Yaz eğlencesi ve eğitimi TEGV’de

Çocukların okul dışı eğitimine verdiği katkılarla dikkat çeken Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar Öğrenme Birimi, düzenlediği yaz etkinlikleriyle çocuklara yaz tatilinde de öğrenme ve eğlenme imkanı tanıyor Türkiye’nin eğitim alanındaki en en yaygın sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), her yıl gerçekleştirdiği Yaz Etkinlikleri bu yıl da sürüyor. TEGV, yaz aylarında [&hellip]

Yaz eğlencesi ve eğitimi TEGV'de

Çocukların okul dışı eğitimine verdiği katkılarla dikkat çeken Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar Öğrenme Birimi, düzenlediği yaz etkinlikleriyle çocuklara yaz tatilinde de öğrenme ve eğlenme imkanı tanıyor

Türkiye’nin eğitim alanındaki en en yaygın sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), her yıl gerçekleştirdiği Yaz Etkinlikleri bu yıl da sürüyor. TEGV, yaz aylarında sürdürdüğü etkinliklerle çocukların tatilde eğlenceli vakit geçirmelerinin yanı sıra eğitimlerine de katkıda bulunuyor. Gönüllülerin yaz etkinlikleriyle çocuklara “Eğlen, Öğren, Hijyen” projesi kapsamında hijyen eğitimi verdiği yaz etkinliklerinde “Yenilenebilir Enerji Semineri” ile oluşturulan “Yaz Kulübü” kapsamında gerçekleştirilen kulüp etkinlik ve oyunları da yer alıyor. Tüm Türkiye’deki TEGVlerle birlikte Afyonkarahisar öğrenim biriminde de gerçekleştirilen yaz etkinliklerinin ikinci dönemi 11 Temmuz’da başlıyor.
ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ
Afyonkarahisar’da Uydukent Yeşilyurt Mahallesi’ndeki Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezi’nde öğrenim birimi olarak hizmet veren TEGV, her yıl 3 binin üzerinde Afyonkarahisarlı çocuğun okul dışı eğitimine katkı vermenin yanı sıra yaz tatilinde de çocuklara hem eğlence hem de öğrenme imkanı sunuyor. Öğrenim biriminde oluşturulan ‘Yaz Kulübü’nde eğitim programının yanı sıra, içerikleri gönüllüler tarafından hazırlanan müzikten sinemaya, edebiyattan spora birbirinden farklı ve eğlenceli kulüp etkinlikleri de çocukların tercihine göre çocuklarla buluşturuluyor. Yaz etkinliklerinde çocukların gönüllülerle birlikte çevre ve kültür gezilerine de katılıyor. Oyunları oynayıp, sportif aktivitelerde bulunarak minikler tatil günlerini eğlenceli ve verimli bir şekilde değerlendirebildikleri TEGV yaz etkinliklerine de tamamen ücretsiz olarak katılıyorlar.
HEDEF OKUMA ALIŞKANLIĞI VE ZAMANI VERİMLİ KULLANMAK
Yaz Etkinlikleri’nde çocuklara hijyen ve yenilebilir enerji ile ilgili eğitimleri, onları eğlendirerek vereceklerini anlatan Afyonkarahisar Öğrenim Birimi Sorumlusu Serdar Gülbahar, etkinliklerle çocuklarda zamanı etkin kullanma, grup çalışması, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi yaşam becerilerinin gelişmesinin sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Etkinliklere katılan çocukarın çevre bilinci kazanmalarını, haklarını öğrenmelerini ve okuma alışkanlığı geliştirmelerinin hedeflendiğini ifade eden Gülbahar, etkinliklerle çocukların farklı ve güncel konularda çalışmalar yapmasına olanak sağlandığını da vurguladı.
İKİNCİ DÖNEMİ 8 TEMMUZDA BAŞLIYOR
Yaz etkinliklerinin 3’er haftalık iki dönem halinde gerçekleştirildiğini kaydeden TEGV Afyonkarahisar Öğrenim Birimi Sorumlusu Gülbahar, yaz etkinliklerinin birinci dönemi 20 Haziran – 8 Temmuz tarihleri arasında, ikinci döneminin ise 11 Temmuz – 29 Temmuz tarihleri arasında ilköğretim çağındaki tüm çocuklara açık ve ücretsiz olduğunu hatırlattı. TEGV Yaz Etkinlikleri kapsamında, ilköğretim çağındaki çocuklar için çoğu üniversite öğrencisi gönüllü ağabey ve ablaların ‘Yaz Kulübü’ eğitim programı, kulüp etkinlikleri, spor faaliyetleri, geziler, seçmeli projeler ve serbest etkinliklerle çocuklara farklı bir yaz ve eğitim sunduğunu kaydeden Gülbahar, yaz etkinliklerinde geçen yıl Afyonkarahisar il genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü izin ve desteğiyle 4 bini aşkın çocuğa ulaşan hijyen eğitimini de sürdüreceklerini belirtti.
HEM ÖĞRENİYORLAR HEM EĞLENİYORLAR
Yaz etkinlikleri kapsamında TEGV’e gelen çocukların hem bir şeyler öğrendiğini hem de eğlendiğini vurgulayan Serdar Gülbahar, yaz etkinliklerine bütün çocukları beklediklerini söyledi. 3 haftalık 2 dönem halinde uygulanan yaz etkinliklerinin hedef kitlesinin ilk ve ortaokul çocukları oluşturduğunu söyleyen Gülbahar, “Yaz etkinliklerimiz tahmin oyunları, okuma, görsel okuma, görsel sunum, puzzle, bulmaca, çeşitli sanat etkinlikleri, 3 boyutlu çalışmalar, atık materyal çalışmaları, gözlem ve deney, belgesel, drama, tiyatro, kukla tiyatrosu, karikatür, çizgi roman, ülke ve bahçe oyunları, çalışma kağıtları gibi bilgi ve becerileri destekleyecek, yaratıcı ve eğlenceli pek çok oyun ve eğitimi kapsıyor” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme