Yaz böyle geçmez – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'dan İzmir-Antalya istikametine giden yollarda devam eden çalışmalar uzun araç kuyruklarına neden oluyor. Çalışmaların koordinasyondan yoksun olarak yürütüldüğünü belirten hemşehrilerimiz, 'Bu çalışmayı denetleyen, düzenlemeleri kontrol eden yok mu' diye soruyorlar.Afyonkarahisar şehir merkezinden İzmir-Antalya istikametine çıkan güzergahta tünel ve yeni yol çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar nedeniyle ulaşım aksamalı olarak sağlanıyor. Uzun trafik kuyruklarının günün 15-16 saatine [&hellip]

Afyonkarahisar’dan İzmir-Antalya istikametine giden yollarda devam eden çalışmalar uzun araç kuyruklarına neden oluyor. Çalışmaların koordinasyondan yoksun olarak yürütüldüğünü belirten hemşehrilerimiz, “Bu çalışmayı denetleyen, düzenlemeleri kontrol eden yok mu” diye soruyorlar.
Afyonkarahisar şehir merkezinden İzmir-Antalya istikametine çıkan güzergahta tünel ve yeni yol çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar nedeniyle ulaşım aksamalı olarak sağlanıyor. Uzun trafik kuyruklarının günün 15-16 saatine yayıldığını belirten hemşehrilerilerimiz, “Yolda yapılan işaretlemeler düzensiz. 3 şeritli yolun Afyon’a geliş istikametini bölüyorlar kalıyor 1.5 şerit. Yarım şerit kullanılamayacağı için ulaşım tek şeritten sağlanıyor. Oysa karşı yönde, İzmir istikametine gidişte hiç yoğunluk yok. Oradan da bir şerit alınıp, çıkış istikametine doğru trafik verilse yük hafifleyecek. Boğaz Köprüsü’nde bunun benzeri uygulamalar yapılır. İzmir’e gidiş istikameti bomboş, Afyon’a geliş istikametinde ise uzun kuyruklar var. Her iki yönde 1.5 şerit ulaşım olacağına bir yöne 2 , diğer tarafa 1 şerit trafik olabilir. Bu araç kuyruğu gecenin genç saatlerine kadar sürüyor” diyerek yaşanan sıkıntıya dikkat çekiyorlar.
Elbette ki yol çalışması yapılacağını, yeniliğe kimsenin karşı olmadığını hatırlatan hemşehrilerimiz görüşlerini şöyle dile getiriyorlar:
“Bizim itirazımız çalışmalardaki düzensizliğe. Trafik çilesi isyan ettiriyor. İnsanlar Afyon’dan nefret ettiklerini söylüyorlar. Başka güzergahlar arıyorlar. Ambulanslar bile 2 saatte Varan kavşağından Özdilek kavşağına ulaşabiliyorlar. Emniyet şeritleri bile tıkanmış vaziyette. Özellikle hafta sonları aşırı yoğunluk var. Özdilek kavşağına köprü yapıldı, trafik rahatladı diyorduk, yine olmadı.”
Çalışmayı yapan firma elemanlarının akşam olduğunda paydos etmelerine rağmen şeritlerdeki kısıntının sürdüğünü, çalışan iş makinası sayısının az olduğunu belirten vatandaşlar, “Eğer yaz boyu bu böyle devam edecekse vay halimize. Ortada büyük bir koordinasyonsuzluk var. Konuyu şikayet edecek muhatap yok. Yön levhaları ile alternatif güzergahlara yön vermek mümkün, ona da bakan yok. Bu yaz böyle geçmez. Sayın Valimizden çalışma alanını yerinde incelemelerini arz ediyoruz” dediler.

Bakmadan Geçme