• Haberler
  • Spor
  • Yaz Spor Okulları başladı – Kocatepe Gazetesi

Yaz Spor Okulları başladı – Kocatepe Gazetesi

İl Spor Merkezleri Kursları 5-18 yaş grubu için yüzme branşı ücretliyken diğer tüm branşların kursları ücretsiz yapılıyor. Ayrıca Engelliler için yaş sınırı olmadan açılan kurslarda tüm branşlardan engellilerde ücretsiz olarak yararlanabilcek.Sporu toplum içinde alışkanlık haline getirebilmek, öncelikle çocuk ve gençleri spor yapmaya teşvik etmek, sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, vatanını milletini seven, hoşgörülü, arkadaşlık duyguları [&hellip]

İl Spor Merkezleri Kursları 5-18 yaş grubu için yüzme branşı ücretliyken diğer tüm branşların kursları ücretsiz yapılıyor. Ayrıca Engelliler için yaş sınırı olmadan açılan kurslarda tüm branşlardan engellilerde ücretsiz olarak yararlanabilcek.
Sporu toplum içinde alışkanlık haline getirebilmek, öncelikle çocuk ve gençleri spor yapmaya teşvik etmek, sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, vatanını milletini seven, hoşgörülü, arkadaşlık duyguları gelişmiş, iyiyi güzeli seven, elit sporcular yetiştirip spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturarak, milletlerarası alanda üstün başarılar elde edebilecek, kabiliyetli sporcular yetiştirmeye katkıda bulunmak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ana görevlerinden. Bu amaçla bu yıl açılan Yaz Spor Okulları’nın kayıtları başlarken, 29 Haziran’da açılışı yapılacak.
2018 yılı Yaz Spor Okulları kayıt yaptıranlar Atletizm, Badminton, Basketbol, Cimnastik, Eskrim, Güreş, Futbol, Hentbol, Judo, Karate, Masa Tenisi, Tekvando, Tenis, Voleybol, Vücut Geliştirme, Okçuluk, Yüzme (Ücretli), Özel Sporcular Atletizm, özel sporcular basketbol, özel sporcular cimnastik, özel sporcular masa tenisi ve özel sporcular voleybol spor dallarında yapılacak faaliyetlere katılabilecek.  Yaz Spor Okullarına 5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden alacakları formu doldurarak kayıtlarını yaptırabilir.
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve kursların yapıldığı salonlara nüfus cüzdanı fotokopisi, İl Spor Merkezleri’ne kayıt formu, Engelliler İl Spor Merkezi Kayıt Formu teslim eden herkes spor yapabilecek.
Yaz Spor Okulları’nın açılışı 29 Haziran Cuma saat 10.00’da Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak.

Tekvando’da 100’e yakın sporcu var

Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleşen Tekvando kurslarında yeni ve eski olmak üzere toplamda 100’e yakın öğrenci eğitim alıyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan Yaz Spor Okulları kapsamında gerçekleşen Tekvando kurslarına yeni kayıt yaptıran 10’a yakın öğrenici bulunuyor. Yenilerin haricinde eski öğrencilerin de bulunduğu kurslarda hafta için 5 gün farklı saatlerde yaklaşık 100 öğrenci eğitim alıyor. Tekvando Kursları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tekvando Antrenörü İsmail Bulduk tarafından veriliyor. 4 grupta yapılan çalışmalarda 5 gün içinde farklı çalışmalar yapılıyor.
13 yaş üzeri bayanlar eski grubu Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri sabah saat 9.30-11 arasında çalışıyor. 13 yaş üzeri bayanlar eski grubunda Salı ve Perşembe günleri sabah 8.30-10.00 arasında da kros çalışmaları yapılıyor.
7-12 yaş arası eski ve yeni kız-erkek karışık grubunda Salı ve Perşembe günleri çalışmalar yapılıyor. Bu grupta Salı günleri 14.00-15.30 saatlerinde ve Perşembe günü de 15.30-17.00 arasında çalışmalar gerçekleşiyor.
13 yaş üzeri yeni bayanlar grubunda Salı ve Perşembe günleri 17.00-18.30 çalışmalar var.
Ayrıca Tekvando’nun kursları arasında yer alan 13-18 yaş arası erkekler Salı ve Perşembe günleri 18.30-20.30 arasında çalışmalarına devam ediyor.

Judoda 3 grupta 70 öğrenci kurs alıyor

Çok amaçlı Spor Salonu’nda yapılan Yaz Spor Okulları Judo Kursu’nda 70 öğrenci kurs görüyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları Judo Kursu’nu Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapılıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Burcu Yentürk tarafından verilen Judo Kurslarına 70 öğrenci katılıyor. Eski ve olmak üzere 3 grupta eğitimler veren Yentürk Elit, minik ve yeni sporculara haftanın 5 günü eğitimler veriyor. Judo’nun anlamını söyleyen Yentürk, Judo’nun Yumuşaklık, nezaket ve kibarlık yolu olduğunu aktardı.
DİSİPLİNLİ VE ÇALIŞKAN BİREYLER İÇİN JUDO
Yentürk, Judo’nun eğitimini alanların disiplinli ve çalışkan olduklarına dikkat çekti. Çok Amaçlı Spor Salonu’nda verilen Judo eğitimlerine katılan Elitler, haftanın 5 günü idman yapıyor. Elitler, Pazartesi günü 16.00-18.00 saatleri arasında, Salı günü 12.00-14.00 saatleri arasında, Çarşamba 16.00-18.00 saatleri arasında, Perşembe 16.00-18.00 saatleri arasında, Cuma ise 12.00-14.00 saatleri arasında çalışıyor.
Elitlerden sonra gelen ve haftanın üç günü çalışmalara katılan Minikler Grubu, Salı ve Çarşamba günleri 10.00-12.00 saatleri arasında, Perşembe günü de 14.00-16.00 saatleri arasında çalışmalarda bulunuyor.
Yapılan kayıtların ardından Pazartesi günü Yeniler Grubu olarak çalışmalar başlayan çocuklar, Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri çalışmalara katılıyor. Haftanın bu üç günü 18.00-19.30 saatleri arasında çalışmalar yapan yeniler grubu yaz süresince çalışmalara devam edecek. Yaz sonunda temel eğitim aldıktan sonra devam etmek isteyen öğrenciler, minikler grubundan Judo kurslarına devam edecek. 

Milli Takım Antrenöründen Karate kursu

Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği ender isimler arasında yer alan, yıllardır antrenör olarak görev yapan, Afyonkarahisar’a ve Türkiye’ye Karate’de birçok ilki yaşatıp şampiyonluklar getiren Mehmet Güngel, Afyonkarahisar’da da sayısız sporcu yetiştirdi. Güngel, Afyonkarahisar’da uzak doğu sporlarına bilhassa Karate’ye olan ilginin yoğun olmasından dolayı çok memnun olduğunu söyledi. Çalışmaların Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapıldığını söyleyen Güngel, Yaz Spor Okulları’ndaki hedefi anlattı. Hedefin Yaz Spor Okulları’ndan sağlıklı nesiller yetiştirmek istediklerini söyleyen Güngel, aralarından yetişen sporcuları Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katmak istediklerini söyledi. 45-50 sporcuya eğitim veren Güngel, Yaz Spor Okulları kapsamında 7 yaş üzeri çocuklara Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 15.30-17.00 saatleri arasında eğitim veriyor.
ELİTLER TÜRKİYE
ŞAMPİYONASI’NA KATILACAK
Ayrıca Güngel’in Elit sporcu kadrosu antrenmanları da devam ediyor. ilerleyen günlerde yapılaak Türkiye Şampiyonası’na katılacak elit sporcular çalışmalarına son derece ciddi ve yoğun bir şekilde devam ediyor. Elit sporcular girdikleri Türkiye Şampiyonası’nda Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılmak için başarılı olarak vizeleri kapmak istiyor. 

Koçak’ın 80 öğrencisi var

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Karate Antrenörü Mehmet Koçak’ın verdiği kurslarda yaklaşık 80 öğrencisi bulunuyor

Çok Amaçlı Spor Salonu’nda Karate Kursu veren 3 antrenörden biri olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Karate Antrenörü Mehmet Koçak’ın yaklaşık 80 öğrencisi bulunuyor. Sabah 9.30-11.00 arasında 18 yeni sporcu yer alıyor. Akşam saat 17.00-20.00 saatleri arasında yapılan kurslarda ise 60 ila 70 arasında sporcu kurs alıyor. Ücretsiz olarak başlayan Yaz Spor Okullar yaz boyu devam edecek. 7 yaş üzeri çocukların katıldığı karate kursları yaz boyu devam edecek.
Çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal açıdan gelişimleri için özellikle karate branşını seçmelerini söyleyen Karate Antrenörü Mehmet Koçak, çocukların bu sayede kötü alışkanlıklardan da uzak kalacağına dikkat çekti.

Ali Fuat GÜÇLÜER’in  Özel Haberi

Bakmadan Geçme