Yaz Spor Okulları'nı özel sporcular açtı

Yaz Spor Okulları’nın resmi açılış töreni dün Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Protokol konuşmalarının ardından Özel Sporcular Spor Kulübü sporcuları mehteran gösterisi yaptı Yaz Spor Okulları’nın resmi açılış töreni hafta sonu Afyonkarahisar Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşti. Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Afyonkarahisar Belediyesi, İl Müftülüğü ve Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde düzenlenen [&hellip]

Yaz Spor Okulları’nı özel sporcular açtı

Yaz Spor Okulları’nın resmi açılış töreni dün Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Protokol konuşmalarının ardından Özel Sporcular Spor Kulübü sporcuları mehteran gösterisi yaptı

Yaz Spor Okulları’nın resmi açılış töreni hafta sonu Afyonkarahisar Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşti. Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Afyonkarahisar Belediyesi, İl Müftülüğü ve Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde düzenlenen Yaz Spor Okulları, Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen programla başladı. 19 branşta 4289 kayıtlı öğrencinin katıldığı Yaz Spor Okulları, 27 antrenör eşliğinde yaz boyunca sürecek.
İl Spor Merkezleri-Yaz Spor Okulları’nın açılış programına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, İl Müftü Vekili, Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Afyonkarahisar Belediyespor Başkanı Abdullah Aydoğan, Belediyespor Kulüp İdarecileri ve sporcular ile birlikte aileler katıldı.
Afyonkarahisar’da okulların kapanmasıyla birlikte miniklerin yaz dönemini spor yaparak geçirmesi amacıyla bütün spor branşlarında açılacak yaz spor okullarının resmi açılış törenine çok sayıda vatandaş da katıldı. Bu yıl ki yaz spor okulları faaaliyetlerine Kur’an kurslarında eğitim gören minikler de dahil edildiği için açılışa katılım bir hayli yoğundu. Saat 11.00’de branş tanıtım etkinliğiyle başlayan tören, İstiklal Marşı ve saygı duruşu sonrası konuşmalarla devam etti. Açılışta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Vali yardımcısı Ali Şanlıer birer konuşma yaptı.
“SPORCULAR, İYİ BİRER SPORCU OLABİLMEK İÇİN KENDİLERİNİ GELİŞTİRECEKLER”
Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, İl spor Merkezleri’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada sporun insan yaşamındaki önemine değindi. Sporcuların iyi birer sporcu olabilmek için kendilerini geliştireceğini ifade eden, Küçüksağrıcı, “Yaz okullarına katılacak öğrenci ve onların velilerine öncelikle teşekkür ediyorum. Yaz okulları her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşku ve heyecan içerisinde faaliyet gösterecek. Bu tür okullar Amatör Spor Kulüpleri ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenleniyor. Toplamda 18 branşın bulunduğu yaz okullarında yer alacak genç kardeşlerimiz iyi birer sporcu olabilmek için kendilerini geliştirecekler. Sizleri burada heyecan içinde gördüğüm için ben de çok mutluyum. Bu etkinliğe emek verenlere, antrenörlere ve il yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
“TESİSLERİN HER METREKARESİNİ
SPOR YAPAN İNSANLARLA
DOLDURMAK İSTİYORUZ”
Orhan Küçüksağrıcı’nın ardından konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Spor Müdürü Zeki Kuş da yaz okullarının bu yıl da çok renkli geçeceğinin altını çizdi. Kuş şöyle konuştu: “Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri ile birlikte toplamda 18 branş da İl Spor Merkezlerini açtık. Belediyemiz, valiliğimiz bize her konuda destek oluyorlar. İl müdürlüğümüz bünyesince faaliyet gösteren Gençlik Merkezi’nde de gençlere yönelik 47 değişik alanda faaliyet gösteriyoruz. Maddi ve manevi olarak yanımızda olan, Afyonkarahisar’da yapılan faaliyetlerin başarıyla yapılmasında, tüm spor branşlarına milli sporculara ve gençlik faaliyetlerine tüm imkanlarını seferber eden, spor ve sporcunun yanında olan Valimiz ile Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na da teşekkür ediyorum. Bizim amacımız sporla bir bütün olmuş toplum meydana getirmek. Sporu toplumun vazgeçilmez tutkusu ve yaşam biçimi haline getirmek. Öncelikle 6-18 yaş grubuna hitap edeceğiz. Tesislerin her metrekaresini spor yapan insanlarla doldurmak istiyoruz.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR’DA
SPOR GERÇEKTEN
CANLANACAK”
Beşincisi düzenlenen Yaz Spor Okulları’nın Afyonkarahisar’da sporun gelişimine önemli ölçüde katkı sağladığını ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Artık Afyonkarahisar’ın her spor branşında akla gelen bir il haline geldi” dedi. Gelecek yıl hizmete girecek spor kompleksiyle Afyonkarahisar’ın sporda öne çıkan bir olacağını belirten Başkan Çoban, Afyonkarahisar’ın sadece Türkiye’de değil, dünyada eşine az rastlanır, özenilen, imrenilen ve tercih edilen spor şehri haline geleceğini ifade etti. Yaz Spor Okulları’nın önemine işaret eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar’ın adını duyuran çok sayıda milli sporcunun olduğunu belirterek her branşta aynı başarıyı yakalamak için seferber olacaklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Afyonkarahisar adına sportif faaliyetlerinin gün geçtikçe arttığını görmek beni mutlu ediyor. İlimizden birçok sporcu dünya çapında başarı kazanıyor. İlimizin adını duyuruyorlar. Biz de onların bu başarılarını duyunca gurur duyuyoruz. Sportif alanlarda birçok başarıya imza atılıyor. Yaz Spor Okulları da gelecek için birer yatırımdır. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım” dedi.
HERKESİ TEBRİK ETTİ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ayrıca dünya dereceleri elde eden sporcuların isimlerini duydukça gurur duyduklarını belirtti. Çoban, “Afyonkarahisar’ın adını Türkiye ve dünya çapında duyuracak nice sporcular çıkacak. Bunun için antrenörlerimiz, müdürlerimiz velilerimiz, sporcularımız da var güçleriyle çalışıyorlar ve çalışacaklar. Ayrıca Yaz Spor Okulları, öğrenciler için arkadaşlık, sosyal yaşam ve sağlıklı yaşam bakımından çok faydalı olacak. Okullara katılan öğrencilere de iyi vakit geçirmelerini diliyorum. Yaşamlarının baharını iyi değerlendirmeleri gerektiğini öğütlüyorum” diye konuştu.
“SPORUN DAHA GENİŞ
KİTLELERE YAYILMASINI HEDEFLİYORUZ”
Hedeflerinin sporu daha geniş kitlelere yaymak olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, “Spor ile Gençleri evrensel ve insani değerlere sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı, çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katılan, temel hak ve hürriyetlerini etkin bir biçimde kullanan ve Uluslar arası alanda akranları ile rekabet edebilecek seviyede bireyler olarak yetiştirmek, kendi potansiyellerini tam anlamı ile gerçekleştirebilecekleri imkân ve zemini oluşturmak, erdemli elit sporcuları yetiştirmek, sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve tesislerimizin her metre karesini spor yapan insanlarla doldurmak tek hedefimizdir.” dedi.
Bireysel, ekonomik ve sosyal yönleri ile sporun sağlıklı nesillerin yetişmesinde, halk sağlığının korunmasında, ekonominin gelişmesinde, toplumsal barışın tesis edilmesinde, sosyal uyumun gelişmesinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kuş “Sporun sağlam bir alt yapıya kavuşturulması için yerel yönetimler, üniversiteler, Okullar, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri ve antrenörler ile daha sık istişare yaparak spora daha fazla katkı sağlamak için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Proje ve etkinliklerimizden bazıları; Diyanet işleri başkanlı ile yaz kuran kurslarında spor yapıyorum projesi, koşabiliyorken koş, iş yerlerinde egzersiz yapıyorum, SHÇEK, Önemli Gün Ve Haftalarda Etkinlikler gibi faaliyetlerimiz ile gençlerimizin sporla tanışması ve spor kültürüne sahip bir nesil yetişmesi için hep birlikte büyük bir uğraş vermekteyiz.
İlimiz merkezinde Afyon kara hisar Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Türkiye Faal Antrenörler Derneği (TÜFAD) ile birlikte 18 branşta yaz spor okulları açtık.” ifadelerine yer verdi.
“TEŞEKKÜRLER”
Bunun yanı sıra ‘Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor’ projesinin haziran ayı içerisinde tamamlanmasıyla birlikte; il müdürlüğü Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, Türkiye Görme Engelliler Federasyonu, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Başkanlıklarının alt spor dallarında da engelli çocuk ve gençlere yönelik il spor merkezleri açıldığını belirten Kuş, “Ayrıca Gençlik Merkezi Bünyesinde gençlere yönelik; sosyal, kültürel ve sanatsal dalda faaliyetlerimiz yıl boyunca yapılmaktadır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak sadece salon sporlarında 36 branşta 30754 lisanslı sporcu ve 119 tescilli kulüp ile okul sporlarında 19 branşta 9163 lisanslı sporcu bulunmaktadır. 7 branşta 32 Milli sporcu yetiştirilmiş olup; bu branşlarda Balkan, Avrupa ve Dünya dereceleri elde edilmiştir. Ayrıca İl Müdürlüğü olarak bütün bu çalışmalarda bizlere her türlü desteği veren Orman ve Su işleri Bakanımız Sayın Profesör Doktor Veysel Eroğlu beye, Milletvekillerimize, Valimiz sayın; Hakan Yusuf Güner beye, Belediye Başkanımız sayın; Burhanettin Çoban’a ve Vali yardımcımız sayın Ahmet Ali Barış beye, kaymakamlarımıza, İl özel idaresi genel sekreteri ve çalışanlarına, il, ilçe ve Belde Belediye Başkanlarına, il genel meclisi başkan ve üyelerine, Kamu kurum ve kuruluşlarına, Özellikle İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ASKF, T.S.Y.D. Spor taban birliklerine, Spora gönül veren Antrenörlerimize, Beden Eğitimi Öğretmenlerimize ve tüm faaliyetlerimizde her zaman yanımızda olan halkımıza, sporu tanıtan ve sevdiren değerli basınımıza, özveri ile çalışan personelimize teşekkürlerimi arz ederim.” dedi.
BAŞARILARIN DEVAMI GELECEK
Afyonkarahisar Vali yardımcısı Ali Şanlıer konuşmasında Yaz Spor Okulu’nun önemine dikkat çekti. Şanlıer, Yaz Spor okullarına çocuklarını gönderen ailelere de teşekkür etti. Şanlıer, “Tüm okullar yaz tatiline girdi. Öğrencilerimiz boş vakitlerini spor ile değerlendirecekler. Yaz Spor Okulları’nda toplamda 18 spor dalı bulunuyor. Afyonkarahisar’ın spor yönünden çok şanslı bir il olduğunu biliyorum. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü faaliyetler ile dünyada da büyük başarılara imza atılıyor. Afyonkarahisarlı birçok sporcu dünya çapında başarılar elde ediyor. Afyonkarahisar gibi bir şehirden çabaların sonucunda çok daha büyük başarılar ortaya çıkacaktır. Yaz Spor Okulları’na destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu çalışmada yer alacak antrenörlere de başarılar diliyorum. Onlardan yeni şampiyonlar çıkartmalarını istiyorum. İlimizde sportif ihtiyaçlar belediyenin desteği ile sağlanıyor. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Bunu bir kez daha söylüyorum. Öğrencilerimiz, çocuklarımız spor sayesinde başarılı olacaklar” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

İlk defa Afyonkarahisar’da açılış yaptılar

Türkiye çapında her yıl yapılan Yaz Spor Okulları’nın açılışında sadece bu yıl ilk defa Afyonkarahisar’da Mehteran ile açılış yapıldığı belirten Özel Sporcular Spor Kulübü Antrenörü Oğuz Özavar “Afyonkarahisar’da yapılan bu gösteri Türkiye’de bir ilk oldu. Açılan Yaz Spor Okulları’nda ilk defa Mehteranlar Afyonkarahisar’da sahne aldı” dedi

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Dönemi İl Spor Merkezleri-Yaz Okulları’nın resmi açılış töreni Pazar günü Afyonkarahisar Atatürk Spor Salonunda gerçekleşti. Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Afyonkarahisar Belediyesi, İl Müftülüğü ve Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde organize edilen Yaz Spor Okulları, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle başladı. 19 branşta yüzlerce öğrencinin katıldığı Yaz Spor Okulları, görkemli bir törenle açıldı. Açılış törenine katılan Özel Sporcular Mehteran bölüğü izleyicilerden en çok alkış alan ekip oldu. Afyonkarahisar Valiliği tarafından desteklenen Özel sporcular kulübü tarafından Başkan Hanife Yılmaz, Derya Nimet Devrim ve Mehteran takımının hocaları Mehmet Yasin ve Emrah Kalın yönetiminde çıkan Özel sporcular mehteran takımı büyük bir beğeni ile izlendi.
Konuşmaların ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik antrenörü Derya Akkaya nezaretinde minik kızlar, jimnastik gösterisi düzenledi. Miniklerin gösterileri, izleyenleri büyüledi. Ayrıca Özel sporcuların yaptığı minik jimnastikçilerin gösterileri de alkış aldı. Geleneksel balon yağmuru yerine top dağıtma etkinliği yapıldı. Açılış töreninde, gösterilerden sonra da balon yağmuru yerine protokole katılanlar top dağıtma etkinliğine geçildi. Toplam yedi ya da sekiz topun bulunduğu poşetler, protokol tarafından yaz okulları açılışına gelenlere dağıtıldı.
Açılışta özel sporcular derneği mehteran Oyunları ekibinin gösterilerinden sonra, karate, tekvando ve güreş gösterilerine geçildi. Yanyana konulan üç minderde gösteri sunan sporcuların hareketleri, ilk kez spora adım atan minikler tarafından heyecanla izlendi. Daha sonra da mendil kapmaca oyunları düzenlendi.
Yaz sezonu boyunca devam edecek 5. Yaz Spor Okulları’nda, futbol, jimnastik, basketbol, satranç, vücut geliştirme, judo, boks, masa tenisi, tekvando, okçuluk, güreş, tenis, masa tenisi, yüzme eskrim, badminton, voleybol branşlarında eğitim görecek öğrencilere spor sevgisinin yanı sıra sağlıklı yaşam aşılanacak. Yetkililer, kayıtların devam ettiğini bildirdiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme