• Haberler
  • Genel
  • Yazdılar, oynadılar, sundular – Kocatepe Gazetesi

Yazdılar, oynadılar, sundular – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 𔄛. Reklam Günleri”, Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman tarafından düzenlenen etkinliğe, başta AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar ve AKÜ İİBF Dekanı [&hellip]

Yazdılar, oynadılar, sundular

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “3. Reklam Günleri”, Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi

AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman tarafından düzenlenen etkinliğe, başta AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar ve AKÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Veysel Kula olmak üzere, çok sayıda öğretim elemanı ve öğrencinin yanı sıra Afyonkarahisar’da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firma temsilcisi katıldı.
Reklam gider
değil gelir kapısı
“3. Reklam Günleri”nin açılış konuşmasını yapan, AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman, “Reklam Günleri”nin ilkini 2009 yılında gerçekleştirdiklerini belirterek, bugüne kadar yapılan reklam günleri kapsamında toplam 93 firmayı ağırladıklarını söyledi. Reklam Günlerinin amacını iş dünyası ile üniversiteyi bir araya getirmek olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Yaman, “Öğrenci arkadaşlarımızın yapmış olduğu reklamları, bir yemek masasındaki yemeklere benzetiyorum. Bu yemek masasının bir ayağını üniversite, bir ayağını öğrenci arkadaşlarımız, bir ayağını iş adamlarımız ve bir ayağını da basın mensupları oluşturuyor” dedi. Yrd. Doç. Dr. Yaman, reklamın artık giderden ziyade bir gelir kapısı olarak görüldüğünü belirterek, şöyle bir benzetme yaptı: “Bir otomobil için, otomobilin hareket edebilmesi için, benzin ne kadar gerekliyse bir işletmenin devamlılığını sağlayabilmek açısından reklam da o derece önemlidir” şeklinde konuştu. Yrd. Doç. Dr. Yaman, “3. Reklam Günleri” kapsamında hazırlanan 31 reklam filminin bu yıl video kamera ile çekildiğini de sözlerine ekleyerek, destek veren firma sahiplerine ve katılımcılara teşekkür etti.
Etkinlik faaliyetleri giderek artıyor
AKÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Veysel Kula ise yaptığı konuşmada, “Üniversitemizin ilk akademik birimi olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin gittikçe sayısı artan etkinliklerinden birisinde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Fakültemiz İngilizce İşletme Bölümü hariç normal ve ikinci öğretimi olmak üzere, toplam 6 tane bölüm, 4 bini aşan öğrenci sayısı ve 100’e yaklaşan öğretim elemanı ile faaliyetlerini artan etkinliklerle devam ettirmektedir. Bu faaliyetlerimizin bir parçasını, bir kılcal damar gibi sanayi ve iş çevresiyle kontak kurduğumuz bu tür etkinlikler oluşturmaktadır. Bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinde dinamo görevi gören Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman’a ve 31 reklam filminin hazırlanmasında emeği geçen bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Sponsor firma sahiplerine
plaket verildi
Açılış konuşmalarının ardından “3. Reklam Günleri”ne destek veren sponsor firma sahiplerine birer plaket takdim edildi. Sponsor firma sahiplerinden Recep Mihrioğlu’na AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar; İsmet Gökgöz’e AKÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Veysel Kula; İbrahim Sağbilge’ye Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kerim Çınar ve Erol Yardımcı’ya AKÜ İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alparslan Türkmen plaket takdim etti. Birer konuşa yapan firma sahipleri, üniversitenin faaliyetlerini ve öğrencilerini önemsediklerini belirtti-ler.
31 firmanın reklam filmi izlendi
Etkinlik kapsamında AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencileri, “Reklamcılık” ve “Reklamcılık ve Promosyon Yönetimi” adlı dersler kapsamında hazırlamış oldukları Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren 31 firmanın reklam filmini katılımcılarla paylaştılar. Bu yılki Reklam Günlerinde yer alan Adress, Artı Kuaför, Ay Çelik Kapı, Kızılay, Catch, Chicky, Ege Optik, Anadolu Ulaşım, Beyzade, By Gülay, Çetintaş, Doğtaş, Evrenkaya, Gülyurt, Günay İletişim, İkbal Termal Otel, Kağan Parfümeri, Kiğılı, Lale Pide, Mado, İmaj Sürücü Kursu, Mirimoğlu, Ogaş, Pala’s Termal, Tahmaz Dil, TNR, Turkuaz Gümüşçülük, Yeniçeri, Yargı Dershanesi, Zekiler ve 5D Sinema işletmelerinin temsilcileri de öğrencilerle birlikte filmlerle ilgili görüşlerini aktardılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme