'Yazın Ordu Bulvarı hariç trafik tek yön akacak'

Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında muhalefetin sorularını cevaplandıran Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 'Yaz döneminde Ordu Bulvarı çift yön olmak üzere diğer yerlerde trafik tek yön akacak. Caz Festivaline en yüksek parayı Belediye olarak biz veriyorduk' dedi Afyonkarahisar Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı dün akşam Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Belediye'nin 2021 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü [&hellip]

Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında muhalefetin sorularını cevaplandıran Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Yaz döneminde Ordu Bulvarı çift yön olmak üzere diğer yerlerde trafik tek yön akacak. Caz Festivaline en yüksek parayı Belediye olarak biz veriyorduk” dedi

Haber

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı dün akşam Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Belediye’nin 2021 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda faaliyet raporu Millet İttifakının CHP ve İYİ Partili Meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
“MEYDANDAKİ ÇARŞIYA ESNAFIMIZDAN
ÇOK FAZLA BİR TALEP OLMADI”
Toplantının açış konuşmasını yapan Mehmet Zeybek, Zafer Meydanı’nda Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında şehrin her yöresinden lezzetlerin bulunduğu bir çarşı oluşturulduğunu kaydeti. Zeybek, “Kendi esnafımızı da unutmuş değiliz. Esnafımıza en az 10 sefer taleple gidildi. Esnaf Odaları ve Bakkallar Odası Başkanımızla görüşüldü. Ama meydandaki çarşı için esnafımızdan çok fazla bir talep olmadı.” dedi.
“İFTAR ÇADIRLARI HİZMET VERECEK”
Ramazan ayında birincisi Sanayi Çarşısı’nın bulunduğu alanda diğeride Erenler Mahallesinde iftar çadırlarının hizmet vereceğini belirten Zeybek, “Cami bahçesinde iki ayrı iftar çadırı kurarak iftar vereceğiz. Şehrimizin altı noktasında da iftar yemeği dağıtımı yapacağız. Belediye Meclis Üyelerimizi de müsait olduklarında iftarlara katılmaya davet edeceğiz. Biz Ramazan ayının 22 günü mahalle iftarlarında halkımızla birlikte geçireceğiz. Allah hepimize mübarek Ramazan ayını yaşayabilmeyi nasip etsin.” diye konuştu.
ÇELİKBAŞ: 600 SAYFALIK RAPOR YAZILI İLETİLSİN
Afyonkarahisar Belediyesi 2021 yılı faaliyet raporu muhalefetin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Oylama öncesi Meclis 1. Başkan Vekili Murat Öner toplantıda başkanlık görevini yürüttü. Oylama öncesi Millet İttifakının Meclis Üyeleri söz alarak rapora neden ret oyu kullandıklarını açıklayıp cevaplandırılması için çeşitli sorular sordular. Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis 1. Başkan Vekili Murat Öner, rapor oylamasından önce parti grubu adına söz almak isteyen üyelere söz verdi. Millet İttifakının CHP’li Meclis Üyesi Av. Murat Çelikbaş, grup adına değil şahsı adına söz aldığını belirterek geçen yılki faaliyet raporu oylamasında ifade ettiği sözkonusu raporun meclis üyelerine yazılı gönderilmesi gerektiği yönünde sitemini iletti. Çelikbaş, “Geçen yıl da hatırlatmıştım. En azından senede bir kere faaliyet raporlarının basılı olarak gönderilmesini istemiştim. Not alınmıştı ama herhalde yoğunluktan unutuldu. Her faaliyet raporunda bunu taktik haline getirdiniz haberiniz olsun. Bence 650 sayfalık faaliyet raporu oylaması öncesi bu konu ayrı bir gündemdir. En azından bir dahaki sefere yazılı olarak iletilsin ki bizim de kütüphanemizde dursun.” dedi.
TAŞER: 16 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYELERİNDEYİZ
Millet İttifakının CHP’li Üyesi H. Hüsnü Taşer, faaliyet raporuna ilişkin geçmiş dönemlerle ilgili bir takım kıyaslamalar yaptığını belirtti. Taşer, “Asfalt imalatları, yol yapımları, Fen İşleri gelirleri v.b birçok kalemde son 16 yılın en düşük seviyelerimizde olduğumuzu tespit ettim. Bu konuda Belediye hizmet görevine başladığımızda bir takım taahhütlerimiz, vatandaşa seçim yatırımlarında verdiğimiz sözlerin yerine getirilmediği gibi bir takım tespitlerde bulundum. Bunu grup adına da dile getirdiğimi kabul edebilirsiniz. Biz toplantı öncesi aramızda yaptığımız istişare toplatnısında bu konuları tek tek ele aldık. Faaliyet raporuyla ilgili eleştirilerimin kayda geçmesini istiyorum.” diye konuştu.
NAKİLCİOĞLU: RAPORUN 235. SAYFASINDAKİ DEĞERLER YAKALANMAMIŞ GÖRÜNÜYOR
İttifakın CHP’li Meclis Üyesi Alaaddin Nakilcioğlu, 650 sayfalık faaliyet raporunu incelediğini söyledi. Nakilcioğlu, “Performans raporuyla faaliyet raporu arasındaki farkları irdeledim. Değerler yaklaşık olarak birbirini tutuyor. Geriye dönük 7 yıl öncesine gittiğimizde Hüsnü arkadaşımında ifade ettiği üzere 2015 yılından 2021 yılına geldiğimizde yol yapım çalışmaları, üst temel malzemesi, alt temel malzemesi kullanımlarında 2016’dan 2019’a kadar ki değerler ki 2019 bizim dönemimizdir, 2015-2016-2017 ve 2018 yıllarındaki değerleri faaliyet raporunun 235. sayfasındaki değerleri yakalayamamışız gözüküyor. Yani 2015’den 2018 yılına kadar ki değerlerle raporun 235. sayfasında yer verilen değerleri yakalayamamışız. En yüksek imalatlar yol yapım imalatlarıdır. Karakaya bittikten sonra bizim malzeme ürettiğimiz bir ocağımız var mı sormak istiyorum.” şeklinde konuştu.
LAFÇI: RAPORUN İÇERİĞİ GEÇMİŞ
YILLARA GÖRE ÇOK ZAYIF
Millet İttifakının İYİ Partili Meclis Üyesi Bekir Lafçı şöyle konuştu: “Faaliyet raporumuz içerik bakımından geçmiş yıllara göre çok zayıftır. Bir vatandaş olarak dışarıdan baktığımızda şu anda bir alt geçit bir üst geçit yaptığımızdır. Sosyal ve kültürel faaliyetler vardır. Ama maalesef diğer faaliyetlerde geçmiş yıllara göre çok gerideyiz. Bir pazaryerini üç yıldır açamadık. İlk göreve seçildiğimizde Afyon’un en büyük sorununun trafik olduğunu söylediniz. Trafik sorunuyla ilgili ilerleme yerine gerileme var. Kime sorarsanız sorun mutlaka trafikte büyük bir sıkıntı vardır. Ya bizler az çalışıyoruz ya da faaliyetler az gidiyor. Bundan dolayı faaliyet raporuna evet dememiz mümkün değildir. Grup olarak faaliyet raporuna ret oyu kullanacağız.”
Millet İttifakın İYİ Partili Meclis Üyesi Abdullah Hocaoğlu şunları kaydetti: “2021 yılı Belediye faaliyet raporunu güzel görmeye çalıştım. Ruhsat sayılarında iki yıl öncesine baktığımda büyük bir başarı gördüm. Tebrik ederim 2019 yılının iki katını geçmişiz. İnşaat ne kadar hızlı giderse ekonomiye o kadar katkı sağlarız. Vatandaşlardan ruhsatımız geç çıktı gibi tepkiler alıyoruz. AFRAY Projesine hız verilirse öğrencileri yeniden kazanırız. Böylece Erenler bölgesi ile Afyon arasında bir bağlantı kurulmuş olacaktır.”
İYİ Parti Meclis Üyesi Harun Sağlam, seçim vaatlerinden kaçının gerçekleştirildiğini, Belediye’nin nakit paranın miktarını sordu.
“TELEFERİK İHALESİ 27 NİSAN’DA YAPILACAK”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tüm soruları ve eleştirileri cevaplandırdı. Alaaddin Nakilcioğlu’nun eskiye göre düşüş olduğu tespitine katılmadığını belirten Zeybek, “Eskiye göre düşüş yok Alaaddin bey, sizin zamanınızda alınan alt temel malzemelerinden daha uygun fiyatla alt temel malzemesi alıyoruz. Bekir beyin söz ettiği pazaryeri asri mezarlığın karşısındaki pazar yeridir. Bekir bey herhalde pazara çıkmıyorsunuz. Hamidiye pazar yerinde vatandaş ‘Ne olur bizim pazaryerimizi götürme.’ diyor. Oradaki Pazar yeri aynı yerinde kalıyor önümüzdeki hafta içerisinde de asri mezarlığın karşısındaki pazaryeri hizmete açılacak. Hiçbir pazarda yeri olmayanlar tespit edildiler, kuraya onlar girecekler. İnşallah teleferik projesi ihalesini 27 Nisan 2022 tarihinde yaparak bunu Afyonumuza kazandıracağız.” dedi.
“ORDU BULVARI GİRİŞİ HARİÇ
TRAFİK YAZIN TEK YÖN OLACAK”
Trafik sorunuyla ilgili daha önce de beş ana arter olduğu açıklamalarını hatırlatan Zeybek, “Bizim beş ana arterimiz var. Bunun haricinde ilave cadde açmaya kalksan açamazsın. İnşallah bu yaz sadece Ordu Bulvarı çift yön olmak şartıyla diğer girişlerin tamamını tek yöne çevireceğiz. Abdullah bey inşaat ruhsatlarından bhsetti. İnşaat ruhsatı geciken varsa gelsin. Ama eksik evrağı olan elbette beklemek zorundadır. Harun Sağlam projelerin durumunu sordu. Hocam görmekle bakmak arasında fark vardır. Görmek istenilmezse hiçbiri görülmez. Alt geçit projemizle iki tane üst geçit projemiz bitti. 115 Konağımızın Sokak Sağlıklaştırma çalışması bitirerek hizmete alındı. 229 adet hobi bahçesi sözümüz vardı yapıldı teslim edildi. Devlet Hastanesinde kreş yapma sözümüz vardı bitti. Önümüzdeki dönemde açılışını gerçekleştireceğiz. Gastronomi Merkezimiz hizmet veriyor. DDY tahsis aldığımız Okçuluk Merkezimizin restorosyonu bitmek üzere bugün yarın hizmete açacağız.” diye konuştu.
“KOKOREÇÇİLER ÇARŞISI YAPTIK
PROJELERİMİZDE YOKTU”
Temizlik araçlarının hizmete alındığını dile getiren Zeybek, “Temizlik araçlarımız hizmet veriyor bunlar görülmüyor. Kütüphane projemizin yapımına başlandı. Projelerimizde olmayan Kokereççiler Çarşısını teslim ettik. 500 bin metrekarelik bölgesel kamp alanı yapacağız. İhalesi bitti tahsisini aldık. Orayı da bu yaz hizmete alacağız. Yakında Rahvan At Merkezimizin ihalesini yapacağız. Türkiye Şampiyonası Afyon’da yapılacak. İki Kadın Kültür Evinden biri bitti biri bitmek üzere. Bizim 37 projemiz vardı. Sanayi Bakanlığı Belediye eğitim işiyle uğraşamaz diyerek Çocuk Üniversitesi projemize ret kararı verdi. Tekstil Atölyesi hizmet veriyor. Çok sayıda park yaptık, 52 bin metrekare alana Ataköy’de Şehitler Parkı yaptık.” şeklinde konuştu.
