Yaz okulu sona erdi – Kocatepe Gazetesi

AKÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen � Betonart Mimarlık Yaz Okulu” sona erdi Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin (TÇMB) mimarlara yönelik yayımladığı Betonart dergisinin çimento ve betonun alternatif kullanım olanaklarını araştırmak, çevre duyarlılığını ve fiziksel çevre kalitesini arttırmak amacıyla mimarlık bölümü öğrencileri için 2002 yılından beri düzenlediği '2014 Betonart Mimarlık Yaz Okulu', 12-23 Ağustos 2014 tarihleri arasında Afyon [&hellip]

Yaz okulu sona erdi

AKÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen “2014 Betonart Mimarlık Yaz Okulu” sona erdi

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin (TÇMB) mimarlara yönelik yayımladığı Betonart dergisinin çimento ve betonun alternatif kullanım olanaklarını araştırmak, çevre duyarlılığını ve fiziksel çevre kalitesini arttırmak amacıyla mimarlık bölümü öğrencileri için 2002 yılından beri düzenlediği “2014 Betonart Mimarlık Yaz Okulu”, 12-23 Ağustos 2014 tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.
TÇMB tarafından AKÜ ev sahipliğinde Çimsa, Betonart, Fibrobeton, Tag Platform işbirliği ile ŞANAL Mimarlık’ın küratörlüğünde gerçekleşen “2014 Betonart Mimarlık Yaz Okulu”na Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinden 40’a yakın Mimarlık Bölümü öğrencisi katıldı.
SOLAK YERİNDE İNCELEDİ
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da uygulamanın son gününde Küratör Murat Şanal ile Program Yürütücüsü Ferhan Yalçın’ı ziyaret ederek kendilerinden bilgi aldı. Rektör Solak, 10 gün süren teorik ve pratik çalışmaların ardından AKÜ Mühendislik Fakültesi yanında hazırlanan rekreasyon alanında üretilen “Bağlantı” temalı eseri yerinde inceleyerek, kendilerine teşekkürlerini iletti.
KAPANIŞ PROGRAMI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NDE YAPILDI
Yaz Okulu, AKÜ Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen kapanış programı ile sona erdi. Yaz okulunda yapılan çalışmaları anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan ve akabinde kapanış konuşmaları ile devam eden törende TÇMB İletişim ve Dış İlişkiler Müdürü Çağlan Becan, yaz okulunun gerek tüm paydaşları gerekse katılan öğrenciler açısından son derece verimli ve sinerjik bir ortamda gerçekleştirildiğini belirtti. Becan, “Bu nedenle okula destek veren başta Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne ve tüm destekçi firmalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Becan, konuşmasının ardından ev sahipliğinden dolayı AKÜ adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren ile birlikte programa katkı sağlayan firma temsilcilerine, küratör ve program yürütücüsüne birer plaket takdim etti. TÇMB ve AKÜ tarafından hazırlanan teşekkür belgelerinin katılımcı öğrencilere dağıtımının ardından yapılan ikramla yaz okulu sona ermiş oldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme