim kimseyi zengin etmek için birşeyleri peşkeş çekmek gibi bir niyetimiz yoktur. Böylede bir özelliğimiz yoktur. Afyon piyasası benim ne derece hassas olduğumu çok iyi bilir. Ben Afyon piyasasında 40 küsur yıldır esnaflık yaptım. Birilerine peşkeş çekildi gibi bir ithamda bulunması abesle iştigaldir. Belediyemizin bir zararı yok. Ama bisiklet yollarını yaptık, kenarlarına 1 metre 25 santimetre yüksekliğinde duba çaktık. Bizim insanımız bisiklet yolunu otopark olarak kullanıyor. Adı üzerinde bisiklet yoludur. Görüntüleri de var. Amcam geliyor, bizim çalışanlarımız dubaları çakarken daha 500 metre ileride çakma işi devam ederken bıçakla duba kesip içeriye girip aracını park ediyor. Bu Afyon olarak ayıbımızdır, Belediyemizin değil. Şimdi dubaları söktük. Oralara kısa çaplı araç altlarının sürtebileceği engeller koyacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da, Sağlık Bakanlığı da sağlık açısından bisikleti uygulaması yapıyor. Birçok ilde ‘Bisiklet Sever İl’ ünvanını aldı. Bizde yaptık inşallah bu ünvanı almak için başvuracağız.” dedi.
“SARAYDÜZÜ KAMP MERKEZİNİ İNŞALLAH BU SENE HİZMETE SUNACAĞIZ”
Saraydüzü’ndeki sporcu kamp alanı ile ilgili olarak gelinen noktayı anlatan Zeybek, “Saraydüzü sporcu kampı 500 bin metrekarelik bir alanda yapılıyor. İnşallah bittiği zaman beraber giderek orada bir toplantı yapacağız. Bizim orada 14 antrenman sahamız vardı. Biz Afyon olarak aynı zamanda spor kompleksimizdekiantrenman sahalarımızla sporunda başkentiyiz. Kamp programlarını hazırlayan menajerlerAvrupa standartlarında iki tane daha Afyon’un stadı olursa ilimize süper lig takımlarınıda getirebileceklerini söylemişlerdi. Bir de bana ‘Başkanım gelen sporcuların kondisyon yükleyebilecekleri, kros yapabilecekleri alan yok.’ demişlerdi. Yetkililerle görüşüp orman arazisinin tahsisini Belediyemize aldık. Oraya yürüyüş yolları, koşu yolları, kondüsyon yükleyebilecekleri yerler. Bungolov evler yapıyoruz, mesirelik alanlar yapıyoruz. İçerisinde yine basket sahası ve halı sahanın olduğu çok geniş bir alanı kamp merkezi olarak bitirerek inşallah bu sene halkımızın hizmetine sunacağız.” diye konuştu.
“AFJET GENEL MÜDÜRÜ DEĞİŞECEK”
AFJET A.Ş genel kurul toplantısı için şirketin genel müdür değişim durumunu ilişkin bilgiler veren Zeybek, “AFJET A.Ş Genel Müdürü Yusuf Ulutürk istiaf etti, dolayısıyla yerine bir müdür gelecek. Genel kurul toplantısında oylama yapılacak. Geçen kış sezonunda istifa eden arkadaşımızla ilgili çok ciddi tepkiler aldık. Halkımız AFJET A.Ş’nin tamamen Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait olduğunu zannediyor. Hâlbuki bizim Belediye olarak yaklaşık yüzde 27’lik bir şirket hissemiz vardır. Geçtiğimiz kış ısınma konusunda yemediğimiz küfür ve hakaret kalmadı. Ben kendisine bir yönetim kurulu toplantısında şunu sordum; ‘Bak arkadaş bu memleket sıfırın altında 20 ve 25 dereceyi de gördü. O zaman ısınan şehir şimdi niye ısınmıyor? Bunun sebebini sen bileceksin ben bilmeyeceğim.’ dedim. Bize dokuz dereden su getirdi. Yok, makineler arızalı, yok pompalarda bilmem ne var diye. Baktık onunla da işin açıkçası gitmeyecek. Tebdili mekânda ferahlık vardır kabilinden arkadaşa biz teşekkür ediyoruz. Hizmet etti. Bir değişiklik yapalım istiyoruz. Belki içeriden biri görevlendirilebilir. AFJET Genel Müdürlüğü için net bir isim yok. Oralarda sistemi bilen bir arkadaş olabilir. En azından geçici bir süre için.” şeklinde konuştu.
“AFYONSPOR İÇİN İŞADAMLARINDAN BİR YÖNETİM OLSA İYİ OLUR”
AfjetAfyonspor içinplayof oynayacak diye gayret sarf ettiklerini dile getiren Zeybek şunları söyledi: “Yenilgiler nedeniyle AfjetAfyonsporplayofa kalamadı. Yeni sezonda da çok afakî bir borcumuz yok. Bunu Afyonlu iş insanlarıyla da görüşüyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Basketbol takımımızı Ankaralı iki arkadaş aldılar. Basketbolda bir alt lige düştük. Ama Yalovaspor’la Denizlispor arasındaki maçta Denizli galip geldi. Denizlispor lehine bir karar verildi. Yalovaspor’un Merkez Hakem Kuruluna kural hatası itirazı incelemesi sonucu kural hatası ortaya çıkıyor. Belki bu seneye mahsus ligden düşen takımlar iptal edilebilir diye bir çalışma var. Bu senede aynı ligde oynasınlar diye düşünülüyor. Arkadaşlarımızda uğraşıyorlar, inşallah aynı ligde devam edersek iddialılar. Afyon’da güzel bir takım oluşturacaklarının sözünü verdiler. Voleybolda zaten birinci ligdeyiz aynı yerimizde kaldık. Belediye olarak ona devam ediyoruz.”
“ESKİ VALİMİZİ SEVİYORUZ YENİ VALİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Fahri hemşehri olarak onere edilen Vali Gökmen Çiçek’in isminin bir yere verilmesi konusunda görüş belirten Zeybek şöyle konuştu: “Sayın Valimiz hayattayken isminin bir yere verilmesini pek istemez. Çünkü Güneysu Kaymakamı iken ya da Erzincan’da bir yerde bir sokağa ismi verilmiş. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, ‘Bu neyin nesi?’ demiş. İsim kaldırılmış. Tabii bakarız Afyon’a hizmetleri çoktur. Bunu inkâr etmeyiz. Aynı zamanda hemşehrimizdir. İlimizde güzel hatıralar ve güzel izler bıraktı. Kendisini seviyoruz neredeyse ağabey kardeş gibiydik. Afyon’a çok güzel eserler kazandırdık. Kayseri Valisi olarak sıcak kanlılığı, girişkenliğiyle başarılı olacağından şüphem yoktur. Kayseri’deki dostlarımızla görüştüğümüzde kendisinden memnun olduklarını duyduk. Tabi yeni Valimiz Doçent Dr. Sayın Kübra Güran Yiğitbaşı hanımefendi de Afyonumuza hayırlı hizmetler yapacaktır. Biz her daim yapıcı davranmaya devam edeceğiz. Kendisi hem valimizdir hemde ilimizin ilk kadın valisidir. Bize düşen her ne olursa her daim yanında olduğumuzu yüzüne söylediğim gibi her ortamda da ifade ediyorum.”
“BÜYÜKŞEHİR KONUSUNDA BEKLENTİMİZ SÜRÜYOR”
Büyükşehir meselesine ilişkin konuşan Zeybek şunları kaydetti: “Afyonkarahisar’ın 744 bin 174 nüfusumuz var. Bu sayı 750 bin olduğunda yasal değişiklikle büyük şehir olunuyor. Afyon geniş bir coğrafyaya oturuyor. Bir hayli de fazla Belediyemiz var. Belde belediyelerimiz var. Aslında devletin bazı noktalarında küçülmeye gitmesinde fayda var. Beldelerde çok zor durumda olan Belediye Başkanı arkadaşlarımız vardır. Öyle Belediyelerimiz var ki personel maaşını zor denkleştiriyor. Hatta bazıları borcundan dolayı denkleştiremiyor bile. Afyon geniş bir coğrafyaya oturduğu için üç ya da dört hizmet bölgesi oluşturularak her bölgeye ulaşılabilir. Büyükşehir olduğumuz takdirde ilde toplanan vergilerin yüzde 6’sı ilde kalıyor. Bu Afyon için büyük bir gelir. İnşallah hayırlısı ne ise o olur. Devam ederiz sıkıntımız yoktur.”
“AFYON KISKANILAN BİR ŞEHİR”
Afyonkarahisar’ın bir festivaller şehri haline geldiğini ve bu festivallerin Belediye’ye çok masrafı olmadığını belirten Zeybek sözlerini şöyle tamamladı: “Birçok festival organizasyonunu biz Belediye olarak bazı bakanlıklarla hallediyoruz. Çok fazla bir masrafımızda yok. Ama gerçekten Afyon tanıtımına çok ciddi katkı veriyor. Başta komşu iller olmak üzere çok uzak yerlerden bile bazı iller açıkçası Afyonkarahisar olarak bizi kıskanıyorlar. Görüştüğümüzde Afyon’u takip ettiklerini söylüyorlar. Şehrimizden övgüyle bahsediyorlar. Bu durum Afyon için gerçekten bulunmaz bir nimettir. Çünkü biz Afyon’un değerlerini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan’la geçtiğimiz hafta ilimizi gezdik. Yanında başkalarıda vardı. Yukarı mahalelleri sokak sağlıklaştırması yaptığımız yerleri dolaştık. Afyon’un tarihi zenginliğinin birçok ilde olmadığı ifade edildi. İnşallah önümüzdeki günlerde Fotoğraf Sanatçısı Coşkun Aral ve ekibini ilimizde ağırlayıp ilimizin en ince noktasına kadar fotoğraflarını profesyonel fotoğrafçılara fotoğraflatıp Afyon’un tanıtımında tavan yaptıracağız. Bazı yönetmenlerimizden söz aldık. Onları Afyon’da ağırlayıp tarihi zenginliklerimizi göstererek Afyon’da artık dizi mi çekilir, film mi yapılır karar verilecek. Zaten şehrimiz Motokrosla tanınır halde. Yumurta Borsası ve kırmızı etle, sucuğumuzla, zaferimizle, termalimizle, mermerimizle tanınıyoruz. Birde tarihi zenginliğimizi ön plana çıkarırsak vekillerimizin her daim söyledikleri gibi Afyon gerçekten Ege’nin parlayan yıldız yaparız diye düşünüyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme