Yaz Spor Okulları bugün başlıyor

  Yaz Spor Okulları Kursları 5-18 yaş grubu için tüm kurslar ücretsiz olacak. Ayrıca engelli bireyleri de kapsayan kurslar Yaz Spor Okulları içinde yaş sınırı olmadan tüm branşlardan ücretsiz olacak.Sporu toplum içinde alışkanlık haline getirebilmek, öncelikle çocuk ve gençlerimizi spor yapmaya teşvik etmek, sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, vatanını milletini seven hoşgörülü, arkadaşlık duyguları gelişmiş, [&hellip]

Yaz Spor Okulları Kursları 5-18 yaş grubu için tüm kurslar ücretsiz olacak. Ayrıca engelli bireyleri de kapsayan kurslar Yaz Spor Okulları içinde yaş sınırı olmadan tüm branşlardan ücretsiz olacak.
Sporu toplum içinde alışkanlık haline getirebilmek, öncelikle çocuk ve gençlerimizi spor yapmaya teşvik etmek, sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, vatanını milletini seven hoşgörülü, arkadaşlık duyguları gelişmiş, iyiyi güzeli seven elit sporcular yetiştirip spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturarak milletlerarası alanda üstün başarılar elde edebilecek kabiliyetli sporcular yetiştirmeye katkıda bulunmak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ana görevleri arasında yer alıyor. Bu amaçla bu yıl açılan Yaz Spor Okulları’nın bu yılki kayıtları Mayıs Ayı’nın sonunda başlarken bugün yapılacak törenle açılışı yapılacak.
BRANŞLAR
5-18 yaş arasındaki çocukların 2017 yılı Yaz Spor Okulları’na kayıt yapılması halinde atletizm, badminton, basketbol, jimnastik, eskrim, güreş, futbol, hentbol, judo, karate, masa tenisi, tekvando, tenis, voleybol, vücut geliştirme, okçuluk branşlarında kurslar açıldı. Özel sporcular için de atletizm, basketbol, jimnastik ve masa tenisi dallarında kurslar verilecek.
SALONLAR VE SAHALAR
Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü’nün düzenlediği Yaz Spor Okulları çeşitli salonlarda ve sahalarda gerçekleşecek. Afyonkarahisar’da bulanan Atatürk Spor Solanı, Spor Kompleksi Spor Salonları ve eski Güreş Eğitim Merkezi’nin (Valilik Yokuşu) bulunduğu alandaki Çok Amaçlı Sporları’nda salon sporları yapılacak. Spor Kompleksi’nde bulunan yan sahalar ise saha sporlarında kullanılacak. Bu üç salonda ve sahalarda 17 branşta ayrıca özel sporcular için de 4 branşta kurslar verilecek.
Karate, tekvando, masa tenisi, jimnastik ve judo Yaz Spor Okulu branşları eski Güreş Eğitim Merkezi binasının bulunduğu yerdeki Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapılacak. Voleybol, basketbol, vücut geliştirme Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak. Diğer branşlar ise Spor Kompleksi’nde yer alan, yan sahalar, atletizm sahası, tenis kortları, spor salonları ve Güreş Eğitim Merkezi’nde yer alacak.
KAYITLAR
SPOR BİRİMİNE YAPILACAK
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Yaz Spor Okulları’na katılmak isteyenler öncelikle kayıt yaptıracak. Kayıt yaptırmak için de Spor Kompleksi’nde bulanan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü il binasındaki Spor Birimi’ne gitmeleri gerekiyor. Kayıt yaptırılacak çocuğun nüfus cüzdanı fotokopisi ile başvurması ve Spor Birimi’nden temin edilecek olan İl Spor Merkezlerine Kayıt Formu’nu ve doldurmaları gerekiyor. Ayrıca engelli bireyler için de Engelliler İl Spor Merkezi Kayıt Formu doldurulması gerekiyor. Kayıt formlarına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün internet adresinden de ulaşılabilir.
AÇILIŞ BUGÜN SAAT 10.00’DA
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Yaz Spor Okulları’nın açılış töreni bugün saat 10.00’da Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak. Yapılacak açılış sonrasında öğrenciler branş antrenörleriyle tanışma ve kaynaşma sonrasında branşların günlerini ve saatlerini öğrenecek. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Haberi

Bakmadan Geçme