• Haberler
  • Genel
  • Yaz Bilişim Kampı tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Yaz Bilişim Kampı tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

12-16 yaş grubu ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak AKÜ Enformatik Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Akademi-Yaz Bilişim Kampı' tamamlandı Kampa katılan 13 öğrenciye AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren'in de katıldığı törenle katılım sertifikaları dağıtıldı. Kamp çerçevesinde katılımcılara temel bilişim teknolojilerinin alt yapısını, çalışma prensiplerini ve onu oluşturan bileşenleri görmeleri-öğrenmeleri, akademik ortamı tanımaları açısından temel [&hellip]

Yaz Bilişim Kampı tamamlandı

12-16 yaş grubu ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak AKÜ Enformatik Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen “Genç Akademi-Yaz Bilişim Kampı” tamamlandı

Kampa katılan 13 öğrenciye AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren’in de katıldığı törenle katılım sertifikaları dağıtıldı. Kamp çerçevesinde katılımcılara temel bilişim teknolojilerinin alt yapısını, çalışma prensiplerini ve onu oluşturan bileşenleri görmeleri-öğrenmeleri, akademik ortamı tanımaları açısından temel düzey “Algoritma – Small Basic”, “Grafik Tasarım”, “Web Tasarımı” ve “Robot Tasarımı” konularını içeren 30 saatlik kurs verildi.
Eğitimle ilgili bilgi veren Öğr. Grv. Mahmut Kantar; “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’nın “Sadece yeni bir video oyunu almayın, bir tane de siz yapın. Sadece çıkan yeni bir uygulamayı indirmeyin, tasarlanmasında yardımcı olun. Sadece telefonunuzla oynamayın, programlayın. Hiç kimse bir bilgisayar bilimcisi olarak doğmaz, ama biraz sıkı çalışma, biraz matematik ve bilim ile herkes bilgisayar bilimcisi olabilir. Bu hafta bunu deneme şansınız var” sözlerini hatırlatarak; “Bizler de bir hafta boyunca kampa alınan öğrencilerimize temel programlama becerisini kazandırma, problem çözme, tasarım yapma ve yapılan tasarımı hayata geçirme konularında bireysel ve grup becerilerini ortaya koymalarını sağlamaya çalıştık. Yakın geçmişimizde “Bill Gates”, “Steve Jobs” ve “Mark Zuckerberg” gibi dâhiler 10’lu yaşlarda bilgi ve becerilerini ortaya koymuşlar ve bugünün bilişim sektörünü şekillendiren kişilikler olarak ortaya çıkmışlardır” dedi. Kantar, ayrıca programın bir sonraki dönemde basit ve temel düzeyde Fizik, Kimya ve Biyoloji deneylerini içerecek şekilde genişletmeyi düşündüklerini ve program süresinin 10 güne çıkartılacağını belirtti.
Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Ergün ise, “Teknolojiyi tüketen değil, üreten nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bu kamp süresince gördük ki doğru bir adım atmış ve iyi ki böyle bir program planlamışız. Öğrencilerden aldığımız geri bildirimlerden programın başarılı geçtiğini söylemek isterim. Yaz ayı boyunca, gelen talepler doğrultusunda program tekrarlanacaktır. Her bir program için kursiyer sayısını 15 ile sınırlandırarak, her öğrencimizle birebir ilgilenmeye çalıştık. Programın ilk gününde programlamanın temeli olan Algoritma ve problem çözme tekniklerinden bahsettik. Sonrasında çocukların da ilgisini çeken grafik tasarımının temelini anlatarak, bir resim üzerinde nasıl değişikler yapabileceklerini öğretmeye çalıştık. Sonraki üç gün web tasarımı ve temel programlama eğitimleri ile hayal güçlerini ve onların da ileride iyi bir bilişimci olabileceklerini göstermeye çalıştık. Programın son gününde de Öğr. Grv. Ayşe Soyçerçel’in yönetiminde Lego Robot setlerini kullanarak, robot tasarlamalarını, programlamalarını ve yaptıkları ürünü ortaya koyduklarında keşfetmenin mutluluğunu ortaya koyduklarını gördük. Onlar mutlu oldukça programın verimli geçtiğini anladık. Velilerden gelen geri bildirimler de bizlerin bu ve benzeri projeleri sürekli yapmamız noktasında motive etti” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme