• Haberler
  • Genel
  • Yaz Kur'an Kursları başladı – Kocatepe Gazetesi

Yaz Kur'an Kursları başladı – Kocatepe Gazetesi

23 Haziran-22 Ağustos tarihleri arasında camilerde ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek olan Yaz Kur'an Kursları, Sahipata Erkek Yatılı Kur'an Kursu'nda düzenlenen programla başlatıldı. Toplamda 9 hafta sürecek kurslara ek öğreticiler görevlendirildi 23 Haziran-22 Ağustos tarihleri arasında 9 hafta sürecek olan Yaz Kur'an Kursları Sahipata Erkek Yatılı Kur'an Kursu'nda düzenlenen programla başladı. Ek öğreticilerin görevlendirildiği 9 haftalık [&hellip]

Yaz Kur’an Kursları başladı

23 Haziran-22 Ağustos tarihleri arasında camilerde ve Kur’an kurslarında gerçekleştirilecek olan Yaz Kur’an Kursları, Sahipata Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda düzenlenen programla başlatıldı. Toplamda 9 hafta sürecek kurslara ek öğreticiler görevlendirildi

23 Haziran-22 Ağustos tarihleri arasında 9 hafta sürecek olan Yaz Kur’an Kursları Sahipata Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda düzenlenen programla başladı. Ek öğreticilerin görevlendirildiği 9 haftalık dönemde camilere ve Kur’an kurslarına gideceklere dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim dersleri verilecek. Programa Afyonkarahisar İl Müftüsü Burhan İşleyen, İl Müftü Yardımcısı Ayşegül Kurt Müftüoğlu, çocuğunu kursa getiren çok sayıda veli ve Sahipata’da bulunan camilerin ve kursların öğrencileri katıldı.
Program Sahipata Erkek Yatılı Kur’an Kursu’ndan bu yıl mezun olacak Ömür Uslu’nun okuduğu Kur’an ve ilahilerle başladı. Ardından İl Müftü Yardımcısı Ayşegül Kurt Müftüoğlu, çocuklara Yaz Kur’an Kursları hakkında bilgiler verdi.
“ALLAH SİZİ SEVDİKLERİNİN
YANINA KATSIN”
Yaz Kur’an Kursları döneminin önemine dikkat çeken İl Müftüsü Burhan İşliyen “Peygamber Efendimiz Aleyhisselatı Vesselam’ın insanların en hayırlısı insanların en faydalı işi yapanı dediği bir işi yapmak üzere Kur’an’la bir araya geldiniz. Allah Kur’an-ı Kerimi’ni okuyanı ve ona göre yaşayanı, sevdiğini ve ona değer verdiğini haber veriyor. Allah sizi sevdiklerinin yanına katsın inşallah, Allah hepimizi sevdiklerin arasına katmak suretiyle netice itibarıyla cennetini cemalini nasip etsin inşallah. Sevgili çocuklar size bir hikaye anlatmak istiyorum” dedi.
Öğrencileri ve velilere, Peygamber Efendimizin hayatından bir olay anlatan İşliyen, “Peygamber Efendimizin arkadaşlarından biri bir olay anlattı Peygamberimize. Sabahleyin yanına geldi. Dedi ki ‘Ya Resulallah dün akşam Kur’an okuyorum, oğlum Yahya da yatmış atımda onun yanında bağlı duruyor. Ben Kur’an-ı kerimi okumaya başlayınca at huysuzlandı. Kur’an-ı Kerim okumayı kestim at sakinleşti. Ben yeniden okumaya başladım at yeniden huysuzlandı. Ben tekrar okumayı bıraktım, at yine sakinleşti. Ben yeniden okumaya başladım at yeniden iyice huysuzlanmaya başladı. Çocuğum Yahya’ya zarar verecek endişesiyle Kur’an okumayı kestim. Gözüm böyle yukarıdaki buluta deydi sanki bulutun içinde yıldızlar yeryüzüne yaklaşmıştı Ya Resulallah.’ diyerek anlattı. Peygamber Efendimiz şöyle buyurdu ‘Senin o bulutla yıldız zannettiğin şeyler meleklerdi. Senin okuduğun Kur’an-ı dinlemeye gelmişlerdi. Okumaya devam etseydin neredeyse onları görecektin’ dedi.” ifadeleriyle anlattı.
Öğrencilere Kur’an okunduğu zaman melekler yanınıza gelir biliyorsunuz değil mi? sorusu yönelten Müftü İşliyen, evet cevabını aldı. Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenince büyüklere örnek olunacağını belirten İşliyen, “Kur’an-ı Kerim okunduğu zaman Allah’ın rahmeti sevgisi, okuyanları sarar ve bürür. Sizden şunu rica ediyorum. 23 Haziran Pazartesi başlayıp, 22 Ağustos Cuma günü sona erecek ve iki ay sürecek Kur’an Kurslarımızda sizden bir gün bile aksatmadan her gün kursa, camiye gelmenizi özellikle rica ediyorum. Aksatmayın kesinlikle, bu hafta sonu Ramazan başlıyor. Ramazan oruç ayının olmasının yanı sıra Kur’an-ı Kerim’in indiği ay. Dolayısıyla okumaya bilenleriniz ramazanda mukabelelerini, hatimlerini kendisi okusun. Okumayı yeteri kadar kavrayamamış olanlarınız ramazan çıkmadan okumayı öğrenmeyi güzel bir hale getirmenin gayreti içersinde olsunlar. İnşallah bu yaz Ramazan’la birlikte hep beraber dolu dolu geçsin. Öğrendiklerinizi akşam annenizin, babanızın, dedenizin yanına gelince onlarla paylaşın. Onlara dedenizin yanına gelince söyleyin ki, bak dede ben öğrendim. Dedeniz öğrenmediyse sizi görünce dedeniz de Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenir.” şeklinde konuştu.
Program Veysel Karani Camii İmam Hatibi Veli Yıldırım’ın okuduğu dua ile sona erdi.
>> Ali Fuat GÜÇLER’in haberi

Bakmadan Geçme