“AFRAY’IN ÜNİVERSİTE KISMININ TEMELİNİ MAYIS’TA ATACAĞIZ”
Askeri havaalanını sivil uçuşlara açılmasıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan söz aldıklarını belirten Zeybek, “Ama Zafer Havalanı ile ilgili şeyi aşamadık. Şu anda Eskişehir’le aramızda olan sıkıntı ulusalararası uçuşlara açılıp açılmayacağı konusudur. İnşallah bu konuyu da çözüme kavuşturduk. Yüzde 20’si Eskişehir’e gitme şartıyla burası da uluslar arası uçuşlara açık olacak. AFRAY’la ilgili Mayıs’ta şehir ve üniversite arasının temelini atacağız. Bütçemizdeki nakit oranı bizde kalsın.” ifadelerini kullandı.
“BİRİLERİ CAZ FESTİVALİNDEN NEMALANMAK İSTİYOR”
CHP Meclis Üyesi İbrahim Meydanoğlu şehir olarak pek çok konuda gözbebeği olunduğunu bunlardan biri olan Caz Festivalinin bu yıl neden yapılmadığını sordu. Zeybek soruyu şöyle cevaplandırdı: “Madem bunu burada açıklayayım hocam. İşin açıkçası birileri Caz Festivali’nden nemalanmaya çalışıyor. Bizim böyle bir zorunluluğumuz yok. Geçtiğimiz yılki festivale 140 bin TL rakamla en yüksek bedeli Belediye olarak biz verdik. Geçen ayki Meclis toplantımızda bunun kararını aldık. Geçtiğimiz yıl 140 bin TL olan rakamı bu yıl için 250 bin TL’ye çıkardık. Arkadaşımız ‘750 bin TL gideri var.’ diyor. Kimse kusura bakmasın. Ben Belediye olarak bu rakamı ödeyemem.”
BELEDİYE KİRACILARINA SADECE 2022’DE YÜZDE
10 ZAM UYGULANACAK
Ali Çetinkaya Mahallesinde mülkiyetleri Belediye’ye ait biri AFDORA’nın altında bulunan diğeri Akçin Mahallesinde Fuar alanında yer alan iki taşınmazın 10 yılı kadar kiralanması için kira şartları ve muhammen bedelinin tespiti için oybirliğiyle Belediye Encümenine yetki verildi. Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş’un Bosna Hersek’te yapılacak Ramazan etkinliklerine katılmak üzere 12-14 Nisan 2022 tarihlerinde yurt dışına görevli gitmesi, yol ve harcırah giderlerinin Belediye tarafından karşılanmasına karar verildi. 2022 yılına özel olarak Covid-19 pandemisinin etkilerini hala atlatamayan esnafa destek amacıyla verilen önergede Belediye kiracılarına yüzde 10 oranda artış yapılması oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Sokak Sağlıklaştırma Uygulamaları Yapım İşi için ihtiyaç duyulan 4 milyon TL’nin hibe olarak, 16 milyon TL’nin kredi şeklinde İller Bankasından alınmasına karar verildi. Öte yandan peron ücretlerinde bir biniş ücretin 4 TL, öğrenci kartıyla bir binişin 3,5 TL, abone kart dolumu 240 TL, öğrenci abone kart dolumu 180 TL, aktarma ücreti 1 TL, kart ücretinin 20 TL olmasını uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Meclisin Mayıs ayı olağan toplantısı 9 Mayıs 2022 Pazartesi akşam saat 19.00’da Meclis Salonu’nda başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme